Mensen vragen mij regelmatig wat "Hygge" nu precies is? Hygge is een begrip afkomstig uit Denemarken en heeft alles te maken met gezelligheid. In de Scandinavische landen kan het soms donker en koud zijn terwijl de Deense mensen juist warm en vriendelijk zijn. Daarom is in de loop der jaren de Hygge trend ontstaan. Je kunt het goed vergelijken met onze Nederlandse behoefte aan gezelligheid. Zowel in de zomer als de winter is het prettig om een behagelijk gevoel te creëren. Dat kun je samen met vrienden en familie doen, het dekken van een grote gastvrije tafel, kaarsen, bloemen en heerlijke muziek. Alles kan bijdragen aan het Hygge gevoel. 

T909TK (2) (1).jpg

Ook de hang naar vroeger, resulterend in de Vintage en Retro trend zou je onder het Hygge verschijnsel kunnen samenvatten. De hang naar de seventies bijvoorbeeld met de meubelen en gebruiksvoorwerpen uit die tijd zal nog vele jaren gaan duren en gaat misschien wel nooit meer voorbij.
Meubelen-Online is de Nederlandse vertegenwoordiger van het stijl merk NovaSolo. Onder dit label is een nieuwe collectie bijzonder sfeervolle meubelen uitgebracht onder de naam "Hygge-collectie". De Hygge collectie bestaat uit een lijn met tafels en bijpassende eetkamerstoelen en er zullen in de komende tijd nog vele modellen gaan bijkomen. Het leuke van de Hygge trend is dat het op een eigentijdse manier wordt gebracht. De Hygge collectie van NovaSolo is gemaakt van donkerbruin teakhout maar de vorm en de grijsheid van de kleur bruin is allemaal net iets meer van deze tijd.


T902TK (4).JPG
 
      20-06-2018 16:29     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.