0
Home - Tafels - Salontafels
Bezig met laden...

Koffietafel 

De salontafel is een belangrijk meubelstuk in de zitkamer. Je kiest een salontafel heel bewust en passend bij de rest van je interieur. En daar is nogal wat keuze in tegenwoordig. Op deze pagina geef ik je veel informatie over eigentijdse salontafels.

Trends in salontafels

In de loop der jaren is de trend in salontafels nogal wat veranderd. Zag je eerst vooral lange en smalle koffietafels van zo'n 140x70cm in het interieur, dan zie je tegenwoordig dat de salontafel iets korter en breder is, bijvoorbeeld 120x80cm. 

We hebben een trend gehad waarbij veel mensen een poosje helemaal geen salontafel gebruikten. Dat was leuk voor de kinderen zo werd gesteld, want dan hadden ze meer ruimte om te spelen. Dat was natuurlijk niet handig als je een kopje koffie wilde neerzetten dus de salontafels kwamen weer terug.

Toen kregen we de trend dat salontafels steeds lager werden. Onder invloed van het moderne design interieur zag je veel koffietafels van slechts 35cm hoog. Ook hier is men weer op terug gekomen want de meeste koffietafels hebben nu een hoogte van 40-45cm. 

Bijzettafels als salontafel

Een hele leuke trend is het ook om in plaats van een salontafel een aantal kleine bijzettafels te gebruiken. De bijzettafels zet je in een groepje van 2 of 3 voor je bank. Je kunt ze makkelijk even aantrekken als je er eentje nodig hebt en het staat ook nog bijzonder speels. Dat groepje bijzettafels kan bestaan uit tafels van verschillende materialen als de sfeer maar overeenkomt. 

Ronde salontafel

De meeste koffietafels zijn langwerpig maar er is momenteel ook een duidelijke trend in ronde salontafels. Een ronde salontafel kun je beter niet te groot kopen want dan heb je veel ruimteverlies. 

Salontafel met opbergruimte

Een koffietafel met opbergruimte is bijzonder handig maar is vaak een blok in je kamer. Daarom zie je deze tafels ook niet zoveel, de smaak gaat meer uit naar luchtige modellen.
Een handige variant is de lifttafel, dat is een salontafel met een ingebouwde lift waardoor je het bovenblad kunt optillen. Daardoor komt er een bescheiden opbergruimte tevoorschijn. Wat met name handig is bij een lifttafel is dat je er makkelijk even je laptop op kunt zetten of een bord met eten. 

Houten salontafel

Hout is een ideaal materiaal voor een salontafel en het staat mooi in een eigentijds interieur. Let er wel op dat de houten salontafel een afwerking heeft waarbij je de tafel makkelijk kunt schoonmaken. Onbehandeld hout is niet handig voor een koffietafel, voor je het weet zitten er kringen op die moeilijk zijn te verwijderen. Als je een matte afwerking mooi vindt dan zou je een salontafel kunnen kiezen die afgewerkt is met olie. Olie accentueert de struktuur van het hout, geeft een satijnachtige natuurlijke glans en is makkelijk schoon te maken.

Schoonmaken salontafel

Van oudsher zijn de koffietafels met blanke lak erg praktisch. Deze afwerking is erg makkelijk schoon te maken. Uiteraard is glas ook erg makkelijk in onderhoud. Let er wel op dat als je 's avonds naar bed gaat je eerst alle natte glazen van de salontafel haalt. Als vocht 's nachts opdroogt krijg je kalkaanslag en dat is ook weer poetsen geblazen.

Salontafel marmer

Erg mooi vind ik een salontafel van marmer of natuursteen. Echter marmer moet je eerst wel een speciale behandeling geven want anders is het materiaal te gevoelig om als tafelblad te gebruiken. En zelfs bij een geïmpregneerde tafel van marmer moet je nog voorzichtig zijn. Daarom zie je momenteel de trend waarbij glas aan de onderkant wordt gemarmerd.

Glazen salontafel

Glas is een prachtig materiaal in je interieur en bijzonder geschikt om te gebruiken voor een salontafel. Voorheen zag je vaak een onderstel van plexiglas met daarop een blad van glas. Plexiglas is een mooi materiaal maar te krasgevoelig om als bovenblad van een koffietafel te gebruiken. Als je suikerkorreltjes met de hand van een plexiglas blad zou vegen dan heb je al diepe krasse.
Sommige mensen denken dat glas ook krasgevoelig is maar dat valt enorm mee. Glas is harder dan hout en als je een klein beetje voorzichtig omgaat met je glazen salontafel dan kun je daar vele jaren plezier van hebben.
Het verdient wel aanbeveling om bij een glazen salontafel onderzetters te gebruiken voor je glazen, dat maakt minder geluid bij het neerzetten en houdt ook vocht tegen.

Industriele salontafel

Ook bij de salontafels zie je de trend van het industriële interieur. 
Heel makkelijk te combineren zijn de industriële salontafels Honkytonk. De tafels Honkytonk hebben een frame van dun zwart metaal met bladen van licht bruin of zwart hout. Een stoere tafel maar toch elegant. 
Een industriële salontafel kun je heel makkelijk combineren met de rest van je interieur.

Salontafel landelijk

Een landelijke salontafel heft een stoere uitstraling. Als je alleen thuis bent dan zou je daar zomaar je benen op kunnen leggen.....;-)

Salontafel wit

Wit is een uitstekende kleur voor en salontafel. "Je ziet er alles op" hoor ik wel eens zeggen. Maar dat valt erg mee. Uiteraard moet er af en toe een doekje over maar dat geldt voor alle kleuren salontafel. Een duidelijk voordeel van een witte salontafel is dat je er bijna geen stof op ziet. 

Goedkope salontafel

Een salontafel kan best een hele investering zijn en daarom zoeken veel mensen naar een goedkope salontafel. Ik ben van mening dat je niet aan een salontafel moet kunnen zien dat hij goedkoop is. En dat kan want bij Meubelen-Online letten we scherp op een goede prijs. Daarbij worden al onze salontafels gratis bij je thuis bezorgd dus dat scheelt ook in de prijs. 

Afmeting salontafel bepalen

Koop een salontafel in ieder geval niet te groot want dan wordt het een sta-in-de-weg. Als je niet veel ruimte hebt kun je een groepje bijzettafels overwegen, dat heeft een luchtig ruimtelijk effect.
Een goede manier om te bepalen of een salontafel niet te groot wordt is om de afmeting op de vloer uit te leggen met papier. 
Als leidraad wil ik je meegeven dat er tussen de bank en de salontafel minimaal 40cm ruimte dient te zijn en voor verdere doorloopruimtes rekenen wij minimaal 50cm.

3 Goede *TIPS voor het uitkiezen van een salontafel

1- Kies een materiaal wat aansluit op je interieur
2- Kies een salontafel niet te groot
3- Kies een salontafel die je goed kunt schoonmaken

Heb je toch nog vragen over salontafels bel dan vrijblijvend met Meubelen-Online telefoonnummer +31(0)645312785

Klik hier om alle tafels van Meubelen-Online te bekijken.


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10