0
Home - Kasten - Boekenkast
Boekenkast

Boekenkast

Bekijk hier de gevarieerde collectie boekenkasten van Meubelen-Online. Je vindt hier open boekenkasten om te combineren met boeken en decoratieve accessoires. Boekenkasten met glazen deuren waar je enorme verzamelingen boeken in kwijt kunt. En je vindt hier boekenkasten in verschillende stijlen zoals de industriele boekenkasten en de witte houten boekenkasten in een chique klassieke woonstijl.

* Lees verder onder aan de pagina!

Bezig met laden...

Boekenkast in de woonkamer

Als je een boekenkast in de woonkamer wilt gebruiken dan moet hij vaak gecombineerd worden met andere kasten zoals een tv-dressoir. Daarom kun je het beste een niet te grote boekenkast kiezen. 
Als je een lange smalle kamer hebt kan het ook een goede oplossing zijn om de boekenkast halverwege te plaatsen. Ik vind het leuk om daar een speciaal hoekje van te maken met een lounge stoel of een leuke schommelstoel om in te kruipen. Dan nog een mooie leeslamp er naast en een tafeltje om je drankje op te zetten en het plaatje is compleet. Ik zou in de boekenkast vanwege de rust een afwisseling maken van boeken en decoratieve voorwerpen. Ook zou ik indien mogelijk de kleuren van de boeken een beetje rustig houden. Knal rode boeken gaan er bij mij gelijk uit altijd. 

Boekenkast in de bibliotheek

Als je een kamer in huis over hebt kun je daar leuk een bibliotheek van maken. Langs de wanden veel grote open boekenkasten, in het midden een leestafel met armstoelen en verder natuurlijk nog een grote lounge fauteuil met leeslamp er naast. 
Meubelen-Online heeft de brede boekenkast Wittevilla waarvan je er bijvoorbeeld twee kunt gebruiken in de bibliotheek. Of je kunt de hangende boekenkasten Hugo gebruiken in naturel bruin.
Leuk om er ook wat accessoires bij te zoeken als een bibliotheek trappetje en een houten staande kapstok.

Industriele boekenkast

Erg leuk om mee te combineren zijn de industriele boekenkasten Honkytonk. Meubelen-Online heeft een grote collectie van deze open boekenkasten in de industriële woonstijl. Industriele boekenkasten hebben een frame van vierkante metalen buizen, afgewerkt in mat zwart. De bladen in de boekenkasten zijn gemaakt van licht bruin gefineerd eiken of zwart essen. Er zijn hoge en lage, en brede en smalle industriële boekenkasten Honkytonk. Een veel verkocht model is de industriële boekenkast Honkytonk van 185cm met een speelse indeling.
Industriele boekenkasten hebben stijl en uitstraling en je kunt ze makkelijk combineren in verschillende interieurs.

Boekenkast wit

Het merk NovaSolo maakt veel witte houten boekenkasten en Meubelen-Online is dealer voor Nederland. De boekenkasten van NovaSolo ademen het goede leven uit geven je interieur een luxe chique klassieke touch. Maar dan op een eigentijdse manier want NovaSolo maakt decoratieve combinaties van de witte kasten en hele eigentijdse accessoires en prachtige kleurencombinaties. De witte boekenkasten van NovaSolo zijn een luxe klasse apart. Bekijk maar eens dit paradepaardje de grote wandvullende boekenkast Wittevilla.

Boekenkast met glazen deuren

Een boekenkast met glazen deuren kan handig zijn want je boeken blijven beter stofvrij. Je kunt daarvoor deze boekenkast Wittevilla met glazen deuren gebruiken. 

Hangende boekenkast

Als je stevige muren hebt dan heeft Meubelen-Online een mooie hangende boekenkast voor je. De hangende boekenkast Hugo van naturel gekleurd hout kun je in twee uitvoeringen kopen.

Smalle boekenkast

Een smalle hoge boekenkast neemt niet veel ruimte in en je kunt er leuke dingen mee doen. Je kunt bijvoorbeeld twee smalle boekenkasten naast elkaar zetten met een kleine ruimte er tussen. Of je kunt smalle boekenkasten aan weerskanten van een deur zetten, dat geeft een prachtig symmetrisch effect zoals bij deze smalle boekenkasten Wittevilla.

Houten boekenkast

Hout is een natuurlijk en warm materiaal voor een boekenkast. Meubelen-Online heeft de collectie witte houten boekenkasten van NovaSolo. Daarnaast hebben we naturel bruine boekenkasten zoals de complete boekenwand Liber, de hangende houten boekenkasten Hugo en de industriele houten boekenkasten Honkytonk.
*TIP: Hout is een natuurlijk materiaal en kan een klein beetje werken. Het is daarom verstandig om de luchtvochtigheid een beetje in de gaten te houden. Houten boekenkasten mogen niet uitdrogen.

Lage boekenkast

Als je veel boeken hebt en weinig ruimte dan kan het ook een idee zijn om de brede lage boekenkast Vintage te kopen. De boekenkast Vintage is gemaakt van oud hout en de planken worden ondersteund door metalen dragers. Omdat de boekenkast laag is kun je de bovenste plank zo inrichten als een dressoir met mooie lampen en een schilderij er boven.

Als je vragen hebt over boekenkasten bel dan vrijblijvend met Meubelen-Online telefoonnummer +31(0)645312785

Ik wens je veel plezier met het uitzoeken van een boekenkast,
Dick Mirck | Interieuradviseur Meubelen-Online

 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen