0
Home - Banken
Banken

Banken

Als je een leuke eigentijdse en betaalbare bank zoekt dan zit je hier goed! Meubelen-Online heeft een verrassende collectie banken welke je in de webwinkel kunt kopen. Ik heb je al verteld over de prettige service die je krijgt tijdens en na het kopen van een bank bij Meubelen-Online. Hier vind je onze collectie banken voor je eigen design interieur of voor zakelijk gebruik in een representatieve ruimte.
* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Welke bank past bij jou

Bij Meubelen-Online leggen we de nadruk op eigentijdse banken. Een bank is vaak een van de eerste dingen die je opvalt in een interieur en daar wil je graag een goede indruk mee maken. Daarom kan een bank vaak een uitgangspunt zijn bij het inrichten van je interieur. Ben je een druk type en wordt je nogal onrustig van veel rommel om je heen, kies dan voor een eenvoudige bank met een strak design. De eerste keus is dus om te zien welke bank het beste past bij jouw karakter en je interieur.
Als je de volgende alinea's leest krijg je alvast een hele goede indruk welke bank goed bij jou zou kunnen passen.


Design banken

Een design bank is vaak eigentijds maar het kan ook een design zijn uit vroeger tijden. Het leuke van een design bank is dat je helemaal geraakt kunt worden door de vorm. De volgende stap is dan het gevoel wat je krijgt van een bank. Daarna ga je in de bank zitten en dat moet natuurlijk een hele goede ervaring zijn want anders houdt het op. Tenslotte is de prijs van een een design bank van groot belang om te bepalen of de bank bij je past. Je hebt design banken van hele beroemde ontwerpers waar je de hoofdprijs voor betaalt. De hoge prijs zegt niet alles over de kwaliteit. Bij Meubelen-Online kiezen wij graag een design bank met een aantrekkelijke prijs. De naam van de ontwerper is voor ons ondergeschikt aan de uitstraling. Wij kunnen je alles vertellen over de kwaliteit, schroom niet daarover iets te vragen.

Bauhaus banken

In het verlengde van de eigentijdse design bank zie je momenteel ook veel banken waarvan het design geïnspireerd is op de Bauhaus stijl. De Bauhaus periode heeft maar kort geduurd en vond zijn basis in Duitsland en Oostenrijk. De vormgeving van de Bauhaus banken heeft veel eigentijdse designers geïnspireerd tot het ontwerpen van eigentijdse varianten.

Velours banken

Velours als meubelstof is helemaal terug van weggeweest. Echter wel in eigentijdse varianten. Een moderne velours is kortpolig met een duidelijke vleug en wordt vaak gemaakt in pittige eigentijdse kleuren. Een velours stof voelt heel zacht en behaaglijk aan terwijl hij toch heel sterk is, ik zal je daar zo nog meer over vertellen.
De collectie velours banken van Meubelen-Online is heel divers, maar alle velours banken zijn compact en eigentijds van vormgeving en wij zorgen er voor dat ze ook nog heel betaalbaar zijn.

Retro banken

We leven in een periode waarin de mensen weer oog krijgen voor het goede uit het verleden. De retro stijl is daarom bijzonder populair. Er zijn vele banken waarbij het design geïnspireerd is op vroeger tijden zoals onder andere de Bauhaus periode waar ik al over sprak. Kenmerkend voor een retro bank is dat het design van vroeger gecombineerd wordt met de technische mogelijkheden van nu. Dit zijn vaak verbeteringen op het gebied van zitcomfort, materiaalgebruik gebaseerd op moderne technieken. De kwaliteit van meubelstoffen en de mogelijkheden van leer en kunstleer zijn enorm verbeterd de laatste jaren. 

Grijze bank

Het klinkt een beetje saai maar een grijze bank is helemaal HOT. Meubelen-Online heeft daarom een ruime collectie grijze banken. Een grijze bank is een mooi rustig uitgangspunt om je interieur omheen te bouwen. Een grijze bank leent zich zowel goed voor een sober interieur waarbij je binnen deze rustige kleuren blijft, als voor een meer kleurrijke situatie. Om te beginnen kies je de kleuren van de wanden er bij. Zachte pasteltinten zijn momenteel erg aantrekkelijk zoals roze, groen en blauw. Maar een grijze bank kun je ook gerust combineren met meer uitgesproken kleuren zoals turqoise en cobalt blauw. Leg een paar kussens in de kleur van de wand in je bank en je ziet de kleurcombinatie groeien en bloeien.

Hoekbank

Zeer eigentijds is momenteel de hoekbank. Een hoekbank wort vaak gebruikt in een lounge situatie waarbij het hoekgedeelte een sofa kan zijn. Als je een hoekbank wilt gebruiken dan dien je het eerst goed op te meten want ze passen niet in ieder interieur. Wel handig is natuurlijk dat je bij een hoekbank meestal kunt kiezen uit een linkse of een rechtse variant. Vaak adviseer ik om je woonkamer even op schaal te tekenen zodat je goed kunt zien of de hoekbank er goed inpast. Op de website van Meubelen-Online vind je meerdere gratis tekenprogramma's waar je mee aan de slag kunt, bekijk daarvoor onze pagina Interieurplanners van Meubelen-Online.

Engelse banken

Vele jaren geleden waren de Engelse banken in trek, deze waren kolossaal van afmeting en lastig te plaatsen in een gemiddels interieur, De zitdiiepte van de Engelse banken was zo enorm dat je er bijna altijd met je benen gestrekt in moest zitten. Dat had natuurlijk ook wel iets want het idee was dat je je benen ging optrekken om je in de bank te nestelen. En dat bij voorkeur met het hele gezin. Op dit moment zijn de Engelse banken minder in trek bij Meubelen-Online vanwege de grote afmetingen en de hoge prijs. Maar misschien komt dit idee weer terug, dat heb ik wel vaker gezien.

Zitcomfort van een bank

Het zitcomfort van een bank wordt bepaald door de afmetingen in combinatie met de vulmaterialen. Bij Meubelen-Online hanteren we de volgende verhoudingen: Een goede zithoogte van een bank is zo rond de 45cm, beslist niet hoger. Een goede zitdiepte van een bank is zo rond de 45-50cm. Bedenk wel dat een bank wat de afmetingen betreft toch een beetje een gemiddelde is want zowel korte als lange mensen moeten redelijk op de bank kunnen zitten. Mocht je zelf een afwijkende lengte hebben, ben je klein of juist extra lang, dan kun je het beste een fauteuil zoeken die goed bij jou past en deze bestempelen als "jouw plekje".

Vulmaterialen van een bank

De meeste banken hebben een basis van elastische spanbanden welke kruislings zijn gevlochten, de zogenaamde singels. Vroeger had een bank ook vaak een interieur van metalen springveren. Maar de kwaliteit van de spanbanden is tegenwoordig zo goed en slijtvast dat ze eigenlijk meestal worden gebruikt. Een gedeelte van de banken heeft een binnenvering van nosag, dat is een metalen spanveer met een zigzag vorm. Op deze verende ondergrond liggen dan de dikke schuimkussens van polyether of koudschuim. Koudschuim is een veredelde kwaliteit polyether en gaat iets langer mee. Maar ook hierbij geldt weer dat de kwaliteit van de moderne soorten polyether zo goed is dat je daar vaak wel meer dan 10 jaar op kunt zitten voordat het begint te slijten. Hoe hoger het soortelijk gewicht van polyether, hoe langer het meegaat en ook hoe duurder het is. Polyether van een hoger soortelijk gewicht is ook wat stugger en het zal vaak even duren voordat het soepeler wordt. Wij zeggen vaak dat je een bank even een paar weken moet "inzitten" voordat je het gewenste zitcomfort krijgt.
Extra zware mensen doen er goed aan om niet al te zachte banken te kopen. Twijfel je in deze vraag ons dan om advies en stuur een mailtje aan Meubelen-Online via de rubriek Contact.

Banken met losse of vaste kussens

Bij een bank zie je tegenwoordig ook vaak vaste kussens, zowel in de rug als op de zitting. Het grote voordeel van vaste kussens is dat je bank er altijd netjes bij staat. Bij losse kussens moet je ze nog wel eens rangschikken of een beetje opkloppen om de bank weer een mooi aanzien te geven. Sommige losse kussens zijn aan beide kanten bekleed waardoor je ze aan beide kanten kan gebruiken, een bijkomend voordeel dus in het geval de kussens vies worden of beginnen te slijten. Meubelen-Online heeft zowel banken met losse kussens als banken met vaste kussens.

Eetkamerbanken

De collectie eetkamerbanken van Meubelen-Online bekijk je in de categorie Stoelen.

Meubelstoffen

Helaas is alles aan slijtage onderhevig dus dat geldt ook voor meubelstoffen. In heel vroegere tijden kochten de mensen vaak als ze gingen trouwen een bankstel met een stof die bijkans onverwoestbaar was. De beroemde wollen meubelstoffen van weverij de Ploeg waren bijvoorbeeld heel populair in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Deze trend is nu voorbij, we kiezen liever voor een wat meer betaalbare bank waarbij de meubelstof heel prettig aanvoelt. Uiteraard is de kwaliteit nog steeds belangrijk maar een bank hoeft niet meer een heel mensenleven mee te gaan. Veel leuker is het om af en toe een nieuwe bank te kopen als er weer een nieuwe periode in je leven aanbreekt. 
Bij Meubelen-Online kunnen we je alles vertellen over de slijtagewaarde, lichtechtheid en schoonmaakmogelijkheden van de gebruikte meubelstoffen.

Ik wens je veel plezier bij het uitzoeken van een nieuwe bank.
Dick Mirck | Interieuradviseur en jouw aanspreekpunt

Voor alle vragen over banken en de gebruiksmogelijkheden van meubelstoffen bel je met Meubelen-Online telefoon +31(0)645312785

 

 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen