0
Home - Kasten - Dressoir
Dressoir

Dressoir

Als je een dressoir zoekt dan is het leuk je eens te verdiepen in de verschillende stijlen die er zijn. Meubelen-Online heeft sfeervolle dressoirs in de woonstijlen:
- Industrieel
- Modern design
- Chique klassiek
- Landelijk
- Scandinavisch

* Lees verder onder aan de pagina!

Bezig met laden...

Dressoir met veel opbergruimte

Een dressoir is een lage brede kast die meestal gecombineerd wordt met een eethoek. De meeste dressoirs hebben een combinatie van deuren en lades. Een dressoir heeft bijzonder veel opbergruimte. Omdat je een dressoir meestal in de eetkamer hebt staan is het logisch om er spullen in op te bergen die met eten te maken hebben zoals bestek, serviesgoed en tafelkleden. Vaak houd je dan nog ruimte over voor andere zaken die je bij de hand wilt hebben.

Dressoir als sfeermaker

In de eetkamer heb je vaak wat minder mogelijkheden om te decoreren en sfeer te maken dan in de zithoek. Daarom is het een uitdaging om van je dressoir een sfeervol plaatje te maken. Een dressoir is een lage kast met een hoogte meestal tussen de 70-90cm dus je kunt er heel leuk woonaccessoires op zetten en het dressoir stylen naar je eigen smaak. 

Hoe kun je een dressoir inrichten:

1- In de stijl van je interieur kies je eerst een mooie spiegel of schilderij om er boven te hangen. Je kunt de spiegel in de breedte of in de lengte hangen. Hang hem zo laag mogelijk boven het dressoir. Achter een spiegel doe je bovenin een klein blokje zodat hij een heel klein beetje voorover helt. Je moet voorkomen dat je plafond weerspiegelt, je wilt juist iets van je interieur zien.
2- Dan kies je de lampen. Als een dressoir en symmetrische vorm heeft dan is het leuk om 2 dezelfde lampen te gebruiken. Klassiek zijn tafellampen van keramiek met een stoffen kap. Meer eigentijds zijn metalen lampen met LED verlichting, liefst een beetje kunstzinnig. Zorg ervoor dat je de lampen kunt dimmen zodat je ze 's avonds als sfeerverlichting kunt gebruiken.
3- Dan zijn de decoraties aan de beurt. In de symmetrische situatie kun je een mooie lage schaal in het midden zetten. Bij voorkeur een grote. Ik zou daar iets van groene planten in doen maar je kunt er ook een fruitschaal van maken. 
4- Tenslotte vul je dit aan met kleine decoraties. Daarmee doorbreek je de symmetrie door ze bijvoorbeeld aan een kant te zetten. De kleine decoraties bestaan uit bijvoorbeeld fotolijstjes, windlichtjes en kleine vaasjes.

Houten dressoir

Hout is wel het meest gebruikte materiaal voor een dressoir. Het is warm en kan in verschillende kleuren worden afgewerkt. Bij een blank of licht bruin houten dressoir kun je de houtnerf goed zien. Als je ook een houten eettafel hebt dan staat het mooi om de houtsoorten op elkaar af te stemmen zodat je eenheid krijgt. Een houten dressoir kan zowel modern zijn als klassiek.

Dressoir industrieel

Je kunt de industriële woonstijl heel gedoseerd toepassen. Dus een enkel stuk zoals een industrieel dressoir kan heel mooi zijn. In een eigentijds interieur is het leuk om dingen te combineren. Bij een industrieel dressoir zie je vaak een combinatie van een zwart metalen frame met daarin houten bladen. Dat kunnen zowel lichte als donkere houtkleuren zijn. Je kunt strakke industriële dressoirs ook heel mooi combineren met grote groene planten zoals de Monstera.

Design dressoir

Een design dressoir is vaak van zichzelf al zo mooi en doordacht van ontwerp dat het bijna zonde is om er iets op te zetten. Hou het dan een beetje minimalistisch. Een strakke vaas met een enkele tak of een paar kleine kunstvoorwerpen maken een design dressoir vaak al helemaal compleet.

Dressoir chique klassiek

De dressoirs en lage buffetkasten van het merk NovaSolo kun je het beste omschrijven als chique klassiek. De houten dressoirs van het luxe mahoniehout zijn mat wit afgewerkt en lijken zo te zijn weggelopen uit een mooie witte villa. De dressoirs van NovaSolo zijn stijlvol en hebben al sfeer voordat je er ook maar iets hebt opgezet.

Dressoir landelijk

Als je van een beetje strakke landelijke stijl houdt dan heeft Meubelen-Online ook mooie dressoirs voor jou. Geolied hout heeft een zachte satijnglans achtige uitstraling en kan net zo makkelijk worden gereinigd met een licht vochtige doek.

Scandinavisch dressoir

Persoonlijk ben ik altijd heel erg gecharmeerd door dressoirs in een scandinavische stijl. Bij de schandinavische woonstijl worden lichte kleuren gecombineerd met strakke vormen en funktionaliteit.

Dressoir met schuifdeuren

Een dressoir met schuifdeuren kan heel mooi zijn. Een schuifdeur bespaart ruimte maar je kunt de beide deuren niet tegelijk open doen. Behalve bij het kleine dressoir Barbier van Zuiver want dat heeft rolluikdeuren.

Lowboard

Een lowboard is een benaming die zowel wordt gebruikt voor een dressoir, een lage kast als een tv-dressoir. Een lowboard is breed en laag, meestal niet hoger dan 70-90cm. Naast het lowboard heb je dan het highboard. Een highboard is een soort buffetkast maar dan wat lager, meestal tot zo rond de 150cm hoog. De namen lowboard en highboard worden internationaal veel gebruikt maar in Nederland veel minder.

Dressoir Zuiver

Het merk Zuiver heeft een aantal hele mooie dressoirs en deze vind je bij Meubelen-Online. Een van de toppers van Zuiver is het houten design dressoir Travis in walnoten hout. Je kunt alle meubelen bekijken op de speciale merkpagina van Zuiver.

Montage dressoir

Sommige dressoirs worden gemonteerd geleverd. Je hoeft ze alleen maar uit te pakken en de pootjes er onder te schroeven. Maar veel dressoirs worden ongemonteerd geleverd. Let op de productbeschrijving want dat staat daar duidelijk vermeld. De meeste mensen hebben er geen moeite mee om een dressoir te monteren maar je kunt ook gebruik maken van de luxe montageservice van Meubelen-Online. Op de homepage zie je informatie over het bedrijf Klusup die je per klus kunt inhuren. Zij komen bij je thuis in heel Nedeland om voor een schappelijke prijs jouw nieuwe dressoir te monteren. Als je het webformulier invult dan neemt Klusup contact met je op en kun je een afspraak met ze maken.

De andere kasten van Meubelen-Online vind je hier. 
Voor alle vragen over de dressoirs van Meubelen-Online bel je vrijblijvend met +31(0)645312785

 


 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen