0
Home - Zitmeubelen - Barkrukken
Barkrukken

Barkrukken kopen bij Meubelen-Online

Bekijk hier de collectie barkrukken bij Meubelen-Online. Je vind hier een grote collectie barkrukken in verschillende stijlen, gemaakt van verschillende materialen en bestemd voor verschillende ruimtes in huis. Barkrukken zijn populair en er valt veel te kiezen. Daarom wil ik je graag veel vertellen over de verschillende gebruiksmogelijkheden.

* Lees verder onder aan de pagina!

Bezig met laden...

Barkrukken voor gezellige mensen

Een barkruk wordt vaak gebruikt door mensen die van gezelligheid houden. Natuurlijk zit je in een bar wel eens op een barkruk maar dit gevoel van gezelligheid en samen zijn met een lekker drankje wil je ook graag meenemen naar je eigen huis. In de jaren '60 en '70 hadden veel mensen een eigen bar in huis. Samen met de "zitkuil" waren dat grote trends in die tijd. Tegenwoordig worden barkrukken thuis meer gebruikt bij een hoge eettafel of bartafel en in de keuken bij een kookeiland.

Verschillende soorten barkrukken

Omdat er veel keuze is zeg ik wel eens voor het gemak: "Er zijn twee soorten barkrukken: Barkrukken met een vaste hoogte en barkrukken die je in hoogte kunt verstellen".

1- Barkrukken met een vaste hoogte

Barkrukken met een vaste hoogte hebben ofwel 4 poten, ofwel een buisframe en een slede model. Barkrukken met een vaste hoogte hebben over het algemeen een zithoogte van 75-78cm en kun je gebruiken bij een bartafel

2- Barkrukken met een verstelbare hoogte

Barkrukken met een verstelbare hoogte hebben een centrale voet. Deze voet is van metaal, meestal chroom maar soms ook van het kostbare RVS. In de metalen poot van de barkruk zit een gaslift en de kruk is voorzien van een bedieningshendel waardoor je hem eenvoudig in hoogte kunt verstellen. Omdat de barkruk in hoogte verstelbaar is kun je hem op meer plaatsen gebruiken zoals bij een kookeiland of een balie.

Barkrukken op wielen

Klanten vragen mij wel eens of wij ook barkrukken hebben op wielen. Ik hoor regelmatig het verhaal: "Mijn moeder is slecht ter been en als ze in de keuken aan het werk is vindt ze het makkelijk dat ze op een barkruk kan zitten. En als er wielen zitten onder de barkruk dan kan ze zich makkelijk verplaatsen". Maar dat is natuurlijk een slecht idee want als je op een barkruk zit kun je niet met je voeten bij de grond. Als er dan wielen onder zitten dan wordt een barkruk een ongeleide projectiel waar je gevaarlijke bewegingen mee kunt maken. Daarom bestaan er geen barkrukken op wielen gelukkig. Wel bestaan er lage krukjes op wielen maar dan kun je altijd met je voeten bij de grond en houd je volledige controle over de kruk. Deze krukken op wielen worden veel gebruikt in verzorgende beroepen zoals de medische wereld. 

Barkrukken in de keuken

De meest gebruikte plaats voor barkrukken is de keuken. Mensen hebben tegenwoordig vaak een grotere keuken als centrale plaats in huis. Naast de eethoek zie je ook vaak een kookeiland en daar kun je heel leuk een paar barkrukken aan zetten. Omdat barkrukken voor een kookeiland wat lager moeten zijn dan een gewone barkruk heeft Meubelen-Online daarvoor een aparte categorie aangemaakt. Bekijk hier onze collectie barkrukken voor een kookeiland.
Maar ook als je een wat kleinere keuken hebt kun je leuk met barkrukken werken. Je kunt bijvoorbeeld een kleine bartafel nemen met twee of vier barkrukken. Dit neemt weinig ruimte in beslag en is ontzettend gezellig. Aan deze bartafel in de keuken kun je 's morgens heerlijk even zitten met een kopje koffie en een krantje. Ook is het een geliefde plek om te zitten als er gekookt wordt zodat je gezellig met elkaar kunt kletsen.

Barstoelen

Een barstoel is natuurlijk hetzelfde als een barkruk maar mensen die om een barstoel vragen zijn meestal op zoek naar een wat beter zitcomfort. Als je op zoek bent naar een barkruk om wat langer op te zitten dan is het prettig dat hij niet te hard is en dat er comfortabele vulmaterialen zijn gebruikt. Een barstoel heeft altijd een goede rugleuning, een voetensteun en soms ook armleuningen.

Design barkrukken

Mensen gebruiken barkrukken in verschillende stijlen. Zo heb je barkrukken in een stoere landelijke stijl en bijvoorbeeld design barkrukken voor een moderne stijl. Een overeenkomst in al die barkrukken is dat ze niet te veel ruimte in beslag mogen nemen. Mensen hebben vaak niet te veel ruimte aan een bartafel of kookeiland en daarom is er een grote keuze in design barkrukken die weinig plaats innemen. Dat geldt voor bij je thuis maar ook in een restaurant. Meubelen-Online is er trots op dat zij een collectie design barkrukken heeft geleverd aan het beroemde sterren restaurant van Jonnie Boer in Zwolle.

Barkruk zwart

Meubelen-Onlie heeft barkrukken in vele kleuren en materialen. Maar al heel lang is de meest populaire kleur toch wel zwart. Zwart is een tijdloze kleur, makkelijk te combineren, verveelt niet snel en is makkelijk schoon te houden. Maar om eerlijk te zijn vind ik witte en grijze barkrukken ook erg mooi en mag ik daar graag mee combineren. Als ik een witte barkruk gebruik let ik er op dat gemaakt is van leer, kunstleer of kunststof zodat hij makkelijk is schoon te maken.

Barkruk industrieel

De industriële woonstijl is helemaal hot, in de Wooninspiratiegids van Meubelen-Online lees je meer over deze trend. Een industriële barkruk heeft een basic uitstraling met een sober design. Een veel gebruikt materiaal voor een industriële barkruk is dan ook metaal. Metaal is erg koud om op te zitten en daarom hebben metalen barkrukken vaak een zitting van hout. Maar je kunt er natuurlijk ook een kussentje opleggen. 
Maar ik zie dat er momenteel ook wat meer comfortabele barkrukken gemaakt worden in de industriële woonstijl.

Goedkope barkrukken

Barkrukken kunnen best wel kostbaar zijn en daarom heeft Meubelen-Online ook veel goedkope barkrukken in de collectie. Wij kunnen barkrukken goedkoop aanbieden omdat we groot inkopen en samenwerken met grote toonaangevende fabrieken. Een andere mogelijkheid om de prijs laag te houden is het aanbieden van barkrukken in een volle verpakking. Vaak zijn barkrukken door de fabriek verpakt per twee of vier stuks. Meubelen-Online vindt het belangrijk dat je een barkruk ook per stuk kunt kopen en dat kan met de meeste modellen. Maar vanwege de prijs verkopen wij sommige barkrukken per twee of vier stuks waardoor wij de dozen niet open hoeven maken en geen kosten kwijt zijn aan extra verpakkingsmaterialen. Bij barkukken die in een volle verpakking worden geleverd zie je meestal ook de prijs van twee of vier barkrukken.

Barkrukken gratis bezorgen

Vaak zie je dat er voor barkrukken bezorgkosten worden berekend. Dat doet Meubelen-Online.nl niet, al onze barkrukken worden gratis thuis bezorgd in heel Nederland en België. En als ze niet mooi staan bij jou thuis dan kun je ze gratis weer terugsturen of omruilen voor een ander model barkruk.

Barkrukken kopen bij Meubelen-Online

Ik denk dat je met al deze informatie een goede keuze kunt maken bij het kopen van een barkruk bij Meubelen-Online. 

Nog even wat voordelen op een rijtje:
- Veel keuze in zowel goedkope als design barkrukken
- Perfecte kwaliteit met 2 jaar garantie op het gebruik
- Snelle levering
- Gratis bezorgen en retour
- Euro's sparen bij iedere aankoop

Voor vragen over de barkrukken van Meubelen-Online bel je met telefoonnummer +31(0)645312785 onze ervaren medewerkers staan je graag te woord!


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen