
0
Home - Zitmeubelen - Eetkamerstoelen
Eetkamerstoelen
Bezig met laden...

Grote collectie eetkamerstoelen

Meubelen-Online heeft een van de grootste collecties eetkamerstoelen. Wij zijn echte sfeermakers en dan heb je een beetje keuze nodig. Eetkamerstoelen lenen zich bij uitstek om het gezellig en leefbaar te maken. Je brengt veel tijd door op eetkamerstoelen en ook je gasten ontvang je vaak op eetkamerstoelen. Aan eetkamerstoelen kun je verschillende eisen stellen en daarom geven we je hier veel informatie zodat je een goede keuze kunt maken.

Eetkamerstoelen als sfeermakers

Voor ieder woonstijl zijn er eetkamerstoelen. Als je het leuk vind om te ontdekken welke verschillende woonstijlen er allemaal zijn en welke stijl het beste bij jou past lees dan de Wooninspiratiegids van Meubelen-Online. Deze woongids staat vol met ideeën en tips voor sfeervol wonen en je ontdekt wat er bij jou past.

Eetkamerstoelen in je keuken

In je keuken heb je vaak wat minder ruimte dus gebruik dan niet te grote eetkamerstoelen. Eetkamerstoelen met armleuningen nemen dan vaak iets te veel ruimte in beslag. Ook is het verstandig om eetkamerstoelen te gebruiken die een beetje makkelijk zijn schoon te maken, want je weet maar nooit. Practisch zijn natuurlijk de houten stoelen en eetkamerstoelen bekleed met leer of kunstleer, want deze kun je afnemen met een vochtige doek. Maar er zijn ook veel eetkamerstoelen bekleed met niet al te lichte kleuren weefstof die goed zijn schoon te maken. Als je vragen hebt over de gebruiksmogelijkeden van eetkamerstoelen in jouw situatie bel dan even met Meubelen-Online telefoon +31(0)58-2152877
Naast deze practische zaken zou ik zeggen: De keuken is de basis in huis dus kies de leukste eetkamerstoelen die je kunt vinden en maak er een sfeervolle combinatie van!

Eetkamerstoelen in de woonkamer

In de woonkamer heb je meestal iets meer ruimte en kun je met een grote eettafel werken. Dan begint het echt sfeervol te worden want je kunt 6 of 8 eetkamerstoelen gebruiken. Zelf vind ik het dan belangrijk dat eetkamerstoelen comfortabel zijn want ik ben een liefhebber van lang natafelen. Graag mag ik mijn gasten verwennen met een goed diner in een sfeervolle omgeving en dan wil ik dat ze goed zitten. 

Basic eetkamerstoelen

Voor de liefhebbers van eenvoud zijn er eetkamerstoelen met een minimalistische vormgeving. Basic eetkamerstoelen zijn vaak gemaakt van hout of metaal, zijn onverwoestbaar en heel makkelijk in het onderhoud. Je kunt basic eetkamerstoelen in verschillende woonstijlen gebruiken zoals modern, landelijk en industrieel. 

Design eetkamertoelen

Design eetkamerstoelen weten je altijd weer te triggeren en je aandacht te pakken. Design eetkamerstoelen zijn bij uitstek geschikt om sfeer te maken in indruk op je gasten. Omdat design eetkamerstoelen vaak wat duurder zijn heeft Meubelen-Online extra op de prijs gelet en hebben wij hele betaalbare design eetkamerstoelen..

Comfortabele eetkamerstoelen

"Als je moe bent zit alles lekker" zeggen klanten vaak in de showroom van Meubelen-Online. Maar toch kan ik je nog wel een paar tips geven waar je op kunt letten. Voor mij is een comfortabele eetkamerstoel een stoel waarbij je een goede steun hebt in de rug. Als je goed aanschuift dan moet je een goede lendensteun voelen onder in je rug. Dat voorkomt dat je moe wordt tijdens het zitten. Als je langdurig zit dan is het trouwens aanbevolen om af en toe even de benen te strekken. 
Verder vind ik het comfortabel als de eetkamerstoel niet te hard zit, dus goede vulmaterialen. Armleuningen kunnen het comfort versterken maar zijn voor mij niet noodzakelijk. 

Witte eetkamerstoelen

Door de jaren heen zijn witte eetkamerstoelen altijd in trek geweest. Jan des Bouvrie heeft de trend van het witte interieur in Nederland ingezet in de jaren '70 en het is altijd gebleven. Ook al wordt er op dit moment weer veel kleur gebruikt, witte eetkamerstoelen staan enorm in de belangstelling. De enige tip die ik hier voor je heb is dat je goed moet letten op het gebruik van de stoelen. Een witte stof is minder practisch want deze raakt snel beduimeld. Wit hout, kunststof en wit leer en kunstleer zijn het beste schoon te houden. Een klein nadeel van wit leer als natuurlijk materiaal is dat het in de loop der jaren een beetje vergeelt, dat nadeel heeft kunstleer veel minder.

Rieten eetkamerstoelen

Riet en rotan eetkamerstoelen zijn weer terug van weggeweest. Onder invloed van het groene interieur zie je dit type stoelen steeds vaker. Met rieten stoelen kun je heel veel sfeer maken door ze te combineren met gekleurde stoffen en planten. Ook voor een groene muur staan rieten stoelen heel natuurlijk. Voor rieten stoelen buiten in de tuin wordt meestal gebruik gemaakt van plastic riet, het zogenaamde polyrattan want dat is weersbestendig. Voor rieten stoelen in huis wordt meestal echt riet gebruikt want dat heeft toch meer uitstraling omdat je kleine onregelmatigheden ziet in het natuurlijke materiaal. 
In deze geïndustrialiseerde tijd worden rieten meubelen nog steeds met de hand gevlochten. Daarom zijn rieten eetkamerstoelen vaak ietsje duurder. Meubelen-Online heeft handgevlochten rieten eetkamerstoelen voor je in de collectie van het merk NovaSolo. 

Eetkamerstoelen met armleuningen

Het is altijd fijn om in een stoel met armleuningen te zitten. Ik moet je er wel op wijzen dat wij bij Meubelen-Online vaak aanlopen tegen de volgende problemen:
- Eetkamerstoelen met armleuningen zijn breder en nemen meer ruimte in beslag.
- Eetkamerstoelen met armleuningen passen vaak niet goed onder de tafel. Eettafels hebben vaak een opstaande rand onder het blad en daar komen de armleuningen tegen aan. Een goede en veel gebruikte hoogte voor armleuningen is 68cm, dus je kunt het thuis vast opmeten.

Vergaderstoelen

Eetkamerstoelen worden ook veel gebruikt als vergaderstoel. Natuurlijk zijn bureaustoelen ook uiterst comfortabel te gebruiken aan een vergadertafel. Maar een paar problemen waar wij bij Meubelen-Online vaak tegen aan lopen zijn de volgende:
- Omdat bureaustoelen in hoogte verstelbaar zijn zie je vaak na afloop van de vergadering dat de stoelen allemaal verschillend staan. Dat is niet mooi dus er moet steeds iemand de stoelen in een bepaalde hoogte zetten.
- Bureaustoelen hebben wielen en deze zijn een flinke aanslag op je vloer. Het is jammer als er na een jaar al slijtageplekken zijn onstaan.
Om dit soort redenen zie je dat er bij vergaderstoelen vaak gekozen wordt voor mooie design eetkamerstoelen. En daar hebben wij heel veel van natuurlijk, comfortabel, betaalbaar en met 2 jaar garantie.
Meubelen-Online kan je adviseren over de gebruiksmogelijkheden van vergaderstoelen in jouw situatie.

Eetkamerstoelen gratis ruilen

Ik denk dat je na al deze informatie een goede keuze kunt maken bij het kopen van eetkamerstoelen. Mocht je onverhoopt toch een verkeerde keuze hebben gemaakt dan kun je bij Meubelen-Online je eetkamerstoelen gratis omruilen!
Ik wens je veel plezier met onze collectie, 
Interieuradviseur Dick Mirck

Voor alle vragen over eetkamerstoelen bel je met Meubelen-Online telefoon +31(0)645312785
 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10