Op deze pagina vind je alle informatie voor het maken van een plan voor je nieuwe interieur. Of je het plan nu alleen wilt opzetten of je wilt laten ondersteunen door een professional, je leest hier alles over de mogelijkheden:

- Gratis tekenprogramma's
- Wat doet een binnenhuisarchitect?
- Wat doet een vastgoedstylist?
- Wat doet een interieurstylist
 

Gratis tekenprogramma's

Maak hier je eigen interieurplan. Wanneer je de tijd hebt dan kan het heel leuk zijn om je plannen een beetje te visualiseren. Dat kan eenvoudig met een schetsje op papier. Maar het kan ook heel leuk zijn om bijvoorbeeld een hele kamer eens op schaal te tekenen. Tekenprogramma's kunnen best ingewikkeld zijn en noodzaken soms een studie. Bovendien zijn professionele tekenprogramma's zeer kostbaar. Daarom heb ik een paar eenvoudige tekenprogramma's voorgesteld. Deze kun je online gebruiken en ze zijn helemaal gratis. Veel plezier!

Een veelgebruikt tekenprogramma voor het interieur is Sweet Home.


Een van de betere gratis tekenprogramma's is Google Sketchup
Dit is één van de eenvoudigste tekenprogramma's nl.floorplanner.com 

Wat is een binnenhuisarchirect?

Een interieurarchitect of binnenhuisarchitect houdt zich bezig met alle aspecten van de binnenruimte; o.a. de functie, routing, ruimte-indeling, inrichting van de diverse ruimten, licht, kleur en materiaal. De interieurarchitect geeft hiermee vorm aan de leef-of werkomgeving.

Een binnenhuisarchtect heeft een masteropleiding gevolgd en is over het algemeen aangesloten bij de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten BNI.nl.
Als je een professioneel plan wilt maken met een binnenhuisarchitect kun je bijvoorbeeld zoeken op Zoek een interieurarchitect
 

Wat is vastgoedstyling?

Een vastgoedstylist kan je helpen om je huis beter te verkopen. Het is algemeen bekend dat een ingericht huis een beter beeld geeft aan de potentiële koper dan een leeg en kaal huis. 
Een vastgoedstylist heeft zijn eigen uitleen-meubelen of werkt samen met een verhuurbedrijf van meubelen. Een vastgoedstylist maakt in opdracht van een makelaar of de huiseigenaar een tijdelijke inrichting in een gedeelte van het te verkopen huis. Vaak heeft de vastgoedstylist ook de skills om een goede fotopresentatie te maken. 
Het is belangrijk dat een vastgoedstylist de sfeer van het huis goed aanvoelt en daar ook de bijpassende meubelen en stoffering bij heeft. 
Omdat je over het algemeen je huis sneller verkoopt en soms een hogere opbrengst hebt betaalt de vastgoedstylist zichzelf terug. 
Er bestaat ook een opleiding tot vastgoedstylist.

Als je ook gebruik wilt maken van vastgoedstyling voor de verkoop van je huis neem dan contact op met je makelaar. Als je zelf wilt zoeken kijk dan eens op de startpagina over vastgoedstyling.
 

Wat doet een interieurstylist?Een interieurstylist kan je helpen om je woonstijl te kiezen en uit te voeren. Een interieurstylist kan zowel met je gaan winkelen om nieuwe meubelen uit te zoeken als je bestaande interieur restylen. Je zult er verbaasd over zijn wat je allemaal kunt doen met een betere indeling van je meubelen, het rekening houden met de plekjes waar het zonlicht naar binnen valt, het gebruik van nieuwe kleuren op de muren, en het uitzoeken van nieuwe woonaccessoires om je eigen woonstijl extra te benadrukken.
Met hulp van een goede interieurstylist voel je je thuis in je eigen interieur.

Iedereen mag zich interieurstylist noemen, daar is geen vakopleiding of diploma voor nodig. En helaas zijn er dan ook erg veel mensen die zichzelf een interieurstylist noemen. Daar zijn ook mensen bij die geen ervaring hebben en het er even bij doen. Ik zie daarvan veel voorbeelden op sociale media. Het is dus zaak om goed op te letten als je een interieurstylist zoekt. Mijn advies is om wat foto's te bekijken van het geleverde werk, dan zie je snel of iemand bij je past.

Om toch structuur aan te brengen in de snelle groei van de vele interieurstylisten is er een aantal jaren geleden een Beroepsvereniging van Nederlandse stylisten, interieur en vastgoed, opgericht onder de naam BNS Crisp.
Je kunt op hun site ook zoeken naar een interieurstylist bij jou in de buurt. De beroepsvereniging is geen garantie voor de kwaliteit van een stylist maar het geeft wel aan dat de stylisten beroepsmatig bezig zijn en contact hebben met elkaar en actief zijn op het gebied van nieuwe vakinformatie en evenementen bezoeken.

 
* Lees ons blog Wooninspiratie met leuke artikelen over het interieur.

* De gratis Wooninspiratiegids 2020 kun je hier aanvragen.


| Meer