0
Home - Tafels - Bartafels
Bartafels

Bartafel

Bekijk hier de collectie bartafels van Meubelen-Online. Een bartafel kun je gebruiken als statafel bij een feestje of om aan te werken met je laptop. Een bartafel met krukken kun je gebruiken in de keuken of als een hoge eethoek in je woonkamer. Als je meer wilt weten over de afmetingen, materialen en gebruiksmogelijkhden van een bartafel:

* Lees verder onder aan de pagina!

Bezig met laden...

Verschil bartafel en statafel

Bij een bartafel kun je ook staan en bij een statafel kun je ook een drankje drinken. Dus eigenlijk zijn een bartafel en een statafel gewoon hetzelfde. Maar in de praktijk wordt een statafel meer gebruikt bij een feestje. Je komt de inklapbare statafels vaak tegen in een partytent en dergelijke. 
Een bartafel daarentegen wordt meestal in huis gebruikt. Bij een bartafel denk je aan een mooie tafel waarbij je kunt kiezen uit verschillende materialen en kleuren. Een bartafel kies je bijpassend bij de rest van je interieur afhankelijk van de plaats waar hij komt te staan.

Bartafel keuken

Een veel gebruikte plaats voor een bartafel is de keuken. Als je een bartafel met een paar bijpassende krukken in de keuken zet kun je daar bijvoorbeeld even een snel hapje aan eten. Of 's morgens een kopje koffie drinken en de krant lezen. Als iemand aan het koken is dan is het ook heel gezellig om er even bij te gaan zitten aan de bartafel. 
Keukens heb je in verschillende stijlen, vaak modern maar soms ook in een landelijke stijl met veel hout. Kies dan een bartafel met dezelfde uitstraling als je keuken en gemaakt van dezelfde materialen. Daarom heeft Meubelen-Online ook bartafels in verschillende stijlen.

Bartafel als eethoek

Als je een bartafel in de woonkamer gebruikt is het een leuk alternatief voor een eethoek. Een bartafel met barkrukken neemt minder ruimte in beslag dan een eethoek en staat bovendien heel gezellig. Net zoals bij een eethoek kun je een bartafel aankleden met een mooie hanglamp en bijvoorbeeld een wandrekje om wat spullen in te zetten. Een bartafel als eethoek staat bijzonder gezellig en je zult zien dat je er vaak gebruik van zult maken.

Bartafel als werkplek

Je kunt een bartafel ook heel goed gebruiken als werkplek in huis. Als je een paar comfortabele barkrukken combineert met je bartafel dan kun je daar heel goed zitten met je laptop. Je kunt het zitten dan makkelijk afwisselen met een poosje staan. Staande werken is gezond dus een goed idee. 

Goede hoogte van een bartafel

Een goede hoogte voor een bartafel ligt tussen 100cm en 110cm. Dat is een mooie hoogte om bij te staan. Het is belangrijk dat de zithoogte van een barkruk ook goed past bij de hoogte van een bartafel. Voor de afstand tussen de bovenkant van de zitting tot de onderkant van het blad van de bartafel reken ik meestal tussen de 30-35cm. Een hoede zithoogte voor de barkrukken komt dan uit op 70cm tot 78cm.
Als je een barkruk met een verstelbare hoogte in de hoogste stand zet dan kom je precies uit op die 78cm. Dit type barkruk past dus altijd. Maar als je een barkruk gebruikt met een vaste hoogte, zoals krukken met 4 poten, dan moet je even op de zithoogte letten. Barkrukken met houten poten zijn momenteel bijzonder populair dus let er op dat deze een zithoogte hebben van 70-78cm.
*TIP: Als je zelf een bartafel maakt of een blad aan de muur schroeft ga dan niet hoger dan 110cm want je zult geen barkrukken vinden die daar bij passen.

Bartafel hout

Hout is een natuurlijk materiaal en past goed bij de huidige trends in woonstijlen. Er zijn bartafels in mooie gebeitste bruintinten in zowel lichte als donkere kleuren. Een bartafel van hout heeft een natuurlijke uitstraling en is makkelijk te combineren. Let er op dat de verschillende houtsoorten in je interieur een beetje bij elkaar passen. Een bartafel van hout komt warm over en is ook niet koud als je er je armen op legt.
Meubelen-Online heeft ook bartafels waarbij het bovenblad een afwijkende kleur heeft.

Bartafel met metalen poten

Heel mooi en eigentijds zijn ook bartafels met een houten blad en metalen poten. Een heel mooi voorbeeld is onze bartafel Syb. Deze statafel heeft een houten blad in een warme kleur bruin en poten van metaal. Ik vind dat persoonlijk erg mooi. Het design wordt wat luchtiger ten opzichte van een volledig houten bartafel.

Bartafel industrieel

Je kunt veel bartafels ook heel mooi gebruiken in de eigentijdse industriële woonstijl. Je leest daar ook over in de Wooninspiratiegids van Meubelen-Online. Bij een industriële bartafel zie je vaak een combinatie van hout en metaal. Graag wijs ik je op onze prachtige bartafel Honkytonk. Dit is een rechthoekige bartafel waar je 2 of 4 barkrukken bij kunt plaatsen.

Bartafel glas

Glas is transparant en heeft dus een ruimtelijke werking in je interieur. Een bartafel van glas heeft poten van hout of metaal.

Bartafel met opbergruimte

Het kan handig zijn om een bartafel te hebben met een aantal vakken waar je een flesje wijn en wat glazen kunt opbergen. Maar je kunt ook een leuk wandrek boven je bartafel ophangen voor opbergruimte. Meubelen-Online heeft daarvoor verschillende kleine strakke wandrekken en leuke muurplanken.

Bartafel met krukken

Als je een bartafel zoekt met krukken dan kun je deze als set kopen of gewoon los bij elkaar zoeken. Lees dan even de informatie over de afmetingen waar je op dient te letten. Als je een set koopt dan weet je zeker dat de afmetingen van de tafel en de krukken goed op elkaar zijn afgestemd.

5 TIPS voor het kopen van een bartafel

1- Bepaal de ruimte waar je de bartafel voor wilt kopen. Komt hij in de keuken te staan of in de woonkamer.
2- Bepaal waarvoor je de bartafel gaat gebruiken. Als eethoek of als werkplek of gewoon om lekker te borrelen met vrienden.
3- Bepaal de afmeting waar je plaats voor hebt. Bartafels zijn vaak niet te groot en je kunt kiezen uit langwerpig, vierkant of rond.
4- Bepaal het materiaal wat het beste past bij de rest van het interieur.
5- Bepaal welke barkrukken je bij de bartafel wilt zetten, je kunt ze dan mooi op elkaar afstemmen.

Als je toch nog vragen hebt over het kopen van een tafel of bartafel dan sta ik je graag te woord. Bel Meubelen-Online op +31(0)645312785

Veel plezier met je nieuwe bartafel,
Dick Mirck | Interieuradviseur


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen