0
Home - Home deco
Home-deco

Home deco

Je vindt hier vrolijke kussens, tijdloze klokken, plaids, kandelaars, houtmanden, onderhoudsmiddelen en seizoenartikelen.

* Lees verder onder aan de pagina!
 Home deco zorgt voor gezelligheid

We leven in een tijd waarin we grote waarde hechten aan gezelligheid. Gezellig is een typisch Nederlands woord en veel mensen omschrijven hun interieur als gezellig. Gezelligheid ontstaat natuurlijk in de eerste plaats door de mensen zelf. Je kunt het heel gezellig hebben in een kaal interieur. Maar de trend is dat gezelligheid juist ontstaat door het toevoegen van woonaccessoires. 

Home deco en cocooning

In de Engelstalige landen houden ze ook van gezelligheid maar daar noemen ze dat bijvoorbeeld cocooning. Je veilig en geborgen voelen in je interieur wordt als het ware vergeleken met een rups in een cocon. Je voelt je helemaal thuis in je interieur en daarvoor gebruik je meubelen en woonaccessoires die benadrukken waar je van houdt en iets zeggen over jezelf.

Hygge en home deco

In de Scandinavische landen, die toch bekend staan om een wat koeler interieur en een meer sober materiaalgebruik, houden ze ook van gezelligheid. Sinds een paar jaar hebben ze daar de mysterieuze naam Hygge voor bedacht. In de Scandinavische landen is het vaak vroeg donker en kan het best koud zijn, terwijl de mensen juist warm en vriendelijk zijn. Bij het Hygge-gevoel maak je het warm en gezellig in huis met kaarsen, planten en goed gekozen woonaccessoires.

Woonaccessoires en woonstijlen

Er zijn verschillende woonstijlen waarbij je je thuis kunt voelen. Als je deze keuze hebt gemaakt dan kies je meubelen bij deze stijl. In de wooninspiratiegids die Meubelen-Online ieder jaar uitbrengt vind je veel informatie over woonstijlen en hoe je daar je weg in kunt vinden.
Als je eenmaal een woonstijl hebt gekozen kun je de sfeer accentueren met goed gekozen woonaccessoires. Als je bijvoorbeeld kiest voor een Urban jungle interieur met veel aandacht voor groen en duurzaam wonen dan kun je niet zonder mooie groene planten. En daarbij kies je dan vazen en bloempotten die daar bij passen. Je kunt ornamenten kiezen van onbehandeld hout en handgemaakte kaarsen gebruiken.
En als je kiest voor een industriële woonstijl dan kies je meer voor sobere woonaccessoires en hou je het wat nonchalanter. 

Mix&Match Home deco

Het leuke van deze tijd is natuurlijk ook dat het allemaal niet zo heel precies komt, zolang je maar een goed gevoel krijgt in je interieur. Je kunt gerust verschillende stijlen een beetje combineren. Dat zie je ook vaak gebeuren als mensen een nieuwe relatie krijgen. Er worden dan uit beide interieurs de mooiste meubelen en woonaccessoires gekozen om daar weer een nieuw interieur van te maken.

Home deco is de finishing touch

Met home decoratie kun je je interieur helemaal af maken. Koop gewoon af en toe iets wat bij je woonstijl past en iedere keer geeft het je een fijn gevoel om het een plekje te geven. Het is ook leuk om op vakantie leuke herinneringen te kopen voor je interieur. Iets kleins wat je gewoon in je koffer kunt meenemen. Maar ik ken ook mensen die grotere woonaccessoires vanuit hun vakantieadres naar huis laten sturen. Wat dat betreft wordt de wereld steeds kleiner en de mogelijkheden steeds groter.

Textiel voor home deco

Met het gebruik van stoffen in je interieur kun je een groot effect bereiken. Kussens, een mooie plaid, gordijnen en vloerkleden geven enorm veel sfeer. Stoffen geven kleur en warmte aan je interieur, je kunt er accenten mee maken, een saai interieur ophalen en je woonstijl benadrukken. 
En je staat er waarschijnlijk niet zo bij stil maar woontextiel zorgt ook voor een betere akoestiek in je kamer.

Kunst voor home deco

Kunstvoorwerpen zijn een uitstekende manier om sfeer aan te brengen in je interieur. Een paar mooie kleine beeldjes in een open kast, een schilderij aan de muur, het zijn prachtige home decoraties en ik kan je van harte aanbevelen daar iets mee te doen. Als je voor een schilderij niet meteen kunt slagen dan kun je eens iets halen bij de kunstuitleen om te zien of het je bevalt. Dat is ook ideaal voor mensen die graag eens willen wisselen.

Afwisseling met home decoratie is ook zeker aan te bevelen. Houdt het fris en inspirerend!
Bekijk hier de collectie Tuindecoraties.


 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen