
0
Home - Stoelen - Eetkamerbanken
Eetkamerbanken

Eetkamerbank

Bekijk hier de gevarieerde collectie eetbanken van Meubelen-Online. Een eetkamerbank is kleiner en heeft een hogere zithoogte dan een gewone bank. Een eetbank is gemaakt om te gebruiken bij een eettafel maar je kunt hem op meerdere plaatsen in huis gebruiken. Het heeft verschillende voordelen als je een eetkamerbank combineert met je eettafel en daar ga ik je hier iets over vertellen. Ook als je meer wilt weten over de verschillende soorten eetbanken:
 
* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Een eetkamerbank is de nieuwe trend

Wat heb je toch leuke eetkamerbanken tegenwoordig. Klanten zeggen mij vaak: "Ik hou me niet bezig met trends, het kan mij niet schelen wat andere mensen mooi vinden, ik koop gewoon wat ik zelf mooi vind". En dat is natuurlijk ook zo. Maar toch hebben we allemaal te maken met trends. Want omdat eetbanken op dit moment een grote trend zijn ontstaat er meer aanbod en heb je veel meer keus in eetbanken dan een aantal jaren geleden. En omdat je eettafel banken meer tegen komt krijg je meer inspiratie en zin om er ook iets mee te gaan doen. Ik kan je echt aanbevelen om de collectie eetbanken van Meubelen-Online eens te bekijken en om te overwegen om er ook een te kopen.

Hoe gebruik je een eetkamerbank

Een eetbank wordt meestal gebruikt bij een rechthoekige eettafel. Aan de ene kant van je tafel plaats je dan een eetbank en aan de andere kant een aantal eetkamerstoelen. Als je eettafel met de lange kant naar de muur staat dan wordt de eetbank meestal aan de achterkant geplaatst. Daarmee bespaar je veel ruimte in de eetkamer. Je kunt er ook voor kiezen om aan beide lange kanten van de eettafel een eetbank te plaatsen maar dat komt niet zo vaak voor. 

Eetkamerbank in een restaurant

In een restaurant zie je tegenwoordig vaak dat ze een hele lange eetkamerbank tegen de muur plaatsen over de hele lengte van het restaurant. Voor deze lange eetbank worden dan veel tafels geplaatst met eetkamerstoelen er voor. Dat heeft ruimte besparende voordelen en geeft ook een zekere gezelligheid. Het is dan net of je met de andere gasten in het restaurant samen op een bank zit. Het valt me op dat je in deze situatie ook wat meer contact hebt met je medegasten, je wordt tafelgenoten van elkaar.
Zo'n hele lange eetkamerbank kun je niet kant en klaar kopen maar zal op maat gemaakt moeten worden.

Eetkamerbank op andere plaatsen in huis

Persoonlijk vind ik het ook heel leuk om een eetkamerbank op andere plaatsen in huis te gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de hal? Als je de ruimte hebt in je hal dan staat het echt heel leuk om een eetbank als halbankje te gebruiken. Neem dan een kleinere eetbank, bijvoorbeeld van hout en leg daar een paar gezellige kussens op. Een eetkamerbank in de hal geeft sfeer en een uitnodigende uitstraling voor de gasten die je bezoeken.
Daarnaast kun je een eetkamerbank ook heel goed gebruiken in je slaapkamer. Je kunt er een apart zitje mee maken of hem gewoon voor het bed plaatsen. Een eetkamerbankje voor je bed geeft je slaapkamer meer uitstraling. Het kan ook handig zijn om je kleren over heen te leggen of om het bankje te gebruiken als je je schoenen aan wilt trekken.

Verschillende stijlen eetkamerbanken

Net als bij eetkamerstoelen heb je ook bij eetkamerbanken de keuze uit verschillende stijlen. Je hebt kleine strakke design eetbanken, of stoere landelijke varianten. Je hebt hippie achtige eetbanken bekleed met drukke kleurrijke stoffen en je hebt eetkamerbanken in de eclectische woonstijl. Zelfs kan een kleine eetbank een leuke vakantie herinnering zijn. Ik ken mensen die op een vakantie in een ver oord op zo'n leuke eetbank hebben gezeten dat ze er zelf ook een gekocht hebben en lieten opsturen naar huis.

Eetbank hout

Vaak zie je eetbanken van hout. Als je een houten eettafel bank zoekt dan adviseer ik je om dezelfde houtsoort te gebruiken als je eettafel. Dat geeft eenheid en balans aan je eethoek. Meubelen-Online heeft bijvoorbeeld de eetbank Turbo bij de gelijknamige eettafel. 
Een houten eetbank heeft meestal geen rugleuning en hij neemt weinig ruimte in bij de eettafel wat een groot voordeel kan zijn. En zeker als je afmeting van de eetbank zodanig kiest dat hij onder de eettafel geschoven kan worden zoals de houten eetbank Mick.

Kussens op een eetkamerbank

Als je een houten eetbank gebruikt staat het erg leuk om daar wat kussens op te leggen. Dat kan heel eenvoudig met kleine vierkante sierkussens. Deze kussens zijn niet zo duur waardoor je eens in de zoveel tijd weer eens wat anders kunt nemen en je eetbank een nieuwe uitstraling kunt geven. Een nadeel van losse kussentjes is dat ze verschuiven en dat je na het eten alles weer even netjes moet neerleggen. In plaats van losse kussens kun je ook een luxe zitkussen laten maken met mooie biezen en strikken om het kussen vast te maken aan de houten bank. Ook kan het een idee zijn om op de onderkant van het zitkussen klitteband te naaien. Als je dan op de bovenkant van de houten eetkamerbank ook klittenband plakt dan blijft het kussen mooi liggen.

Ruimte besparing met een eetkamerbank

Een eetkamerbank neemt minder ruimte in beslag dan losse eetkamerstoelen. Op een plaats waar bijvoorbeeld twee eetkamerstoelen staan kun je bij een eetkamerbank als het nodig is drie mensen laten zitten. En ook als je een kleine eetkamer hebt dan kun je ruimte besparen door een eetbank te combineren met je eettafel.

Eetkamerbank met rugleuning

Als je meer ruimte hebt en je eethoek extra aanzien wilt geven gebruik dan een eetkamerbank met rugleuning zoals eetkamerbank TOP bekleed met een grijze weefstof. Meubelen-Online heeft verschillende luxe eetbanken met rugleuning en armleuningen waar je uiterst comfortabel een avondje op kunt zitten. Vooral als je een liefhebber bent van lang natafelen dan zul je veel plezier hebben van een eetkamerbank met rugleuning. Bekijk bijvoorbeeld eens onze romantische eetkamerbank Mata Hari waar ook bijpassende eetkamerstoelen bij zijn.
Ik ken zelfs mensen die een eetkamerbank met rugleuning gebruiken in de zitkamer. Als je weinig ruimte hebt voor een bank dan kan een luxe eetkamerbank ook een mooie en comfortabele oplossing zijn. Een eetkamerbank heeft een hogere zithoogte dan een gewone bank dus je kan er ook makkelijk uit opstaan.

Eetkamerbank stof

Een eetkamerbank bekleed met een mooie meubelstof geeft extra alure aan je eethoek. Eetkamerbanken van stof hebben zachte vulmaterialen en daardoor zitten ze lekkerder dan een houten eetkamerbank. Naast stof zijn er ook eetbanken bekleed met leer of kunstleer. Je kunt deze makkelijk schoonmaken met een vochtige doek maar ze komen iets minder warm over dan een eetbank van stof. Een super trendy eetbank bekleed met stof is de eetkamerbank Bench van Meubelen-Online.

Eetkamerbank met bijpassende eetkamerstoelen

Stylisten en interieurarchitecten kiezen vaak voor een eethoek waarbij de eetkamerbank hetzelfde design heeft als de eetkamerstoelen. Je hoeft zelf niet zo precies te zijn want een beetje noncalance heeft zo zijn charme. Maar als je een eethoek wilt maken die helemaal af is en bewonderende reactie oogst bekijk dan eens onze eetkamerbank TOP met de bijpassende eetkamerstoelen TOP van hetzelfde model.

Raak je al geïnspireerd om een eetbank te kopen?

Ik zou zeker overwegen om een leuke eetbank te kopen. Ten opzichte van losse eetkamerstoelen zijn eetbanken minder duur. Je kunt er een aantal jaren veel plezier aan hebben. En mocht de eetkamerbank je ooit gaan vervelen dan kun je hem eens op een andere plaats in huis gaan gebruiken.
* Eetkamerbanken zijn HOT
* Eetkamerbanken zijn betaalbaar
* Eetkamerbanken besparen ruimte
* Eetkamerbanken zijn sfeervol
* Eetkamerbanken kun je op verschillende plaatsen in huis gebruiken

Heb je specifieke vragen over eetkamerbanken bel dan even met Meubelen-Online telefoonnummer +31(0)645312785


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen