0
Home - Kasten - Buffetkasten
Buffetkasten

Buffetkasten

Een buffetkast is een prachtige kast voor je keuken of eetkamer. Meubelen-Online heeft de volgende soorten buffetkast:
- Buffetkast met deuren
- Lage buffetkast
- Servieskast
- Barkast
- Highboard
En al deze kasten hebben we dan weer in verschillende woonstijlen. 

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Sfeervolle buffetkasten

Een buffetkast plaats je meestal in de keuken of de eetkamer en daar is het een echte sfeermaker. Een mooie en goed gevulde buffetkast straalt uit dat je rijk bent en oog hebt voor het goede leven. En als je een liefhebber bent van koken en vaak in de keuken staat dan hoort daar een mooie buffetkast bij. 
Een buffetkast kies je in de stijl van je keuken en eetkamer. Het staat erg mooi als je eethoek aansluit op de stijl van je buffetkast. 
De onderkast van een buffetkast is vaak wat dieper dan de bovenkast en daarop kun je wat decoratieve accessoires plaatsen die iets te maken hebben met koken. Ook kun je daarop best een stapeltje kookboeken leggen.

Servieskast

Een buffetkast heeft vaak een onderkast en een bovenkast. De bovenkast kan open zijn maar er kunnen ook deuren in zitten. Als je een buffetkast hebt met glazen deuren dan kun je daar heel mooi je serviesgoed in kwijt. Meestal het serviesgoed wat je in gebruik hebt maar je kunt er ook een verzameling in aanleggen. Sommige mensen struinen alle markten af op zoek naar oud serviesgoed en maken daar een verzameling van die gezien mag worden. En servies achter glazen deuren heeft als grote voordeel dat het niet zo snel stoffig wordt.

Lage buffetkast

Een buffetkast kun je ook gebruiken zonder de bovenkast. Je hebt dan alleen een onderkast van ongeveer 70cm hoog. In de lage buffetkast zitten vaak een aantal gesloten deuren met daarboven lades. In de lades kun je bestek opbergen en achter de deuren serviesgoed en tafellakens. 
De lage buffetkast wordt ook wel gebruikt als dressoir. Zo zie je dat de verschillende functies van een buffetkast in elkaar kunnen overlopen.
Het leuke van een lage buffetkast is dat je er heel mooi van alles boven op kunt zetten, zoals een lamp, plantjes en decoratieve voorwerpen die de sfeer in die ruimte versterken. En boven de lage buffetkast hang je een spiegel of schilderij.

Barkast

Veel buffetkasten kun je ook als barkast gebruiken. Een barkast is meestal niet zo hoog en heeft gesloten deuren met soms een open vak. Achter de gesloten deuren kun je een verzameling dranken en glazen opbergen die je niet gelijk in het zicht wilt hebben.

Highboard

Een highboard is over het algemeen ongeveer 150cm hoog en heeft geen verspringing in diepte. Een highboard heeft vaak een strakke gesloten aanzicht en een moderne uitstraling. Een highboard gebruik je ook weer als buffetkast of als barkast.

Industriele buffetkast

De industriële woonstijl is heel populair en er komt staads meer keuze in industriële buffetkasten. Het materiaalgebruik van een industriële buffetkast bestaat vaak uit een zwart metalen frame met licht of donker gekleurde houten bladen. Je hoeft niet een compleet industrieel interieur te hebben want je kunt een industriële buffetkast ook heel mooi combineren in een modern interieur of in een groen interieur met veel planten.

Buffetkast wit

In de collectie van Meubelen-Online zie je veel witte buffetkasten van het merk NovaSolo in een chique landelijke stijl. Deze witte buffetkasten zijn uitermate sfeervol en zullen je zeker inspireren. NovaSolo heeft zowel lage buffetkasten als hoge met veel deuren en laatjes. Een voorbeeld van een witte buffetkast waar werkelijk alles in zit is buffetkast Wittevilla met glazen deuren en laatjes.
Meubelen-Online is dealer van de NovaSolo collectie in Nederland en de speciale merkpagina van NovaSolo kun je hier bekijken.

Buffetkast met rieten manden

Een speelse variant is de buffetkast met rieten manden. Meubelen-Online heeft zowel hoge als lage buffetkasten waarbij in de open vakken een aantal sfeervolle rieten manden staan. In een mand kun je veel rommeltjes kwijt die je toch bij de hand wilt hebben bij het eten of koken.

Opbergkast

Een buffetkast is een opbergkast bij uitstek. Vooral in de hoge buffetkast houd je naast het serviesgoed vaak ruimte over voor het opbergen van veel andere zaken. Ik zou deze spullen dan opbergen achter de gesloten deuren zodat de uitstraling van de buffetkast voor serviesgoed intact blijft.

Strakke buffetkast

Naast de aantrekkelijke witte landelijke buffetkasten van NovaSolo heeft Meubelen-Online ook hele mooie moderne strakke buffetkasten.

Design buffetkast

Je denkt er misschien niet zo snel aan maar er bestaan ook design buffetkasten.

Klik hier voor de hele collectie kasten.

Heb je vragen over de gebruikte materialen van een buffetkast of heb je bepaalde ondermaten nodig bel dan met Meubelen-Online.nl telefoon +31(0)645312785


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen