0
Home - Kasten - Halkast
Halkast

Halkast

Bekijk hier de halkasten van Meubelen-Online. Je vindt hier lage halkasten met deuren en lades om alles in op te bergen wat je zo in een hal nodig hebt. Boven een lage halkast kun je heel mooi een spiegel hangen.
Je vindt hier ook hoge halkasten met een combinatie van opbergruimte, een kapstok gedeelte en een bankje.

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Halkast is een sfeermaker

Een gemiddelde hal is niet zo groot dus als de ruimte hebt om er een kast te plaatsen dan is het zeker een blikvanger. Voor mij persoonlijk geldt dat een halkast een duidelijke functie dient te hebben. Je gebruikt de halkast met name voor het opbergen van sjaals, handschoenen, een haarborstel en andere zaken die je in de hal bij de hand wil hebben. Stap twee is het maken van sfeer. Als je bepaalde kleuren en materialen gebruikt in de hal dan zorg je dat de halkast daar mooi op aansluit. In een hal kun je de sfeer proeven die je in de rest van het huis kunt verwachten.

Lage halkast

Een lage halkast heeft als voordeel dat hij minder ruimte in beslag neemt dan een hoge variant. Het allerleukste van een lage halkast is dat je er een spiegel boven kunt hangen en wat leuke accessoires op de kast kunt zetten. Een spiegel is belangrijk in een hal, het maakt de hal optisch groter en je kunt er even een snelle blikk in werpen als je binnenkomt. 
Meubelen-Online heeft bijvoorbeeld hele mooie lage halkasten van wit hout uit de collectie NovaSolo.
Sommige halkasten hebben open vakken of rieten manden waar je van allerlei rommeltjes in kunt opbergen.
Je wilt met je hal een goede eerste indruk maken dus laat je daar geen spullen rondslingeren.

Hoge halkast

Een hoge halkast kan een enorme blijkvanger zijn. Het dient dan wel een kast te zijn die iets toevoegt aan de hal. Soms zie ik bij klanten in de hal wel eens grote antieke garderobekasten. Prachtige gesloten kasten in een mooie houtsoort. Maar een kledingkast maakt een hal kleiner en heeft geen functie die in een hal thuis hoort. Een typische halkast die wel in een hal thuis hoort is bijvoorbeeld de halkast Cottage. Deze halkast heeft een kapstok, twee brede lades en een bankje waar je op kan zitten om je schoenen aan te trekken. Binnen de hoge halkasten heb je variaties, de halkast Wittevilla heeft naast alle voorzieningen een paar brede rieten manden wat hem heel gezellig maakt.

Halkast met bankje

Een kastje in de hal is meestal belangrijker dan een bankje. Daarom zie je vaak dat een bankje is opgenomen in een hoge halkast zoals bij de halkast Loft. Een bankje staat heel gezellig in de hal, je kunt er bijvoorbeeld op zitten om je schoenen aan te trekken. 

Halkast met kapstok

Het staat ook heel leuk als de kapstok is opgenomen in de halkast, zoals bij onze halkast Wittevilla. Dat geeft gelijk een belangrijke ruimtebesparing aan de wand. De rest van de kast kun je dan gebruiken voor sjaals, tassen en hoeden.

Opbergkist

Een opbergkist kan ook een mooi en handig object zijn in je hal. In de kist kun je veel spullen kwijt en het deksel van de kist kun je gebruiken als bankje. Meubelen-Online heeft de opbergkist Wittevilla in de collectie.

Kasten met meerdere functies

Een lage halkast kan bijvoorbeeld ook zodanig ontworpen zijn dat je hem in de woonkamer als buffetkast kan gebruiken. Daarom zie je bij Meubelen-Online sommige kasten in meerdere rubrieken staan. Ook een sidetable kun je gerust gebruiken in de hal, er zit vaak een lade in voor een borstel en je sleutels en je kunt er heel mooi een spiegel boven hangen.

Mocht je vragen hebben over een bepaalde halkast bel dan met Meubelen-Online +31(0)645312785

*  Lees ook ons interieurblog "Hal is visitekaartje van je huis"


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen