0
Home - Lampen - Vloerlampen

Vloerlampen in verschillende stijlen

Als je op zoek bent naar een mooie en vooral handige vloerlamp bekijk dan de collectie van Meubelen-Online. Je vindt hier vloerlampen in verschillende woonstijlen en gemaakt van verschillende materialen. Een vloerlamp kan gemaakt zijn om bij te lezen of om alleen maar sfeer te maken. Klik hier voor de collectie hanglampen

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Wat is een goede leeslamp?

Een leeslamp is een lamp met een smalle lichtbundel die je makkelijk kunt richten op het boek wat je aan het lezen bent. Een goede leeslamp staat vaak naast de bank of stoel op de grond. Maar een leeslamp kan ook op een tafel staan of op je bureau. Je hebt zelfs leeslampen voor aan de wand, deze zie je vaak gemonteerd op een headboard van een bed.

Wat is een goede lichtopbrengst voor een leeslamp?

Het is belangrijk dat een leeslamp voldoende licht geeft, want zoals mijn moeder vroeger zei: "Anders bederf je je ogen". Of dat waar is weet ik niet maar het is wel een feit dat je ogen vermoeid raken bij te weinig leeslicht, je kunt je minder goed concentreren en er zelfs hoofdpijn van krijgen.
Aan de andere kant is een te felle leeslamp ook af te raden, dat refelecteert te veel op wit papier.

Is het lezen vanaf een beeldscherm gezond?

Voor het lezen van een e-book heb je uiteraard geen leeslamp nodig want de lampen zitten al in het scherm van je tablet. Het is de vraag hoe gezond het is om de hele dag in een verlicht scherm te kijken. Let er op dat je ogen niet te vermoeid worden en dat je niet gaat staren. Bij het lezen van een beeldscherm kun je de hoeveelheid licht ook een beetje temperen en mijn advies is om het af te wisselen met af en toe naar buiten kijken. Je voorkomt daarmee dat je gaat staren omdat je ogen op wat anders focussen.

Wat zijn de voordelen van een verstelbare leeslamp?

Omdat de bundel licht van een leeslamp precies op het boek of tijdschrift moet vallen dient een leeslamp op de goede plaats te staan. Daarbij is het handig dat de leeslamp verstelbaar is. Soms is de hele arm van de leeslamp verstelbaar maar minimaal moet je het kapje met een scharnier in de goede stand kunnen zetten. Veel glossys gebruiken glanzend papier omdat de foto's daar mooier op uitkomen maar dat kan met lezen best lastig zijn. Je moet het tijdschrift of je leeslamp dan zo houden dat het niet te veel spiegelt. 

Waarom een behendige leeslamp?

Omdat een leeslamp vaak op de vloer staat dient hij niet te groot te zijn. Een behendige en verstelbare leeslamp verdient de aanbeveling. Met de huidige generatie ledlampen hoeft het kapje van een leeslamp niet zo groot te zijn. Meubelen-Online heeft een ruime collectie kleine behendige leeslampen met een designerige uitstraling die nooit in de weg zullen staan.

Leeslamp op bureau

In feite zijn alle bureaulampen ook bedoeld om bij te lezen. 
* TIP: Als je rechts schrijft, plaats de leeslamp dan aan de linkerkant dan zit je nooit in je eigen schaduw te lezen.

Leeslamp op de slaapkamer

Als je het, net als ik, prettig vindt om in bed nog even te lezen voordat je gaat slapen dan gelden alle regels voor een goede lichtopbrengst zoals hierboven beschreven. Erg handig is het als de leeslamp op een verstelbare arm zit zodat je hem tijdens het lezen naar je toe kunt trekken en na het lezen weer weg kunt duwen. Door een half uurtje te lezen in bed maak je je hoofd vrij van alles wat je die dag hebt meegemaakt en val je makkelijk in een heerlijke ontspannende slaap.

Hoe maak je het gezelligste leeshoekje met een leeslamp?

Mijn recept voor het gezelligste en meest ideale leeshoekje: 
1- Zoek een plekje in de woonkamer waar je rustig kunt zitten. Dus niet te dicht bij de televisie want die staat vaak aan voor andere liefhebbers. Als je een lange kamer hebt kun je bijvoorbeeld denken aan de ruimte tussen de voor- en achterkamer.
2- Neem een uiterst comfortabele fauteuil. Liefst eentje die niet te veel achterover leunt want daarbij is er een groot risico om in slaap te vallen. Meubelen-Online heeft verschillende relaxfauteuils met een redelijk actieve zit.
3- Neem een kleine bijzettafel en zet die naast je fauteuil. Uiteraard om je boek op te leggen en ook om je drankje op te plaatsen.
4- Neem een kleine behendige leeslamp en plaats die naast je stoel.

En klaar is je eigen gezellige leeshoek! 

* TIP: Als je tijdens het lezen te veel wordt afgeleid door geluiden in huis dan kan het prettig zijn om een heel rustig muziekje op je koptelefoon te zetten. Tijdens het lezen ben je geconcentreerd en filter je deze zachte muziek makkelijk weg.

Als je geïnspireerd bent geraakt om een goede leeslamp te kopen bekijk dan de collectie van Meubelen-Online. En heb je nog vragen over bijvoorbeeld het gebruik van ledlampen om bij te lezen bel dan vrijblijvend met telefoon +31(0)645312785
 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen