0
Home - Kapstokken - Staande kapstok
Staande-kapstok

Staande kapstok

Als je een staande kapstok zoekt dan heb je veel keuze in verschillende modellen en prijsklasses. Meubelen-Online heeft staande kapstokken voor verschillende woonstijlen. Leuk om door onze collectie te bladeren en ideeën op te doen. Onder aan de pagina heb ik een stuk voor je geschreven met alle informatie over staande kapstokken.
 * Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Staande kapstok is een sfeermaker in je hal

Als je bij de entree een goed gekozen staande kapstok plaatst dan geef je gelijk de sfeer aan die men in je huis kan verwachten. Een staande kapstok is best wel een aanwezig element in je hal dus hij moet mooi zijn. Ook voor een staande kapstok geldt dat je er niet te veel jassen aan moet hangen en houdt altijd een paar haken vrij voor onverwachte gasten. 
Bij Meubelen-Online is veel vraag naar prachtige design kapstokken waarmee je een hal of entree toonaangevend kunt maken.

Hoe plaats je een staande kapstok en waar moet je op letten?

De ruimte
Een staande kapstok neemt veel ruimte in beslag in je hal, je moet toch wel rekenenen op een omtrek van 50-60cm. Let er op dat deuren in de hal goed open en dicht moeten kunnen.
Stabiel plaatsen
Veel staande kapstokken hebben een verzwaring in de voet zodat ze stabiel staan. Zo'n verzwaring is vaak een blokje steen of beton wat onde de bodemplaat van de kapstok is weggewerkt. Let er op dat de ondergrond vlak is want anders moet je de kapstok afstellen zo dat hij niet wiebelt. 
Jassen verdelen
Ondanks de verzwaring in de voet is het bij staande kapstokken verstandig om de jassen niet allemaal aan een kant te hangen zodat de kapstok niet topzwaar wordt. Je kunt de jassen wat verspreid ophangen, de haken zitten rondom verdeeld.

Staande kapstok met kleerhangers

Bij staande kapstokken worden de jassen meestel op de haken gehangen zodat ze zo weinig mogelijk ruimte in beslag nemen. Maar aan sommige staande kapstokken kun je ook heel mooi een paar kleerhangers hangen zodat je er even een colbert kwijt kan of een mooie mantel.

Staande kapstok met draaibare kroon

Bij sommige staande kapstokken is de kroon draaibaar, het ronde gedeelte met de haken boven op de kapstok. Het voordeel van een draaibare kroon is dat je de jassen makkelijker kunt verdelen zodat ze niet allemaal aan dezelfde kant hangen. En ook als je een jas van de kapstok wilt pakken kun je er makkelijker bij als je de kroon kunt draaien. 

Staande kapstok design

Het is het leuk om jezelf te verwennen met een luxe design kapstok in de hal. Een design kapstok heeft veel uitstraling en je raakt er niet snel op uitgekeken. Meubelen-Online heeft design staande kapstokken in verschillende prijsklasses. 

Staande kapstok hout

Staande kapstokken van hout zijn ook heel mooi en vaak een flink stuk goedkoper. Nadeel van een houten kapstok is dat er voor de stabiliteit geen gewicht in de voet kan. Daarvoor in de plaats is de voet meestal wat breder gemaakt zodat ze toch redelijk goed blijven staan. Jassen verdelen is hier het devies!

 

Staande kinderkapstok

Hoewel je veel meubelen speciaal voor kinderen kunt krijgen zie je niet zo vaak een staande kinderkapstok. Uiteindelijk groeit het kind en de kapstok niet. Je kunt dus beter een leuke kapstok aan de wand hangen voor je kinderen want deze kun je makkelijker wat hoger hangen.

Staande kapstokken met parapluhouder

Bij staande kapstokken kun je heel mooi een parapluhouder combineren. Bij veel staande kapstokken van Meubelen-Online worden parapluhouders geleverd. Een parapluhouder aan een staande kapstok is een subtiele ring waar je de paraplu door steekt en een lekbakje waar hij dan op staat. Dit soort parapluhouders passen mooi bij het design van de kapstok. 
Meubelen-Online heeft ook mooie losse paraplubakken in de speciale categorie Paraplubakken.

Staande kapstok tegen de wand

Omdat staande kapstokken vaak wat meer ruimte in beslag nemen dan een wandkapstok heeft Meubelen-Online ook de speciale design kapstok Montana. Bij deze kapstok zitten de poten alleen aan de voorkant waardoor je hem helemaal tegen de wand kunt plaatsen. Op deze kapstok kun je meer jassen kwijt dan op een ronde kapstok. 
De collectie Montana bestaat trouwens uit een groot aantal kapstokken met verschillende mogelijkheden. Het is een strak design met vierkante zwarte buizen gecombineerd met licht grijs aluminium. Er zijn speciale haken en kleerhangers leverbaar in het design van de collectie Montana.

Staande kapstokken met wandbevestiging

Er zijn ook staande kapstokken met een bevestiging aan de wand. Deze kapstokken zijn niet rond maar langwerpig en hebben een roede waarop je veel kleerhangers kwijt kunt. Dankzij de bevestiging aan de wand zijn ze bijzonder stabiel. 

 

Kleuren staande kapstokken

De staande kapstokken van hout zijn er van blank gelakt, tot dekkende kleuren zoals zwart en wit, en ook donker bruin gebeitst.
Metalen kapstokken zijn soms gemaakt van RVS roestvast staal, een prachtig luxe materiaal. Er zijn ook kapstokken gemaakt van glanzend chroom gecombineerd met zwarte accenten.
De kleur metalen kapstok die wij het meest verkopen is alugrijs. Deze kapstokken zijn gemaakt van staal en gemoffeld afgewerkt met een keiharde lak in licht grijs. 

Koop nu jouw mooie staande kapstok bij Meubelen-Online en profiteer van onze:
- Goede service en garantie
- Snelle levering uit voorraad
- Hele euro's sparen
- Gratis bezorgen en retour

Heb je nog vragen bel ons op +31(0)645312785
Dick Mirck | Interieuradviseur


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen