0
Home - Kasten - Vitrinekast
Vitrinekast

Vitrinekast

Als je een leuke verzameling hebt opgebouwt dan kun je deze laten zien in een mooie vitrinekast. Afhankelijk van jouw verzameling kun je een vitrinekast kiezen van hout, metaal of glas en in verschillende stijlen. 
Als je wilt weten welke soorten vitrinekasten er zijn en als je wilt weten hoe jouw verzameling het beste wordt uitgelicht:

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Vitrinekast voor je verzameling

Het is erg leuk om dingen te verzamelen die een bepaalde waarde voor je hebben. Je kunt een verzameling aanleggen van kristallen voorwerpen, een verzameling klokken, karafjes, serviesgoed of speciale soorten whiskey om maar een paar voorbeelden te geven. Verzamelen is een leuke hobby want je kunt overal tegen iets leuks aanlopen. Als je jouw opgebouwde verzameling mooi wilt presenteren dan koop je een vitrinekast die enerzijds recht doet aan je verzamelijk en anderzijds goed bij je interieur past.
Ook professionele verzamelaars als musea gebruiken vitrinekasten om hun collectie op de mooist mogelijke wijze te laten zien.

Stofvrij in de vitrinekast

Een groot voordeel van een vitrinekast met glazen deuren is dat je jouw verzameling stofvrij kunt presenteren. Als je veel kleine voorwerpen hebt dan moet je die per stuk afstoffen. In een vitrinekast zal dat lang zo vaak niet nodig zijn.

Vitrinekast met slot

Sommige verzamelingen kunnen best kostbaar zijn en daarom is het prettig als je ze in een vitrinekast kan zetten met een slot, zoals deze glazen vitrinekast. Dat geeft een rustig gevoel want niet iedereen kan jouw voorwerpen zo maar aanraken.
Als je hele kostbare verzamelingen hebt dan kun je beter denken aan een alarminstallatie zodat ze niet in je huis kunnen komen.

Vitrinekast glas

Het mooiste is een vitrinekast waar veel glas in zit want dan kun je de voorwerpen het beste zien staan. Veel vitrine kasten hebben glazen deuren en ook glazen zijkanten zodat je de verzameling van alle kanten kunt bekijken. Een glazen vitrinekast heeft vaak een metalen frame en verder aan alle kanten glas zoals bij deze vierkante vitrinekast van glas met slot. Ook de planken waar je jouw verzameling op zet zijn van glas. Omdat glas neutraal is komen alle voorwerpen het mooiste tot hun recht in een glazen vitrinekast.

Schoonmaken glazen vitrinekast

Voor het reinigen van glas kun je eenvoudge middelen gebruiken zoals Glassex. Gebruik altijd een schone doek en let erop dat er geen strepen zichtbaar zijn als de zon er op schijnt.
Maar er zijn ook professionele schoonmaakmiddelen voor glas die een nog sprankelender resultaat hebben. In de showroom van Meubelen-Online gebruiken wij bijvoorbeeld altijd "Seespray" van Amway.

Uitlichten van een vitrinekast

Sommige vitrinekasten worden geleverd met bovenin de kast een paar spotjes. Dat is erg gemakkelijk want je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken. Maar ik moet je dat eigenlijk afraden. Spotjes boven in een vitrinekast hebben een aantal nadelen. Om te beginnen is het belangrijk dat alle planken van glas zijn want anders wordt alleen maar de bovenste plank verlicht. En verder is het een groot nadeel dat er schaduwen ontstaan bij alle voorwerpen die lager in de kast staan.
Het beste is om een vitrinekast van buiten af uit te lichten met spotjes. Op die manier worden alle planken evenveel belicht en heb je geen last van schaduwen.
Voor de professionele glazen vitrinekasten die bijvoorbeeld in een bedrijf of museum worden gebruikt heeft Meubelen-Online ook verlichting die je binnen in de kast kunt monteren in een strip van onder tot boven. In dat geval worden alle planken hetzelfde belicht en krijgen alle voorwerpen evenveel aandacht zoals bij deze prachtige ronde vitrinekast van glas.

Vitrinekast wit

Er is veel vraag naar witte vitrinekasten omdat wit een neutrale en ruimtelijke kleur is. Meubelen-Online heeft verschillende stijlen witte vitrinekasten. Om te beginnen hebben we de collectie Winsled, een serie vitrinekasten in een moderne Engelse stijl. De vitrinekasten Winsled zijn gemaakt van hout en afgewerkt in mat wit. De kasten hebben een strakke vormgeving en zijn leverbaar in lage en hoge afmetingen.
Bijzonder enthousiast ben ik over de collectie witte vitrinekasten van het merk NovaSolo. Dit zijn houten vitrinekasten in een chique landelijke stijl. Je ziet een grote open keuken voor je, helemaal wit, in een oude boerderij. Zo uitnodigend en sfeervol, het zal mij nooit vervelen. Bekijk bijvoorbeeld eens de houten vitrinekast Wittevilla.
Daarnaast heeft Meubelen-Online ook witte vitrinekasten in een super strak design. De design vitrinekast Norse heeft een intrigerend eigentijds materiaalgebruik en behoort bij de mooiste in zijn soort.

Vitrinekastje

Veel mensen zoeken naar een kleine vitrinekast. Kom ik weer bij NovaSolo, bekijk eens deze lage vitrinekast Wittevilla. Een kleine vitrinekast kun je vaak makkelijker combineren. Je kunt zo'n vitrinekastje ook in de hal zetten met leuke dingen er in, of bijvoorbeeld op de slaapkamer. Een mooi voorbeeld is de kleine vitrinekast Winsled.

Industriele vitrinekast

Als je een nieuwe industriele vitrinekast zoekt dan zou ik de open industriele kasten Honkytonk eens bekijken. De collectie Honkytonk bestaat uit een groot aantal hoge en lage open kasten die je kunt gebruiken voor boeken en woonaccessoires. Deze industriële kasten zijn ook bijzonder geschikt om een leuke verzameling serviesgoed en dergelijke te laten zien.
Een industriele vitrinekast heeft een frame van zwart metaal en houten bladen, meestal in blank of donkerbruin.

Vitrinekast landelijk

Als je een vitrinekast zoekt in een meer landelijke stijl dan kun je zowel bruin als wit hout gebruiken. De witte vitrinekasten van NovaSolo zoals deze vitrinekast Wittevilla zijn erg mooi te combineren in een landelijke stijl. 
Maar je kunt ook een vitrinekast gebruiken van natuurlijk afgewerkt bruin hout zoals de landelijke vitrinekast Toronto.

Genoeg gepraat, je moet ze zien! Bekijk hier alle stijlvolle vitrinekasten van Meubelen-Online.
Bij vragen bel je met +31(0)645312785

* Lees ook ons blog "Het geheim van een verzameling" 


Veel plezier met je nieuwe vitrinekast,
Dick Mirck | Interieuradviseur


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen