0
Home - Kapstokken - Wandkapstok
Wandkapstok

Wandkapstok

De meest gebruikte kapstok is de wandkapstok. Voor een wandkapstok heeft iedereen wel een plekje in de hal of een andere plaats in huis. Meubelen-Online heeft een grote collectie wandkapstokken in verschillende materialen en voor verschillende woonstijlen. Van kleine koppelbare kapstokhaken tot uitgebreide combinaties waarbij wandkapstokken zijn opgenomen in een documentatie wand. Ik heb een overzicht van alle mogelijkheden voor je gemaakt.
 * Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Wandkapstok in de hal

Uiteraard hangen de meeste wandkapstokken in de hal. Of je nu een kleine of grote hal hebt er is altijd wel een plekje voor een wandkapstok. Ik zou er alleen de jassen aan hangen die je op dat moment gebruikt want anders wordt het echt een rommeltje. Houdt ook rekening met onverwacht bezoek en zorg voor wat vrije haken. Ik vind het minder gastvrij als een gast zijn jas moet ophangen over andere jassen heen. 

Wandkapstok op andere plaatsen in huis

Ook op andere plaatsen in huis kun je goed een wandkapstok gebruiken. In de badkamer bijvoorbeeld als aanvulling op andere haken. En op je slaapkamer is een wandkapstok ook erg handig te gebruiken voor je kleding. Ook worden kleine wandkapstokken vaak gebruikt om een collectie sjaals en kettingen op te hangen. Tassen kun je ook ophangen aan een wandkapstok maar vind ik mooier staan op een legplank. 

Wandkapstok met haken

Losse haken voor jassen kun je rechtstreeks op de muur schroeven. Nadeel is dat je veel gaten in je muur gaat krijgen. Mooier is het om de kapstokhaken op een decoratieve wandplank te hebben. Dat geeft meer stijl en je kunt de wandplank met alle haken er op in een keer bevestigen. De haken en de wandplank dienen dezelfde stijl te hebben.

Wandkapstok met roede

Als je jassen of colberts op een kleerhangers wilt hangen dan kun je het beste kiezen voor een wandkapstok met roede zoals wandkapstok Stephano. Bij de meeste wandkapstokken met roede hangen de jassen dwars op de muur dus houdt er rekening mee dat dit toch gauw ruim 40cm ruimte in beslag neemt. Er zijn ook wandkapstokken waarbij je zowel jassen op een roede kunt hangen als op een haak.


Wandkapstok met hoedenplank

Niet zo veel mensen dragen een hoed tegenwoordig maar toch is een hoedenplank heel handig bij een wandkapstok. Je kunt er namelijk ook sjaals en handschoenen op leggen. Of een mandje met rommel dingetjes. Bij een wandkapstok met hoedenplank denk je gauw aan een klassieke kapstok maar zijn zijn er ook in moderne design uitvoeringen.

Wandkapstok hout

Hoewel veel wandkapstokken gemaakt zijn van metaal zijn er ook hele mooie van hout. Groen en natuurlijke materialen zijn helemaal in opkomst en daar passen houten wandkapstokken heel mooi bij. 
Wat ik zelf ook heel mooi vind is een wandkapstok van metaal waar houten delen in verwerkt zijn.

Wandkapstok wit

De meeste witte wandkapstokken zijn gemaakt van hout. Hout kun je heel mooi aflakken in wit, zowel strak wit als een beetje doorgeschuurd voor een levendig effect.

Wandkapstok zwart

Als je een zwarte wandkapstok zoekt dan kom je meestal uit bij metaal. Op een witte of licht gekleurde wand staat een zwarte kapstok erg mooi. Het metaal van de zwarte kapstok kan glad zijn afgewerkt of juist een beetje doorgeschuurd zoals bij de Blacksmith kapstokken. Bij Blacksmit worden ook de hoeken vaak een beetje doorgeschuurd waardoor een stoer effect ontstaat. Een zwarte wandkapstok kun je ook mooi gebruiken in de industriële woonstijl. 

Design wandkapstok

Veel mensen vinden het mooi om een design wandkapstok op te hangen in hun hal. Een design kapstok is vaak gemaakt van metaal, zowel van RVS als van staal in alugrijs. Helemaal luxe wordt het als bij het design verschillende materialen worden gecombineerd zoals metaal met hout of metaal met glas.

Kunstzinnige wandkapstok

Er zijn ook hele kunstzinnige wandkapstokken te koop bij Meubelen-Online. De metalen wandkapstok Mikado is een voorbeeld waarbij het bijna zonde is om er een jas aan te hangen. Als je het aantal jassen een beetje doseert dan komt een kunstzinnige wandkapstok toch heel mooi tot zijn recht en kun je er iedere keer van genieten als je hem ziet hangen.

Wandkapstok kinderen

Je hebt ook typische kapstokken voor kinderen. Je ziet dan vaak kleurige kapstokjes met afbeeldingen van dieren en dergelijke. Deze vind ik zelf het leukste staan op de kinderkamer. In een hal vind ik het een goed idee om een wandkapstok te combineren met een kleine kapstok met haken die je dan bijvoorbeeld een stuk lager ophangt. Een kind moet zelf bij de kapstok kunnen om zijn jas op te hangen.

Wandkapstokken voor bedrijven

Als je een representatieve ruimte moet inrichten zoals bijvoorbeeld de ontvangstruimte van een bedrijf dan kies je een wandkapstok die de stijl van je bedrijf uitdraagt. Je wilt een gastvrije en opgeruimde georganiseerde sfeer uitstralen dus een mooie wandkapstok hoort goed in het zicht te hangen. Belangrijk is om er vlak naast ook een spiegel te hangen zodat jouw gast kan checken of hij er goed uitziet. Wandkapstokken voor gebruik in een zakelijke situatie zijn vaak modern en gemaakt van metaal. 

Wandkapstokken gecombineerd in een documentatie wand

Bijzonder indrukwekkend zijn de wandkapstokken die zijn opgenomen in een documentatie wand. Onze wandkapstok Arte bijvoorbeeld is gecombineerd met glazen platen om folders op te leggen, heeft een hoedenplank en een parapluhouder. De wandkapstok Arte is de ultieme combinatie om te gebruiken bij een receptie en je zult zeker een goede indruk maken op je gasten.

Breedte van een wandkapstok

De meeste wandkapstokken hebben een breedte van 70 of 80cm. Veel mensen hebben niet al te veel ruimte om een wandkapstok op te hangen. Soms hebben wij ook vraag naar wandkapstokken van 100cm breed maar daar is weining aanbod in. 

Bevestiging van een wandkapstok

De meeste wandkapstokken worden geleverd zonder de schroeven om ze op te hangen. Dat komt omdat wanden gemaakt zijn van verschillende materialen waardoor het ondoenlijk is om allemaal verschillende bevestigingsmaterialen bij te leveren. Het meeste zou dan worden weggegooid. Een wandkapstok dient stevig te hangen omdat er soms een heel gewicht aan (natte) jassen aan komt te hangen. 

De meest voorkomende wanden zijn:

HOUT
De makkelijkste wand om een wandkapstok aan te hangen is hout. Je kunt houtschroeven vaak heel eenvoudig in de muur schroeven en je hebt verder geen pluggen nodig.
STEEN
Steen is een uitstekend materiaal om een kasptok stevig op te hangen. Je hebt hiervoor wel goede pluggen nodig die zijn afgestemd op de schroeven.
GIPSPLAAT
Gipsplaat is de het moeilijkste materiaal om een wandkapstok aan te hangen. Bij gipsplaat heb je te maken met een holle wand en daar moet je speciale pluggen voor gebruiken. Omdat wandkapstokken vaak maar 2 plaatsen hebben waar ze aan hangen moet je heel zeker weten dat de kapstok stevig wordt bevestigd. Het beste is het om de houten regels achter de gipsplaten te benutten bij het schroeven.

Maak je keuze uit de ruime collectie wandkapstokken van Meubelen-Online. Als je vragen hebt over het materiaal van de wandkapstok van jouw keuze of als je iets wilt weten over de bevestiging bel ons dan op telefoonnummer +31(0)645312785


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen