0
Home - Kantoormeubelen - Bureaustoelen
Bureaustoelen

Bureaustoelen

Bekijk hier de collectie bureaustoelen van Meubelen-Online. Je vindt hier zeer goede kwaliteit bureaustoelen voor thuis in je eigen Home Office maar ook voor op de zaak. Vindt je het leuk om wat achtergrondinformatie te lezen over bureaustoelen en wat een goede werkhouding is:

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Bureaustoel thuis

Leuk dat je de moeite neemt om deze informatie over bureaustoelen te lezen. Ik heb jarenlange ervaring als interieuradviseur en ik zal je eerst even een aardige anekdote vertellen. Toen ik bij een leuke klant thuis interieuradvies gaf en we kregen het over burostoelen toen vertelde de dame des huizes mij het volgende: "Mijn man is overdag naar zijn werk. En als hij thuis komt dan gaan we samen eten en daarna verdwijnt hij de halve avond naar boven om met zijn PC te werken. En dan zit ik weer alleen". Ja dat is inderdaad niet zo gezellig. Ik kwam toen op het idee om beneden in de woonkamer een klein computerhoekje te maken. Een heel klein bureau met een aparte beetje kunstzinnige burostoel die gezien mag worden. Een klein werkhoekje wat opgaat in de stijl van het interieur. 
Later vertelde de klant dat zij en haar man zo teveden waren met deze oplossing. Het was een stuk gezelliger en socialer geworden. Ze vertelde dat ze zelf overdag ook regelmatig in het mooie werkhoekje ging zitten.

Bureaustoel in je home office

Als je veel uren thuis moet werken dan is het verstandig om daar een aparte kamer voor te nemen en je eigen Home office te maken. Je pakt het dan wat professioneler aan. In je Home office hoef je ook niet alles waar je mee bezig bent op te ruimen, dat scheelt weer tijd.

Design bureaustoel

Een mooie design bureaustoel als Nikki van Zuiver kan ik erg waarderen. Ik vind het mooi als een design een zekere eenvoud en klasse combineert. Ik ben visueel ingesteld en zal blijven genieten van zo'n oogstrelend mooie stoel. Ook de design bureaustoel Doulton vind ik heel bijzonder. Deze stoel is bekleed met een combinatie van grijze stof met een cognac kleurige zitting en rug. De bureaustoel Doulton heeft ook nog een bijzonder goed zitcomfort, de stoel heeft pasvorm.

Zwarte bureaustoel

Zwart is de meest gebruikte kleur voor een bureaustoel. Zwart is neutraal en heeft een beetje mannelijke stoere uitstraling. Meubelen-Online heeft zwarte bureaustoelen in stof, kunststof en kunstleer. En een zwarte bureaustoel is niet zo besmettelijk, je ziet er niet zo veel op. 

Bureaustoel kunstleer

Kunstleer is een prachtig materiaal voor een bureaustoel. Je ziet bijna het verschil niet meer met echt leer en het is ijzersterk. Kunstleer wordt getest op kwaliteit en is inmiddels zoveel beter geworden dan het skai van vroeger. 
Sommige klanten vertellen mij weleens dat ze denken dat kunstleer niet ademt en een beetje plakkerig is bij het zitten. Dat is alleen zo als je er met warm weer met blote benen op gaat zitten, maar dan plakt echt leer ook. 

Bureaustoel stof

De stof op een bureaustoel moet heel sterk zijn. De stof moet goed lichtecht zijn, slijtvast en ook nog makkelijk schoon te maken. Dat zijn hoge eisen maar toch voldoen de meeste stoffen op buraustoelen hier aan. Er zijn ijzersterke dralonstoffen die jaren mee gaan. Vroeger zag je bij dat soort stoffen vaak een synthetische glinstering. Vooral als je tegen het licht in kijkt en bij kunstlicht. Ik vond dat verschrikkelijk lelijk en wil dat niet in mijn interieur. Maar tegenwoordig hebben de meeste synthetische stoffen zelfs een natuurlijke uitstraling en voelen ze prettig aan. 
En stoffen zijn makkelijk schoon te maken met warm water. 
Je kunt dus wat de kwaliteit en uitstraling betreft dus gerust een stoffen bureaustoel kopen.

Bureaustoel wit

Wit is een prachtige kleur voor een bureaustoel maar natuurlijk wel een beetje besmettelijk. Je zit er veel met je handen aan en je wilt niet dat hij een beetje smoezelig wordt. Een witte bureaustoel moet er fris en stralend bij staan. Daarom is het verstandig een bekleding van leer of kunstleer te kiezen. Deze stijlvolle bureaustoel is bekleed met een praktische witte PU kunstleder en kun je dus makkelijk schoonmaken. Maar dan nog kun je bijvoorbeeld wel eens te maken krijgen met de aanslag van blauwe spijkerbroeken. Vooral als spijkerbroeken nieuw zijn kunnen ze nog wel eens afgeven en dat zie je op wit heel makkelijk. 

Bureaustoel Cognac

Een verrassende kleur voor een bureaustoel is cognac. Deze vintage bruine kleur zie je steeds vaker en beantwoordt enerzijds aan de vraag naar een vintage achtige sfeer en anderzijds naar de hang naar een natuurlijke uitstraling. Cognac kleur zie je meestal bij PU kunstleer en dat is een uitstekende bekleding voor bureaustoelen.

Retro bureaustoel

Een retro bureaustoel heeft een design wat doet denken aan vroeger en een techniek die helemaal eigentijds is. Bij de vintage trend denk je vaak aan tweedehands meubelen maar retro bureaustoelen combineren het goede van vroeger met het goede van nu.

 

Verstelbare bureaustoel

Als je een bureaustoel gebruikt in een hoekje van de woonkamer dan zijn de minimale eisen:
- Wielen
Bij gebruik van wielen dien je er op te letten dat je vloer daartegen bestand is. De standaardwielen van een bureaustoel zijn van hard kunststof en deze kun je gebruiken op vloerbedekking en op niet kwetsbare harde vloeren. Maar als je na een paar dagen het gevoel krijgt dat je vloer te lijden heeft van de harde kunststof wielen dan is het verstandig om over te stappen op zogenaamde zachte wielen. Deze zachte wielen hebben een extra bescherming van nylon wat voorkomt dat je vloer niet beschadigt. Dat is bijvoorbeeld van belang bij een kwetsbare parketvloer en bij de meeste soorten plavuizen.
- Instelbare hoogte
De zithoogte van een bureaustoel kun je over het algemeen door middel van een gasveer in hoogte verstellen van 45cm tot 52cm. De ideale zithoogte van een bureaustoel is 48cm en daar kun je dus een beetje op variëren afhankelijk van je eigen lengte en de hoogte van het bureau wat je gebruikt.

Wat is een gezonde zithouding

Voorals als je een bureaustoel gebruikt in een Home office of bij professioneel gebruik is het van belang om een goede zithouding te hebben. Bij een goede zithouding worden de spieren niet overbelast. Soms ben je zo druk aan het werk dat je niet eens merkt dat je bijvoorbeeld al een uur voorover gebogen zit achter je bureau. Spierpijn is altijd een teken dat je je houding moet verbeteren.

8 Gouden tips voor een gezonde zithouding

1- Ben je klein van stuk kies dan voor een actieve zit en  neem een bureaustoel met een korte zitdiepte.
2- Als je een normaal postuur hebt kies dan een bureaustoel met een normale zitdiepte tussen 45-50cm.
3- Stel de stoel in op een zithoogte waarbij je onderbenen een rechte hoek maken met je bovenbenen.
4- Kies een bureaustoel met een lendesteun in je onderrug.
5- Houd tijdens het werken contact met de rug van de stoel.
6- Let er op dat je een klein beetje naar beneden kijkt anders krijg je nekklachten
7- Zorg er tijdens het werken met de muis voor dat je elleboog steunt op de armleuning van de stoel.
8- Ga af en toe een uurtje staande werken voor de afwisseling. Meubelen-Online heeft elektrisch verstelbare zit sta bureaus Move die je eenvoudig met een druk op de knop van hoogte kan verstellen.

Ergonomische bureaustoel

Bij een ergonomische bureaustoel gaat het om meer dan alleen design. De stoel moet voldoen aan alle eisen die maken dat je gezond kunt werken. Als je rekening houdt met een gezonde werkhouding en een stoel kiest die bij jouw postuur past dan zul je veel plezier hebben van je bureaustoel. Bekijk hier de speciale pagina Ergonomische bureaustoelen.

Heb je vragen over  de bureaustoelen van Meubelen-Online en de gebruiksmogelijkheden bel dan met telefoonnummer +31(0)645312785

Bekijk hier de volledige collectie bureaus van Meubelen-Online

Dick Mirck | Interieuradviseur


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen