0
Home - Zitmeubelen - Barkrukken - Barkrukken voor kookeiland

Barkrukken voor kookeiland

Veel mensen hebben tegenwoordig een kookeiland in de keuken. Zoek jij barkrukken voor bij het kookeiland lees dan deze informatie. Ik geef je 8 goede TIPS waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een geschikte barkruk bij je kookeiland.

* Lees verder onder aan de pagina!
Barkrukken-voor-kookeiland
Bezig met laden...

Wat is een barkruk voor een kookeiland

De meeste barkrukken worden gebruikt bij een bar of bartafel. Maar tegenwoordig vinden veel mensen het leuk om ook barkrukken te gebruiken bij een kookeiland. Omdat een kookeiland lager is dan een bartafel dien je hier met de keuze van een geschikte barkruk rekening mee te houden.

Hoe hoog is een kookeiland

Een kookeiland sluit wat betreft de hoogte aan op een aanrecht. De meest voorkomende sta-hoogte van een aanrecht en kookeiland is 92cm. Alleen in hele speciale gevallen wordt hiervan afgeweken maar dat kom je niet vaak tegen. 
Een bartafel heeft een bladhoogte van 105-107cm en is dus een stuk hoger dan een kookeiland.

Welke barkrukken zijn geschikt voor een kookeiland?

Er zijn twee soorten barkrukken: Barkrukken met een verstelbare hoogte, en barkrukken met een vaste hoogte. Alle barkrukken met een verstelbare hoogte zijn zowel geschikt voor een bartafel als voor een kookeiland. Je kunt de barkruk in de gewenste hoogte zetten met een gasveer. De barkrukken met een verstelbare hoogte vind je bij Meubelen-Online in de categorie Barkrukken.
Maar als je een barkruk met een vaste hoogte uitkiest, zoals alle barkrukken met 4 poten, dan is een gewone barkruk veel te hoog voor een kookeiland. Daarom worden er tegenwoordig ook barkrukken met een vaste hoogte gemaakt die een stuk lager zijn dan gewone barkrukken waardoor je ze goed bij een kookeiland kunt gebruiken.

Welke hoogte heeft een barkruk voor een kookeiland?

Bij een kookeiland of aanrecht met een bladhoogte van 92cm kun je barkrukken gebruiken met een zithoogte van 63-70cm. Een gewone barkruk heeft een zithoogte tussen 74cm en 78cm dus dat scheelt nogal. Het is belangrijk dat een barkruk de juiste hoogte heeft bij een kookeiland.

Waarom een aparte categorie barkrukken voor een kookeiland

Bij meubelen-Online hebben we gemnerkt dat er bij het uitkiezen van een barkruk nog al eens verwarring is over de juiste zithoogte. Op een foto zie je het verschil immers niet zo snel, dat moet je in de tekst lezen. En omdat er tegenwoordig zelfs barkrukken met een vaste hoogte zijn die zowel in een hoge als een lage variant leverbaar zijn vonden wij het verstandig om hiervoor een aparte categorie te maken. Voor barkrukken met een verstelbare hoogte kun je zoeken bij de gewone categorie barkrukken. 

Counter chairs

Een counter chair is hetzelfde als een barkruk voor een kookeiland. Een counter is een balie en ook op die plaats worden nog wel eens barkrukken gebruikt. De bladhoogte van een balie is meestal ook rond de 92cm net als bij een kookeiland en aanrecht. Je kunt deze counter chairs dus uitzoeken in de categorie barkrukken voor een kookeiland.

Barkrukken bij een kookeiland staan gezellig

Het is niet alleen handig maar het staat ook heel gezellig om barkrukken te gebruiken bij een kookeiland. Minimaal twee en als je een groot kookeiland hebt kun je makkelijk drie of vier barkrukken combineren. Het mooiste is het om dezelfde barkrukken te gebruiken. Bij eetkamerstoelen zie je nog wel eens dat mensen verschillende stoelen combineren bij een tafel maar dat moet je met barkrukken liever niet doen, dat staat erg rommelig.
Als er iemand staat te koken in de keuken dan is het heel gezellig om even aan te schuiven op een barkruk bij een kookeiland. Even gezellig kletsen en misschien een handje helpen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een hapje eten als je lekker zit bij een kookeiland.
Barkrukken met een hoge rug nemen veel zicht weg op het kookeiland en dat is jammer. Nog een punt om op te letten: Barkrukken zie je meestal van de achterkant dus kies een model die ook van de achteren gezien mag worden.

Barkrukken bij een kookeiland van het merk Zuiver

Barkruk Albert Kuip is een voorbeeld van een prachtige design barkruk. Het merk Zuiver heeft deze barkruk met 4 poten gemaakt in twee verschillende hoogtes. Je kunt de barkruk Albert Kuip dus zowel gebruiken bij een kookeiland als bij een bartafel. Let er op dat je de barkruk uitkiest met de juiste zithoogte, ze staan in twee verschillende categorieën.

8 goede TIPS bij het uitkiezen van een barkruk voor een kookeiland:

1- Barkrukken met een verstelbare hoogte zijn altijd geschikt voor een kookeiland
2- Barkrukken met een vaste hoogte moeten een zithoogte hebben tussen 63cm en 70cm
3- Barkrukken met armleuningen zijn breder en nemen dus meer ruimte in beslag
4- Barkrukken voor een kookeiland moet je goed kunnen schoonmaken
5- Let op de vloerbescherming van de barkrukken
6- Gebruik dezelfde modellen barkrukken bij een kookeiland
7- Gebruik geen barkrukken met een hoge rug bij een kookeiland
8- Gebruik barkrukken die ook van de achterkant mooi zijn om te zien

Voor vragen over barkrukken voor een kookeiland bel je met Meubelen-Online +31(0)645312785


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen