0
Home - Eethoek

Eethoeken bij Meubelen-Online

Hier vind je de collectie voordelige en stijlvolle eethoeken waar wij een speciale setprijs voor hebben gemaakt. Bij Meubelen-Online hechten wij er waarde aan om stijlvolle meubelen voordelig aan te bieden. Je vindt hier veel combinaties van tafels en stoelen met korting omdat je de complete eethoek in een keer aanschaft. Dit zijn niet zomaar combinaties maar dit zijn de mooiste eethoeken die wij het beste verkopen.

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Eethoek in de keuken

Meubelen-Online heeft eethoeken voor kleine en grote ruimtes. Wanneer je een kleine keuken hebt en je wilt daar toch even gezellig eten samen dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleine eettafel van 120 cm. Ook kan het wel eens een leuke oplossing zijn om in de keuken een wat hogere eettafel te gebruiken zoals een bartafel met leuke barkrukken. Ook deze bartafel als eethoek vind je in deze categorie "Eethoek".

Ronde eethoek

Een ronde eethoek geeft altijd een gezellige en intieme uitstraling. Meubelen-Online heeft verschillende ronde eethoeken waar je samen genoeglijke uurtjes aan kunt doorbrengen.

Vierkante eethoek

Een vierkante eethoek is een specifieke vorm. Deze vorm eethoek kom je wat minder tegen maar uiteraard heeft Meubelen-Online deze wel voor je in de aanbieding. 

Barset

Een barset is een eethoek bestaande uit een bartafel en barkrukken. Er zijn steeds meer mensen die voor een barset kiezen omdat:
1e Het staat gewoon erg leuk zo'n kleine eethoek die wat hoger is dan je gewend bent.
2e Als je een kleine keuken hebt dan is een barset een hele goede oplossing om de snelle maaltijd aan te nuttigen.
3e Het is heel gezellig om 's avonds even een borreltje te drinken aan de bartafel.
Meubelen-Online krijgt steeds meer keuze in barsets en ze zijn in de webshop ondergebracht in de categorie "Eethoek". 

Eetkamer

Voor een luxe en wat grotere eethoek met 6 of 8 stoelen kun je ook terecht bij Meubelen-Online. In de categorie "Eethoek" vind je prachtige en zeer eigentijdse combinaties van eettafels en eetkamerstoelen voor een voordelige prijs. Wanneer je regelmatig gasten ontvangt dan heeft Meubelen-Online uiteraard ook flexibele oplossingen zoals een eethoek met een uitschuifbare tafel en eettafels met losse verlengbladen.
 

Welke materialen gebruik je voor een eethoek?

Het meest gebruikte materiaal voor een eethoek is hout. Een mooi houten blad geeft enorm vel sfeer en kan de basis zijn voor je interieur. Bovendien voelt hout prettig aan als je je armen er op legt. Wat dat betreft is glas of beton veel kouder om als tafelblad te gebruiken. Om die reden zie je ook bijna nooit een tafelblad van metaal. 

De volgende houtsoorten worden het meest gebruikt voor een eethoek:

Eikenhout
Nog steeds is eikenhout een van de meest gebruikte houtsoorten voor eettafels. Wat jaren geleden had eiken een beetje de naam van oubollig maar dat kwam door de vormgeving die men toen gebruikte. Tegenwoordig heb je eikenhouten tafels met een mooi strak design en wat lichtere kleuren die goed in het moderne interieur passen.

Notenhout
Van notenhout zoals walnoten kun je prachtige tafels maken. Deze houtsoort wordt vaak afgewerkt met een beetje roodbruine kleur wat een heel warme uitstraling heeft. Tafels van noten hout worden gebruikt in de wat meer luxe interieurs. 

Teakhout
Eettafels van teakhout worden vaak buiten gebruikt op het terras. Teakhout is een soort hardhout en kan goed tegen vocht. Een tafel van teakhout is dien je goed te onderhouden met jaarlijks een behandeling met teakolie.
*TIP: Als je een tafel koopt van teakhout let er dan op dat hij een FSC keurmerk heeft. Dan weet je zeker dat de tafel geproduceerd is met verantwoord bosbeheer en gemaakt is volgens de strenge regels voor bescherming van de natuur. 

Beuken hout
Design eettafels met een fijne vormgeving worden vaak gemaakt van beukenhout. Beuken heeft een korte houtnerf en leent zich mooi voor een afwerking met blanke lak. Beukenhout heeft een beetje gelige kleur maar kan soms ook wat rossig zijn. Blank gelakt beukenhout wordt in de loop der tijd wat donkerder. Net zoals eiken is beukenhout middelhard en dus zeer geschikt om er een eettafel van te maken.

Grenenhout
Grenenhout en vuren behoren tot de zachtere houtsoorten. Je kunt er eettafels van maken maar ze zitten dan snel onder de putten en butsen. In de jaren '80 en '90 was grenen heel populair. In een landelijk interieur zag je veel grenen tafels en kasten. Ik heb nog nooit een houtsoort zo uit de mode zien raken als grenenhout. Ik geloof niet dat iemand het nog mooi vindt, je komt het bijna niet meer tegen.

Acasiahout
Er worden ook mooie eettafels gemaakt van minder bekende houtsoorten. Acasiahout is een beetje zacht maar afgewerkt met een matte olie heel erg mooi voor een tafelblad. Anna Paulownia is ook een houtsoort die je tegen kan komen. 

MDF 
MDF betekent medium density fibreboard en is een veel gebruikt materiaal voor een tafelblad. MDF is hard en heel makkelijk schoon te maken. Je ziet MDF tafels meestal in wit maar ze kunnen ook in andere kleuren worden gemaakt.HPL
HPL betekent high pressure laminaat. Dit zijn de meest harde en practische tafelbladen die bestaan. HPL wordt gemaakt volgens een speciaal procedé waardoor een keiharde toplaag ontstaat die zo goed als krasvast is. HPL is een kostbaar materiaal en eettafels van HPL zijn dan ook wat duurder dan je gewend bent.

Eethoek met een blad van glas

Erg mooi en ruimtelijk kan het zijn om een glazen eettafel te gebruiken. Glas is harder dan hout dus met de krasgevoeligheid valt het wel mee. Glas is bovendien erg makkelijk schoon te maken. Tijdens het eten zou ik placemats en onderzetters gebruiken. Als je een glas zo op een glazen tafel zet maakt het erg veel geluid. Een bekend nadeel van een glazen eettafel is dat het een koud materiaal is om je armen op te leggen. 

Welke stoelen gebruik je bij een eethoek? 

Mensen vragen vaak aan mij wat de zithoogte is van een eetkamerstoel. De zithoogte is eigenlijk overal ter wereld hetzelfde namelijk trussen de 45 en 48cm. Alleen in Japan wijken ze hiervan af omdat ze daar een andere eetcultuur hebben en meestal op een kussen op de grond zitten tijdens het eten. Wij westerlingen kunnen daar niet tegen en krijgen onmiddelijk spierpijn.
De hoogte van een eettafel ligt overal tussen de 75 en 78cm. Je kunt dus alle eetkamerstoelen gebruiken bij alle eettafels. 
Echter als je een eetkamerstoel met armleuningen wilt gebruiken is het wel verstandig om er op te letten of ze goed onder de eettafel geschoven kunnen worden. De hoogte van een armleuning ligt tussen 68 en 69cm. Dat is een handige hoogte waarbij je een goede steun hebt voor je armen. Maar als je een rand of regel onder het blad van je eettafel hebt dan dien je deze eerst op te meten. Vaak zal dan een eetkamerstoel met armleuningen een probleem zijn om te gebruiken. Je zou in dat geval beter een eettafel kunnen zoeken met een andere constructie waarbij de rand onder het blad van de eettafel niet aanwezig is of flink naar achteren verspringt.

Hoe moet je een eethoek reinigen?

Het reinigen van het tafelblad van een eethoek kan over het algemeen met een vochtige doek. Dus geen natte lap maar een uitgewrongen doek. Vooral houten tafelbladen moet je niet te vochtig maken. Het makkelijkste is een houten tafelblad wat is afgewerkt met een lak. Deze afwerking is goed bestand tegen vocht. Tegenwoordig zie je ook veel houten tafelbladen die mat zijn afgewerkt met olie. Ook deze tafels kun je gewoon schoonmaken met een licht vochtige doek. Als je dat vaak doet dan kan het zijn dat het matte blad een beetje begint te glazen. Dat is geen probleem voor het hout maar wel jammer voor de uitstraling van het blad. Er bestaat een mat-polish, dat is een onderhoudsmiddel waarbij je de tafel reinigt en tegelijkertijd de matte afwerking herstelt. 
 

7 Redenen om een Eethoek te kopen bij Meubelen-Online

1* Sfeermaker. Met een eethoek van Meubelen-Online kun je heel veel sfeer maken in je interieur. Je voelt je beter als je jouw eigen sfeer creëert en daardoor presteer je ook beter. De collectie eethoeken van Meubelen-Online kun je gebruiken in de stijlen Sfeervol modern, Eigentijds landelijk, Warm en chique en ook in de Industriële stijl. Heb je vragen over de sfeer waarin jij je eethoek wilt gebruiken bel dan voor overleg even telefoon 06-45312785

2* Flexibele oplossingen. De eethoeken van Meubelen-Online bieden jou flexibele oplossingen. Heb je weinig ruimte ga dan voor een kleine eethoek die je groter kunt maken. Bekijk daarvoor de eethoeken met een uitschuiftafel en de eettafels waar je verlengbladen aan kunt haken.

3* Eigentijds design! Er gebeurt zo veel op het gebied van eethoeken, er komen steeds meer leuke ontwerpen bij. En wat de sfeer betreft mag er ook steeds meer. Meubelen-Online is steeds op zoek en heeft vaak als eerste de nieuwste design eethoek in huis voor jou. 

4* Beste kwaliteit met garantie. De medewerkers bij Meubelen-Online hebben vele jaren ervaring met de productiewijze van meubelen, de constructie en de gebruikte materialen en kunnen je daar veel over vertellen. Bij Meubelen-Online hebben ze verstand van meubelstoffen, over slijtagewaardes, lichtechtheid en gebruiksmogelijkheden.

5* Voordelige prijs! In deze categorie "Eethoek" vind je alleen maar aanbiedingen. Omdat je een complete eethoek koopt krijg je een leuke korting. En mocht je wat extra stoelen willen hebben bij je complete eethoek dan kun je deze los bij bestellen.

6* Spaarpunten! Bij iedere aankoop van een eethoek kun je bovendien ook nog hele euro's sparen. Voor iedere € 25,- krijg je 1 Eurospaarpunt. Het tegoed wat je zo opbouwt kun je gebruiken voor je eerstvolgende aankoop bij Meubelen-Online. Het enige wat je moet doen is tijdens de bestelling van jouw eethoek even een account aanmaken. Dan kun je voortaan inloggen bij Meubelen-Online en jouw tegoed aan Eurospaarpunten bekijken en gebruiken. Hier lees je alles over de Eurospaarpunten.

7* Gratis bezorgen en retour. Alle eethoeken van Meubelen-Online worden snel geleverd en gratis bij je thuis bezorgd in heel Nederland en België. Wij vinden dat vanzelfsprekend. En mocht je onverhoopt de verkeerde eethoek hebben uitgekozen dan gaat hij ook gratis weer retour!

Bestel vandaag nog je sfeervolle en betaalbare eethoek bij Meubelen-Online!
Voor vragen telefoon +31(0)645312785

Wooninspiratie

Misschien vind je het leuk om op ons interieur blog het artikel te lezen "Hoe kies je een geschikte eethoek?".


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen