0
Home - Kasten - TV-meubels

TV-meubels

De televisie is een centraal punt in huis dus het tv-dressoir of het tv-meubel is een belangrijk meubelstuk in je interieur. Of je de tv nu aan de muur hangt of op het tv-meubel zet, je wilt een praktisch meubel wat goed staat in je interieur. Meubelen-Online heeft een uitgekiende collectie tv-dressoirs in verschillende stijlen. Welke soorten tv-meubel zijn er nu en hoe bepaal je bijvoorbeeld wat een goede kijkafstand is?

* Lees verder onder aan de pagina!

Bezig met laden...

TV-meubel is sfeermaker

De sfeer is alles bij Meubelen-Online, het gaat er om met meubelen en accessoires een sfeer te creëren waar je je heerlijk bij voelt. Er is zoveel keus dat je altijd een tv-dressoir kunt vinden wat bij jouw stijl past. De keuze van het materiaal voor een tv-meubel draagt sterk bij aan de sfeer die je wilt maken. Er zijn tv-dressoirs van MDF die afgewerkt zijn in strak wit. Je hebt tv-meubels in de industriële woonstijl met zwart en blank hout. En er zijn tv-meubels in een landelijk stijl waarbij veel houtsoorten worden gebruikt. Een tv-dressoir kies je in de stijl van je interieur en daarmee versterk je de sfeer.

5 TIPS om je tv-dressoir goed te plaatsen

1- Een tv-dressoir plaats je centraal in de zithoek, zodanig dat je vanaf de meeste zitplaatsen een goed zicht hebt op de tv. 
2- Als je een openhaard hebt of een kachel, plaats de tv er dan vlak naast. Een openhaard staat ook op een centrale plaats in de woonkamer, dus ideaal om de tv er naast te zetten. Op deze manier kun je zowel naar de tv kijken als naar de vlammetjes staren.
3- Als je tv voor het raam staat dan kun je bij een zonnige lichtinval vaak moeilijk tv kijken. Soms heb je geen andere plaats dan voor het raam, zorg dan voor een goede zonwering als je overdag tv wilt kijken.
4- Let er op dat de afstand van jouw zitplaats tot de tv niet te groot is. Een makkelijke regel is om een afstand aan te houden van ongeveer 3x de diameter van het scherm. Als je te ver van de tv zit dan ga je staren en raken je ogen snel vermoeid.
5- Als je een tv aan de muur hangt boven het tv-dressoir let er dan op dat je ogen recht naar de tv kijken en liefst een klein beetje naar beneden. Ook dat voorkomt vermoeidheid. Als je tv een stuk hoger hangt dan de stand van je ogen dan krijg je vaak ook last van je nek.

TV-meubel wit

Al vele jaren is wit een veel gevraagde kleur voor een tv-dressoir. Wit is een ruimtelijke kleur die je makkelijk kunt combineren en die eigenlijk nooit verveelt. Soms vind ik het wel een beetje saai om een wit tv-meubel voor een witte muur te plaatsen. Maar gelukkig zie je steeds meer gekleurde muren in de eigentijdse interieurs. Een wit tv-meubel komt voor een gekleurde muur beter tot zijn recht.
Het meest populair was hoogglans voor een wit tv-meubel. Ik zie daar de laatste jaren verandering in komen. Wit blijft populair maar er is nu meer vraag naar mat wit.

TV-meubel industrieel

De belangstelling voor tv-meubels in de industriële woonstijl neemt enorm toe. Bij een industrieel tv-dressoir wordt gebruik gemaakt van een metalen frame of omlijsting, vaak afgewerkt in zwart, gecombineerd met hout. Je ziet zowel licht gekleurd hout als donker. Sommige industriele tv-dressoirs zijn gemaakt van oud hout waardoor een stoere en doorleefde uitstraling ontstaat. Een industrieel tv-meubel hoeft niet persé in een industrieel interieur te staan, je kunt het ook heel leuk combineren met andere woonstijlen. 

TV meubel hout

Hout is een veelzijdig materiaal en helemaal in opkomst in het eigentijdse interieur. Je kunt hout gebruiken in verschillende stijlen, zowel bij een strak en modern tv-meubel. Een houten tv-meubel is vaak afgewerkt met een glanzende lak. Maar ook bij de houtkleuren zie je dat de glans er een beetje af gaat en dat er steeds meer houten tv-meubels komen met een afwerking van matte olie. Een matte afwerking past heel goed bij de toenemende belangstelling voor natuurlijke materialen in je interieur.

TV-meubel Zuiver

Het interieur merk Zuiver is goed vertegenwoordigd bij Meubelen-Online. Graag wijs ik je op de merkpagina van Zuiver waar je alle meubelen van dit toonaangevende merk bij elkaar ziet. Zuiver heeft een introductievideo gemaakt en deze kun je bekijken op de merkpagina. 
In de collectie van Zuiver vind je verschillende tv-meubels zoals bijvoorbeeld het schitterende design TV-meubel Barbier.

TV-dressoirs NovaSolo

Het merk NovaSolo wordt in Nederland vertegenwoordigd door Meubelen-Online. Ook van dit label heeft Meubelen-Online een speciale merkpagina met introductievideo. De merkpagina van NovaSolo bekijk je hier.
De tv-dressoirs van NovaSolo zijn gemaakt van mahoniehout en afgewerkt in wit. Veel tv-dressoirs zijn helemaal wit maar er zijn ook variaties met een zwart of een bruin bovenblad.  Je kunt de tv-dressoirs van NovaSolo typeren als chique-klassiek. NovaSolo is een sfeermaker bij uitstek en veel tv-dressoirs zijn gefotografeerd in een sfeervolle setting waar je leuke ideetjes uit kunt halen voor bij jou thuis. 

TV-dressoir met opbergruimte

Je tv zet je op het tv-meubel of je hangt hem er boven. Daarnaast is het plezierig om ook je audioapparatuur in het tv-dressoir te kunnen plaatsen. Veel tv-meubels hebben een aantal open vakken met aan de achterkant een snoerdoorvoer. Als je de precieze afmetingen nodig hebt van een open vak dan stuur je even een e-mailte naar info@meubelen-online.nl en wij checken het voor je. Het is een trend dat audioapparatuur steeds kleiner wordt en daar wordt rekening mee gehouden bij de open vakken. Het is soms lastig om je oude grote Marantz versterker in een open vak te plaatsen, houdt daar rekening mee. 
Naast open vakken heeft een audiomeubel vaak ook deuren en lades. Als je apparatuur achter een deurtje plaatst dan ziet dat er mooi rustig en opgeruims uit. Maar houdt er dan wel rekening mee dat je de apparatuur niet met je afstandsbediening kunt bedienen als het deurtje gesloten is. Daar zijn op zich wel weer oplossingen voor maar dan zul je daar een aparte voorziening voor moeten maken.

Retro tv-meubel

Retro is een enorme trend aan het worden in het eigentijdse interieur. Bij de retro stijl combineer je het goede van vroeger met het goede van nu. Bij een retro meubel wordt de ontwerper geïnspireerd door stijlperiodes uit de vorige eeuw zoals bijvoorbeeld Bauhaus en Art deco. Een nostalgisch gevoel is van alle tijden en blijft een inspiratiebron. De retrotrend zie je met name bij de vormgeving van apparatuur zoals koelkasten en keukenapparatuur. Ook polpulair zijn de retro platenspelers van bijvoorbeeld The Retro family. Je ziet dan een oude koffergrammofoon waar je ook een usb stick op kunt aansluiten.

TV-dressoir met schuifdeuren

Schuifdeuren staan niet alleen mooi bij een tv-dressoir maar ze kunnen ook heel handig zijn. Bijvoorbeeld als je weinig ruimte hebt voor openslaande deuren. En schuifdeuren kun je ook makkelijker open laten staan als je tv kijkt waardoor je de apparatuur kunt bedienen met je afstandsbediening.

TV-meubel glas

Omdat een TV-meubel van glas transparant is dien je de snoeren goed weg te werken anders staat het rommelig. Je kunt bijvoorbeeld een holle plint gebruiken om de snoeren te geleiden naar het stopcontact en de geluidsboxen.

Maak je keuze uit de ruime collectie tv-dressoirs van Meubelen-Online. Ik hoop dat je veel hebt aan alle TIPS die ik je hier heb gegeven!
Als je nog vragen hebt over de tv-dressoirs van Meubelen-Online bel dan met +31(0)645312785
De andere kasten van Meubelen-Online vind je hier. 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen