0
Home - Kantoormeubelen - Gamestoelen
Gamestoelen

Gamestoelen zijn uitdagend

Een goede gamestoel ziet er uitdagend en tegelijk uitnodigend uit. Als je een spannend spel speelt op de PC dan moet je een goede actieve houding hebben en daarvoor is een gamestoel heel geschikt. Je moet scherp zijn en accuraat en je moet voldoende bewegingsruimte hebben maar ook een goede ondersteuning.

Daarom heeft Meubelen-Online een aparte categorie gemaakt waar je de beste kwaliteit gamestoelen vindt voor een scherpe prijs.

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Ergonomische gamestoelen

Bij een ergonomisch gevormde gamestoel is de vormgeving afgestemd op het gebruik en de functie van het menselijk lichaam. Bij een ergonomische gamestoel is het de bedoeling dat je actief een spel kunt spelen terwijl je toch een goede ondersteuning hebt in je rug en voor je armen. Het voordeel daarvan is dat je minder snel moe wordt en het spel wat je speelt langer kunt volhouden. 

Instellingen voor een gamestoel

Als je de gamestoel goed hebt ingesteld op jouw lichaam dan kun je vele uren gamen zonder moe te worden. Als je aan het gamen bent dan vliegt de tijd dus je hebt vaak niet eens in de gaten dat je een verkeerde instelling hebt gemaakt van de gamestoel. Totdat je wil opstaan en voelt hoe stijf je bent geworden. Het veranderen van je houding tijdens het gamen is ook een goede zaak.

Wat is een goede zithoogte voor een gamestoel?

De zithoogte van een gamestoel kun je op hoogte instellen, meestal van 48-56cm. Laat dat afhangen van jouw lichaamslengte. Indien mogelijk is een goed ingestelde zithoogte zodanig dat je knieën een rechte hoek maken. Als je heel kort of extra lang bent zul je een gemiddelde moeten aanhouden. 

Wat is een goede hoogte voor een bureau bij je gamestoel?

De volgende stap is de hoogte van je bureau. Ik raad je aan om van de bovenkant van de zitting van je gamestoel tot de bovenkant van het bureaublad tussen de 27cm en 32cm aan te houden. Dan heb je een rechte rug en zul je veel minder snel pijnklachten krijgen tijdens het gamen. 

Hoe moet ik de armleuningen instellen bij een gamestoel?

Bij de wat luxere gamestoelen zijn er meer instelmogelijkheden. Het is ideaal als je de armleuningen kunt verstellen in de breedte en de hoogte. Bij sommige armleuningen kun je naar wens ook een diagonale instelling maken.De ideale instelling voor de hoogte van de armleuningen is zodanig dat je tijdens het gamen met je ellebogen kunt steunen. Als je dus niet te laag zit en je polsen recht kunt houden terwijl je met je ellebogen steun hebt op de armleuningen dan voorkom je RSI en een muisarm.

Hoe moet je de rugleuning van een gamestoel instellen?

In het algemeen wil je tijdens het gamen graag een actieve zit dus dan stel je de rugleuning maar een heel klein beetje achterover. Maar voor de afwisseling en voor de ontspanning zit het heel lekker om de rugleuning van je gamestoel even in een luie stand te zetten. Dit moet je niet te lang doen want ik weet uit ervaring dat dit weer slecht is voor je nek. Je kijkt dan met je nek in een hele andere hoek naar je beeldscherm dan je gewend bent bij een actieve zit.

Zelfs een voetensteun is mogelijk bij een gamestoel

Waren de gamestoelen in het begin eigenlijk alleen maar grappig om te zien met een apart design en fele kleuren, tegenwoordig zijn de betere kwaliteit stoelen zoals de gamestoel Mario zelfs voorzien van een uittrekbare voetensteun. Meneer wil ontspannen? Zet de rugleuning achterover en trek de voetenbank naar voren!

De gamestoel is een monster

De moderne gamestoelen van Meubelen-Online zijn echte monsters wat betreft design en instelmogelijkheden. De prijzen van een gamestoel variëren van benden de € 100,- tot boven de € 200,-. Maar zoals een game soms best kostbaar kan zijn adviseer ik je om even door te sparen en een echt monster van een gamestoel aan te schaffen, daar zul je veel plezier van hebben! 

Het lijkt ingewikkeld maar dat valt best mee

Als je zojuist alle informatie hebt gelezen over het juiste gebruik van een gamestoel en hoe je hem dient in te stellen dan denk je misschien dat het best ingewikkeld is. Maar dat valt best mee. Als je veel in je gamestoel zit dan loont het gewoon de moeite om in het begin even goed te lezen en te proberen hoe alles werkt. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!

Bestel je gamestoel online

Bij Meubelen-Onlne kun je veilig een gamestoel bestellen:
- Beste kwaliteit
- Garantie
- Top design
- Monsterachtig veel instelmogelijkheden
- Gratis bezorgen en retour

Als je nog vragen hebt over de gamestoelen bel dan met Meubelen-Online telefoonnummer +31(0)645312785

Ik wens je heel veel plezier met gamen!
Bekijk hier alle gewone bureaustoelen.
Dick Mirck

 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen