0
Home - Kasten - Industriele kast
Industriele-kast

Industriele kast

Bekijk hier de collectie industriële kasten van Meubelen-Online. Je vindt hier industriele boekenkasten, TV-meubels, dressoirs en vitrinekasten waarmee je thuis een industriële woonstijl kunt maken. Met slechts een paar kasten kun je al een een industriële sfeer creëren waar je jaren plezier aan zult hebben. Als je meer wilt weten over de achtergrond van industriele kasten en als je wilt weten wat je er allemaal mee kunt doen:

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Ontstaan Industriële woonstijl

De industrële woonstijl is ontstaan aan het begin van deze eeuw. Onder invloed van jonge hipsters en trendsetters werd het populair om in een oud bedrijfspand te gaan wonen. Het interieur van het bedrijfspand werd gedeeltelijk intact gelaten zoals het werd aangetroffen.

Dat betekent vaak kale stenen muren met vlekken en gaten waaraan je de tand des tijds kon aflezen. Dat betekende ook hoge ruimtes met stalen trappen en grote industriële lampen. Binnen deze doorleefde sfeer werd de ruimte slechts voor het hoogst noodzakelijke bewoonbaar gemaakt. Binnen het oude bedrijfspand zie je dan dat de verschillende leefruimtes van zitten, slapen en koken in elkaar overlopen. De industriële woonstijl heeft een sfeer van makkelijk en alles kan, je fiets zet je gewoon in de kamer.

Om de industriële sfeer te behouden en om niet te duur uit te zijn was het populair om veel tweedehands meubelen te gebruiken die op zich ook weer afkomstig waren uit oude fabrieken en bedrijven. 

Industiële meubelen in een modern interieur

De interieurs in deze oude bedrijfsgebouwen spreekt veel mensen aan, je ziet er veel foto's van in woonbladen. Maar het wonen in een oud bedrijfspand heeft zijn nadelen als het gaat om isolatie en het warm houden van de ruimte. En het wonen tussen tweedehands meubelen en half afgewerkte muren is niet voor iedereen weggelegd.

Daarom zie je tegenwoordig dat er ook nieuwe meubelen gemaakt worden in de industriële woonstijl. Die kun je gewoon combineren in een modern interieur. Je kunt in een nieuwbouwhuis heel goed een industriële touch geven aan je interieur. Je hoeft daarvoor niet eens een betonvloer te hebben. Als je de kleuren in huis een beetje sober houdt met veel grijs en een klein beetje zwart en je voegt daar accenten aan toe van lichte houtkleuren dan heb je een prachtige industriële sfeer.

Materiaal industriele kasten

Industriele meubelen kunnen dus gewoon nieuw zijn en makkelijk te vinden. Industriele kasten hebben vaak een frame van een vierkante metalen buis afgewerkt in zwart en soms een beetje doorgeschuurd zoals bij de Blacksmith meubelen. De bladen van de kasten zijn vaak van hout in lichte of onbehandelde kleuren. Voor een doorleefd effect kun je een kast kiezen die gemaakt is van oud hout. Maar er zijn ook hele mooie industriële kasten met een rank en luchtig design zoals onze collectie Honkytonk.

Industriele kasten Honkytonk

De collectie Honkytonk van Meubelen-Online is gemaakt om de industriële woonstijl toegankelijk te maken voor het moderne interieur. Het zijn hele betaalbare meubelen die aan de ene kant stoer zijn maar aan de andere kant niet te zwaar overkomen. De industriele kasten Honkytonk bestaan uit een dun metalen buisframe, afgewerkt in mat zwart gemoffeld, met bladen van gefineerd eiken in licht bruin of bladen van zwart essen.
De collectie Honkytonk bestaat uit een groot aantal speelse boekenkasten, TV-meubels en dressoirs. Maar er zijn ook bijpassende tafels waardoor je met slechts enkele meubelen al een hele leefbare industriële woonstijl kunt maken in je eigen huis.

Boekenkast industrieel

Een industriele boekenkast is heel makkelijk te combineren in je interieur. Meubelen-Online heeft open boekenkasten met een asymmetrische vorm die je zeker zullen aanspreken. Wanneer je meerdere industriele kasten van verschillende hoogtes naast elkaar plaatst krijg je een hele decoratieve invulling van je wanden in huis. 

TV-meubel industrieel

Persoonlijk vind ik een industrieel TV-meubel ook heel stoer. Het geeft een intrigerend contrast om zo'n meubel met toch een beetje doorleefde sfeer te combineren met een mooie hightech flatscreen televisie.

Dressoir industrieel

Een industrieel dressoir kan soms wat zwaar en nogal aanwezig overkomen. Als je dat wilt vermijden kun je ook een open lage kast gebruiken als dressoir. Hang er een bijpassend schilderij boven of een grote zwart-wit foto, zet er een paar strakke LED-lampen op en je hebt een geweldige industriële sfeer.

Montage industriele kast

Een industriele kast is meestal vrij eenvoudig te monteren. Als je eerst alle onderdelen uitpakt en de montagehandleiding goed doorneemt dan heb je de meeste industriele kasten binnen een uur staan. Mocht je daar tegenop zien dan kun je ook gebruik maken van de speciale montageservice van Meubelen-Online. Het bedrijf Klusup kun je per klus inhuren, heel handig. bij je thuis in heel Nederland om tegen een schappelijke prijs jouw industriele kast te monteren. Op de homepage van Meubelen-Online kun je een webformulier invullen waarna Klusup contact met je opneemt om het een en ander te bespreken. 

Industriele kast iets voor jou?

Een industriele kast is dus niet alleen voor trendgevoelige jonge hipsters die in een oud bedrijfsgebouw wonen. Jij kunt in een nieuwbouwhuis of een modern appartement ook heel goed je interieur een industriele touch geven. Meubelen-Online heeft een collectie industriele kasten die dat heel haalbaar maken. 

Industriele kasten van Meubelen-Online zijn:
1- Geschikt voor een modern interieur
2- Kun je combineren met je eigen meubelen
3- Nieuw en eigentijds design
4- Bijzonder betaalbaar
5- Makkelijk te monteren
6- Worden gratis bij je thuis bezorgd

Koop nu een industriele kast bij Meubelen-Online!
Heb je nog vragen bel ons dan op telefoon +31(0)645312785

Klik hier voor alle andere kasten van Meubelen-Online. 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen