0
Home - Lampen - Industriele lamp
Industriele-lamp

Industriële lamp

Bekijk hier de collectie lampen met een industriële uitstraling. Meubelen-Online heeft deze collectie speciaal samengesteld zodat je binnen deze stijl makkelijk jouw lamp kunt vinden. Je vindt hier:
- Industriële hanglampen
- Industriële plafondlampen
- Industriële wandlampen
- Industriële staande lampen

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Wat is een industriële lamp?

Een industriële lamp is een grote metalen lamp die aan een ketting hangt boven de werktafels in de fabrieken. Op oude zwart-wit foto's van fabrieken uit het begin van de industriële revolutie zie je vaak lange rijen met deze fabriekslampen hangen. 
De industriële lampen dienden de werkruimte in de fabrieken goed te verlichten en daarom werden grote uitlopende kappen gebruikt met een lichte reflecterende binnenkant. De lampen hingen in een werkruimte dus ze moesten tegen een stootje kunnen en daarom werden ze gemaakt van metaal. 
In vroeger tijden was de gloeilamp een kooldraadlamp. Een kooldraadlamp gebruikte relatief veel stroom en gaf meer warmte dan licht en was bovendien kostbaar. Ter bescherming van de kooldraadlamp zag je dat veel industriële lampen een metalen rooster aan de onderkant hadden welke je met grote schroeven en scharnieren kon openen om bij de lamp te komen.

Hoe zijn Industriële lampen in het eigentijdse interieur terecht gekomen?

In de jaren '90 van de vorige eeuw is de trend ontstaan om in oude fabrieksgebouwen te gaan wonen. Jonge hipsters en trendgevoelige mensen kochten een oud bedrijfsgebouw en maakten het geschikt als woonruimte. Het leuke was om dat op een sobere basic manier te doen. De betonvloer mocht gezien worden en aan de ruwe stenen muren kon je zien dat het gebouw een verleden had. Zo had je een stoere doorleefde ruimte en daarin werd dan een moderne keuken geplaatst wat een geweldig contrast opleverde. 
In sommige oude fabrieksgebouwen lagen nog overblijfselen uit de tijd dat fabriek nog in gebruik was. En dat waren onder andere de grote oude fabriekslampen. He was hip om zo'n oude gebruikte fabriekslamp vol butsen en met het roest er op boven de moderne keuken te hangen. Deze stoere interieurplaatjes kwamen met foto's in de woonbladen en een nieuwe trend was geboren.

Hoe vind je een oude industriele lamp?

Jarenlang is het een sport geweest om oude industriële vintage lampen te scoren op bijvoorbeeld Marktplaats. De oude industriële lampen werden inmiddels ook gewoon in huis opgehangen. Zelfs sommige horecaconcepten werden ontworpen op basis van de oude industriële lampen. Je zat dan gezellig te eten in een ruimte die bij wijze van spreken een fabriek zou kunnen zijn geweest. 
Hoewel er nog veel oude fabriekslampen tevoorschijn zijn gekomen in die jaren raakt het aanbod een beetje uitverkocht.

Waarom koop je een nieuwe industriële hanglamp?

Omdat er steeds minder echte oude fabriekslampen te vinden zijn worden ze nu ook gewoon nieuw gemaakt. Met het design van de oude lampen. Je ziet nu grote hanglampen van metaal aan kettingen hangen. Er zit dan boven de hangkap bijvoorbeeld een grote bak met koelribben alsof er een grote trafo in zit, maar dat is alleen voor de stoere uitstraling. Veel mensen willen ook geen gedeukte lampekap met roest in huis en bovendien is een voordeel van een nieuwe industriële lamp dat de bedrading modern en veilig is. 
Een nieuwe industriële lamp is ook veel makkelijker te vinden, je kunt ze gewoon kopen bij Meubelen-Online.

Kun je ook ledlampen gebruiken in een industriële lamp?

Je hebt tegenwoordig nog steeds de ouderwetse kooldraadlampen. Deze zijn kwalitatief verbeterd en mooi om te zien. Gebruikte een kooldraadlamp vroeger nog 150W, tegenwoordig branden ze al voor 40W. Maar 40W is eigenlijk veel te veel naar onze huidige duurzame maatstaven. Ik kan je daarom aanraden om een moderne ledlamp te gebruiken in een industriële lamp. De nieuwe generatie filament ledlampen ziet er mooi uit en je kunt nu de gewenste lichtopbrengst al bereiken met ongeveer 4W. Dat is slechts een fractie van het stroomgebruik van een kooldraadlamp. De filament ledlampen kun je gewoon kopen met een E24 fitting en geven een warm en sfeervol licht. Probeer eens een aantal verschillende merken ledlampen en je zult vast ontdekken welke uitstraling het beste bij je past.
Als je informatie zoekt over moderne filament ledlampen en het gebruik daarvan neem dan gerust contact op met Meubelen-Online telefoonnummer +31(0)58-2152877.

Bestaan er ook industriële wandlampen?

Bij de industriële lampen is de meeste vraag naar grote stoere hanglampen. Maar er zijn ook industriële wandlampen. Deze zijn vaak wat kleiner dan hanglampen omdat er voldoende doorloopruimte moet zijn in een hal of gangpad.

Wat is het voordeel van een Industriële plafondlamp?

Een hanglamp hangt ook vaak aan een plafond maar met een industriële plafondlamp bedoelt men een lamp die min of meer strak tegen het plafond aan is gemonteerd. Dus bijvoorbeeld spotjes of een grotere kap die niet aan een snoer hangt. Een industriële plafondlamp zorgt er voor dat de ruimte goed wordt uitgelicht terwijl dat niet ten koste gaat van de doorloopruimte. Thuis kun je een industriële plafondlamp goed gebruiken in de hal of op een slaapkamer.

Wat is een draadlamp?

Een draadlamp is een lamp die gemaakt is van ijzerdraad, meestal in de kleur zwart maar je ziet draadlampen ook in metaalkleur. De vorm van het draad beeld als het ware een lamp uit. Draadlampen zie je meestal als hangkap maar er zijn ook tafellampen van draad. Een draadlamp is helemaal van deze tijd maar ze hebben een industriële uitstraling alsof ze al jaren bestaan. 
Omdat je bij een draadlamp de lichtbron kunt zien is het belangrijk om een lamp te kiezen die niet te fel licht geeft en waar je makkelijk in kunt kijken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een industriële lamp?

Smaak is persoonlijk maar bij het kopen van een industriële lamp raad ik je aan om te letten op:
1- Voor welke ruimte zoek je een industriële lamp? Een hanglamp boven een eettafel kan lekker groot zijn maar een wandlamp in de hal moet voldoende doorloopruimte over laten.
2- Wil je een oude gebruikte industriële lamp of een nieuwe? Meubelen-Online is gespecialiseerd in nieuwe industriële lampen en daar kunnen we je veel over vertellen.
3- Welke lichtbron gebruik je in een industriële lamp? Lees hiervoor onze bovenstaande informatie over
kooldraadlampen en filament ledlampen.

Bekijk hier de collectie hanglampen
Voor informatie over industriële lampen bel je met Meubelen-Online +31(0)645312785
 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen