0
Home - Tafels - Eettafels - Industriele eettafel

Industriele eettafel

Industriële eettafels zijn heel gewild. Een industriële eettafel heeft een stoere uitstraling en is meestal gemaakt van zwarte stalen poten met een houten blad. 

Voor achtergrondinformatie over industriële eettafels
* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Wat is een industriële eettafel?

Toen industriële eettafels in de mode kwamen aan het begin van deze eeuw kon je zo'n tafel vinden in de vintage sfeer. Veel mensen gingen in tweedehands winkels op zoek naar meubelen en verlichting die afkomstig waren uit oude fabrieken. In die fabrieken werd er gemoderniseerd en je kon heel eenvoudig grote metalen fabriekslampen en tafelbladen of onderstellen vinden om thuis mee te combineren.

Ook waren er mensen die gingen wonen in oude bedrijfsgebouwen. Vaak waren dat trendy hippe mensen of bijvoorbeeld kunstenaars die werken en wonen wilden combineren. 

Foto's van deze trendy woningen kwamen in de woonbladen en zo is de industriële woontrend ontstaan.

Industriële eettafels worden nieuwe gemaakt

De vraag naar deze oude industriële elementen werd zo groot dat de tweedehands markt het niet meer aankon en sindsdien worden er gewoon nieuw meubelen geproduceerd in de industriële stijl.

Dat had weer als voordeel dat er meer design kon ontstaan. Waren industriële eettafels in het begin vrij groot en grof, doorleefde bruine tafelbladen met zware zwarte metalen poten, tegenwoordig is er sprake van een meer fijnzinnige vormgeving.

Ikzelf noem de eettafels "elegant industrieel". Het al te zwre is er wat af, tafelbladen mogen best glad zijn en afgewerkt met lak zodat je ze ook in een gezinssituatie kunt gebruiken.

Industriële eettafels in verschillende woonstijlen

Juist omdat de industriële eettafels eleganter zijn geworden kunnen ze ook makkelijker in verschillende woonstijlen worden gebruikt. Je hoeft echt geen compleet industrieel interieur te hebben. Het is juist heel mooi om een paar industriële elementen toe te voegen aan je interieur.

Neem bijvoorbeeld een industriële eettafel, hang er een paar grote industriële lampen boven en combineer dat met moderne design eetkamerstoelen. Je zult zien dat je op deze manier de mooiste individuele sfeer kunt creëren in je eigen interieur.

Als je vragen hebt over de industriële eettafels van Meubelen-Online bel dan met telefoonnummer +31(0)582152877

En als je de hele collectie eettafels wilt bekijken klik dan hier.

 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen