0
Home - Tafels - Eettafels - Glazen eettafel

Glazen eettafel

Een eettafel met een blad van glas heeft een ruimtelijke en luxe uitstraling. Mijn ervaring is dat een glazen tafel heel gebruiksvriendelijk is. Het is makkelijk schoon te maken en het is harder dan hout.

Voor informatie over gebruiksmogelijkheden van glazen eettafels
* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Eettafels van veiligheidsglas

Veiligheidsglas is glas wat extra thermisch is gehard. Dat heeft twee voordelen in het gebruik:
1e- Omdat veiligheidsglas is gehard krast het minder snel. Nu is glas op zich niet heel erg krasgevoelig, het is bijvoorbeeld harder dan hout, maar extra gehard glas is gewoon een extra voordeel.
2e- Het belangrijkste voordeel van gehard glas, of veiligheidsglas, is dat als het breekt het in kleine niet scherpe stukjes uiteen valt. Het zijn wel heel veel stukjes maar dat is beter dan grote scherpe stukken. Ook hierbij wil ik een kanttekening maken: Glas wat voor eettafels wordt gebruikt is minimaal 8mm dik, meestal zelfs 10mm of 12mm dik. Glas wat zo dik is gaat niet zomaar kapot, dan moet er echt heel wat gebeuren.

Hoe helder is een glazen eettafel?

Glas is in principe helemaal helder echter de zijkant is groen. Naarmate je dikker glas gebruikt bij een eettafel neemt de transparantie iets af. Bij een dikte van 12mm bij een blad van een glazen eettafel kun je nog steeds spreken over helder glas.

Een glazen eettafel is ruimtelijk

Juist omdat glas transparant en helder is kun je het goed gebruiken in een kleine ruimte. 

Bekijk hier alle eettafels.


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen