0
Home - Stoelen - Eetkamerstoelen - Kuipstoelen
Kuipstoelen

Kuipstoelen

Een kuipstoel is een gezellige stoel met ronde vormen gebaseerd op een kuip. Er zijn tegenwoordig vele soorten kuipstoelen en gemaakt van verschillende materialen. Bekijk hier alle kuipstoelen van Meubelen-Online. Onder aan de pagina vind je informatie over alle soorten kuipstoelen en de sfeer die je hiermee kunt creëren.
  * Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Zitcomfort van kuipstoelen

Een kuipstoel heeft een gezellige ronde vorm. Omdat je een beetje wordt "omarmd" als je in een kuipstoel zit geeft deze stoel je een geborgen gevoel. Een kuipstoel heeft een goed en heerlijk zitcomfort omdat je dankzij de gebogen vorm steun hebt in je hele rug. Het is niet voor niets dat kuipstoelen zo polulair zijn.

Zitkussens in kuipstoelen

Veel kuipstoelen hebben geen zitkussen en toch zitten ze lekker dankzij de gebogen vormen. Ik zeg altijd: "Een goede kuipstoel heeft pasvorm. Het is net of ze voor je lichaam zijn gemaakt". Alhoewel je in een restaurant ook vaak een hele avond op een stoel zit zonder zitkussen gaat mijn voorkeur toch uit naar een kuipstoel waar wel een zitkussen in zit. Daarom heeft Meubelen-Online comfortabele zitkussens in de meeste kuipstoelen. Vaak zijn dit vaste kussens van bijvoorbeeld kunstleer zoals bij onze eetkamerstoel Plaisir maar er zijn ook kuipstoelen met losse kussens van een weefstof zoals kuipstoel Bowood.

Kuipstoelen en sfeer

Je weet hoe sfeergevoelig wij zijn dus ook in de showroom van Meubelen-Online zie je veel kuipstoelen. Met een kuipstoel kun je een gezellige sfeer maken en daar zie je ook in onze webwinkel veel voorbeelden van. Ik vind het zelf ook heel gezellig om verschillende soorten kuipstoelen om een eettafel te plaatsen. Dat geeft een beetje nonchalante sfeer, alsof je een verzamelaar bent van leuke kuipstoelen. 

Kuipstoelen op verschillende plaatsen in huis

Kuipstoelen zijn niet alleen leuk te gebruiken aan je eettafel maar komen op verschillende plaatsen in huis goed tot hun recht. Ook bij een bureau kun je heel leuk een kuipstoel plaatsen, of bijvoorbeeld op je slaapkamer om een gezellig zitje te maken. En uiteraard worden de weerbestendige kuipstoelen ook buiten op het terras gebruikt. De grotere kuipstoelen worden ook gebruikt als fauteuil in de zitkamer.

Kunststof kuipstoel

Veel kuipstoelen hebben een kunststof kuip als basis zoals eetkamerstoel Albert Kuip. Het kunststof is een gegoten product waardoor het de vloeiende ononderbroken lijn accentueert. Het gebruikte kunststof is een beetje taai en flexibel waardoor het enorm sterk is. Er zijn ook kuipstoelen van hard kunststof echter deze kan ik je niet aanbevelen. Niet alleen voelen deze kuipstoelen minder prettig aan maar ze zijn ook nogal kwetsbaar. Als je een kuipstoel van hard kunststof een keer per ongeluk omvergooit is de kans groot dat er een barst in zit. Een gewone kunsstof kuipstoel is eigenlijk onbreekbaar en kun je ook in situaties gebruiken waar ze zwaarder belast worden zoals bijvoorbeeld in een restaurant.

Kuipstoel zwart

Een kunststof kuipstoel in zwart is zo'n beetje het summum onder de kuipstoelen. Bekijk bijvoorbeeld eens de zwarte kuipstoel Bogart van Meubelen-Online. De zwarte kuipstoel is oogstrelend mooi en heeft zowel een eigentijdse als een tijdloze uitstraling. Je kunt de zwarte kuipstoelen gebruiken in verschillende stijlen interieurs en zowel bij je thuis als op de zaak.

Zelf vind ik de zwarte kuipstoelen erg mooi combineren met een houten eettafel. Als de zwarte kuipstoel houten poten heeft dan dient de houtkleur van de poten afgestemd te zijn op het houten blad van de eettafel. En als de houten eettafel zwarte poten heeft ontstaat er een prachtige combinatie met de zwarte kuipstoelen. 

Zwarte kuipstoelen zijn dus in verschillende woonstijlen mooi te gebruiken. Je kunt ze op een grijze betonnen vloer zetten maar, met viltjes onder de poten, ook heel mooi op een luxe parketvloer.

Kuipstoel stof

Omdat een kuipstoel zo populair is vanwege de vorm en het zitcomfort komen er steeds meer varianten bij in de collectie van Meubelen-Online. We hebben nu ook kuipstoelen waarbij de kunststof kuip eerst voorzien wordt van zachte vulmaterialen en vervolgens worden bekleed met een meubelstof, zoals bij eetkamerstoel Puur. Dit geeft een kuipstoel een wat luxer aanzien maar ze zijn dan natuurlijk ook iets duurder dan een kunststof kuipstoel. Met een meubelstof op een kuipstoel moet je natuurlijk wel iets voorzichtiger omgaan. Let er op dat je de stof goed kunt schoonmaken en dat hij niet te snel slijt.

Velours kuipstoel

Velours stoffen met een zachte glans en een lichte vleug zijn enorm populair aan het worden. Daarom heeft Meubelen-Online ook een collectie kuipstoelen met een bekleding van velours, bekijk deze eetkamerstoel Player in groene velours maar eens. Dit is niet een velours stof zoals je ze vroeger zag maar juist een moderne eigentijdse variant. Velours stoffen hebben een korte pool en zijn meestal gemaakt van synthetische materialen zoals dralon. Een velours stof is mooi om te zien en voelt heel zacht en prettig aan. Daarbij is een velours stof op een kuipstoel best wel praktisch omdat ze een hoge slijtage waarde hebben. En viezigheid hecht minder goed op een veloursstof. Vaak kun je een vlekje gewoon laten drogen en daarna weg borstelen.

Kuipstoelen met metalen poten

De meeste kuipstoelen hebben metalen poten. Dat kunnen design poten zijn van glanzend chroom maar ook wat dikkere stoere poten van zwart gelakt metaal. Bij sommige kuipstoelen kun je zelfs kiezen uit verschillende soorten poten zodat je de stoel helemaal kunt afstemmen op je persoonlijke smaak. Kunststof en metaal passen heel mooi bij elkaar, je krijgt een mooi contrast met een wat meer massief ogende zitting en de iele vorm poten. 
De nieuwste trend bij kuipstoelen zijn metalen poten afgewerkt in goudkleurig chroom zoals eetkamerstoel Nelson.

Kuipstoelen met houten poten

Bij het zoeken naar nieuwe vormen zijn er nu ook veel kuipstoelen met houten poten. Meubelen-Online heeft zowel kuipstoelen van kunststof als bekleed met stof die staan op stoere houten poten. Vanwege de stevigheid zijn houten poten wat dikker dan metalen poten maar dat kunnen sommige kuipstoelen heel goed hebben. De houten poten zijn vaak blank gelakt waardoor je een mooi contrast krijgt tussen het kunststof en een natuurlijk materiaal. Ik vind dat er daardoor een mooie balans ontstaat in het design. Een prachtig voorbeeld hiervan is de eetkamerstoel Bowood.

Eames kuipstoelen

Charles en Ray Eames was een ontwerpers duo die een grote bijdrage hebben geleverd aan de moderne architectuur. De meest bekende kuipstoelen in onze tijd zijn nog steeds de kuipstoelen ontworpen door Eames. Omdat we graag teruggrijpen op dergelijk design zie je momenteel veel stoelen die een goedkope kopie zijn of een nagemaakte variant van de stoelen van Eames. Deze nagemaakte stoelen zijn uiteraard niet toegestaan en daarom heeft Meubelen-Online geen stoelen van Eames in de collectie. Er zijn voldoende kuipstoelen leverbaar die een heel mooi eigentijds design hebben en geen kopie zijn. Als je echte design kuipstoelen wilt hebben die ontworpen zijn door Eames dan kun je ze vinden bij de Zwitserse meubelfabrikant Vitra die de stoelen van Eames in licentie op de markt brengt. Er zit natuurlijk wel een stevig prijskaartje aan de originele modellen van Eames.

Kwaliteit van kuipstoelen

Zoals gezegd geef ik de voorkeur aan het taaie en enigzins flexibele kunststof. Wat verder een heel belangrijk punt is om bij de kwaliteit van een kuipstoel op te letten is de bevestiging van de poten aan de kunststof kuip. Toen kuipstoelen jaren geleden net populair begonnen te worden hebben wij vaak gezien dat het fout gaat bij de zwakke verbinding met de poten. Of er nu metalen of juist houten poten worden gebruikt, de verbindingen mogen nooit breken. Bij houten poten onder een kuipstoel is het belangrijk dat er een metalen verbindings plaat wordt gebruikt waar de houten poten in vallen. Zodoende kunnen er stevige schroefverbindingen worden toegepast. Op basis van deze ervaring letten wij bij Meubelen-Online altijd op deze verbindingen en testen wij de stoelen eerst zelf in onze showroom voordat wij ze aanbieden in de webwinkel. 

Kuipstoelen van Zuiver

Meubelen-Online heeft alle kuipstoelen in de collectie van het merk Zuiver. De kracht van Zuiver is dat zij heel trendgevoelig zijn en goed aanvoelen wat er op dit moment speelt in het interieur. Zuiver werkt samen met jonge enthousiaste ontwerpers en komen zo tot originele nieuwe vormen kuipstoelen, zoals bijvoorbeeld de kunststof eetkamerstoel Albert Kuip, ontworpen door het ontwerpers collectief APE. 
Ook voelt Zuiver goed aan hoe je sommige stoelen zodanig kunt restylen dat ze in het huidige interieur passen. 

Monteren van kuipstoelen

Omdat wij bij Meubelen-Online de kuipstoelen eerst zelf testen op kwaliteit en gebruiksgemak zijn al onze kuipstoelen makkelijk te monteren. We letten op de sterkte van de verbindingen en de kwaliteit van de bevestigingsmaterialen. Bij alle geleverde kuipstoelen zit altijd een montage handleiding. De praktijk is dat je onze kuipstoelen vaak binnen 10 minuten hebt gemonteerd.

Kuipstoelen kopen bij Meubelen-Online

Je kunt dus met een gerust hart kuipstoelen kopen bij Meubelen-Online want:
- Kuipstoelen zijn gezellig
- Kuipstoelen zitten lekker
- Kuipstoelen worden door ons gecontroleerd op kwaliteit
- Je kunt hele euro's sparen als je kuipstoelen koopt
- De kuipstoelen van Meubelen-Online worden snel en gratis thuis bezorgd

Heb je toch nog vragen over de kuipstoelen van Meubelen-Online bel dan met een van onze medewerkers op telefoonnummer +32(0)58-2152877
 


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen