0
Home - Tafels - Eettafels - Uitschuifbare eettafel

Uitschuifbare eettafel

Het is heel plezierig om wat extra ruimte aan tafel te hebben als je extra gasten krijgt. Als je geen ruimte hebt voor een grote eettafel dan is de uitschuifbare eettafel natuurlijk de beste oplossing. 

Er zijn verschillende types uitschuifbare eettafels:
- Uitschuifbare eettafel met losse inlegbladen
- Uitschuifbare eettafel met losse verlengbladen op de uiteindes
- Uitschuifbare eettafel met een uitvouwbaar blad wat onder het tafelblad is opgeborgen

Bij Meubelen-Online vindt je al deze mogelijkheden om jouw ideale uitschuifbare eettafel te kiezen. En als je meer wilt weten over het gebruik van eettafels * Lees verder onder aan de pagina!

 





Bezig met laden...

Uitschuifbare eettafel met losse inlegbladen

Bij veel uitschuifbare eettafels wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van losse inlegbladen. Deze inlegbleden hebben dezelfde breedte als de eettafel en de lengte is over het algemeen 45cm of maximaal 50cm. 

Als je de tafel uitschuift en er zo.n los inlegblad inlegt dan komen er in principe twee zitplaatsen bij. Sommige uitschuiftafels kun je zo ver uitschuiven dat er twee inlegbladen inpassen. Dan ben je natuurlijk helemaal flexibel want je kunt naar behoefte kiezen of je er een of twee inlegbladen inlegt.

Een los inlegblad kun je gewoon in de kast opbergen als je hem niet nodig hebt.

Uitschuifbare eettafels met losse verlengbladen

Een hele mooie oplossing zijn de losse verlengbladen die je tegenwoordig zoveel ziet bij eettafels. Je hebt dan geen middennaad in het tafelblad en je hoeft de eettafel ook niet uit te schuiven. Aan ieder hoofdeinde van de eettafel kun je namelijk twee spijlen uitschuiven waar je het verlengblad oplegt. Het verlengblad zit dan klem en kan geen kant op. 

Als je losse verlengbladen gebruikt kun je ook weer kiezen of je ze aan een of beide kanten van de eettafel toepast, afhankelijk van de extra ruimte die je nodig hebt. Een los verlengblad heeft meestal een lengte van 45cm zodat er twee extra zitplaatsen ontstaan.

Uitschuifbare eettafel met uitklapbaar blad

Het systeem van een uitschuifbare eettafel waarbij het extra blad onder het blad van de eettafel is opgeborgen is een heel oud principe. Vroeger zag je dat soort eettafels meer dan tegenwoordig. Het lijkt handig om het extra blad uit te kunnen vouwen als je de eettafel uitschuift maar in de praktijk heeft dat de volgende nadelen:
- In het uitvouwbare blad zit een extra middennaad.
- Het extra blad neemt veel ruimte in en dat gaat ten koste van de beenruimte onder de tafel.

Vanwege deze nadelen zijn in de loop der jaren dus andere systemen bedacht en kun je tegenwoordig kiezen uit deze verschillende mogelijkheden.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de beschrijving van deze mogelijkheden voor een uitschuifbare eettafel. Als je alle eettafels wilt bekijken klik dan hier.


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen