0
Home - Tafels - Eettafels - Ronde eettafels

Ronde eettafel

Ronde eettafels zijn gezellig en er is steeds meer vraag naar. Ik zelf maak altijd onderscheid tussen een ronde eettafel met 4 poten en een ronde eettafel met een centrale voet. 

Voor informatie over gebruiksmogelijkheden van ronde eetafels
* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Welke poten moet ik kiezen bij een ronde eettafel?


Bij een ronde eettafel kun je kiezen uit een centrale voet of een tafel met drie of vier poten. Hoe maak je nu een goede keuze?

Ronde eettafel met centrale poot

Als je een eetafel kiest met een centrale poot is deze bijna altijd gemaakt van metaal. Je kunt een centrale poot vaak kiezen van chroom of gelakt staal in een bepaalde kleur. Bij een ronde eettafel met een centrale voet moet deze voet vaak verzwaard worden om de tafel stabiliteit te geven.

En verder moet je een beetje oppassen als je op de tafel gaat leunen omdat hij makkelijk kan kantelen. Het grote voordeel van een ronde eettafel met een centrale voet is dat je er makkelijk veel stoelen omheen kan plaatsen, je hebt immers niet te maken met de poten van de tafel.

Ronde eettafel met vier poten

De poten van een ronde eettafel met vier poten zijn vaak gemaakt van hout maar ook van metaal. Een eettafel met vier poten is altijd stabieler. Je kunt er gewoon op leunen zonder dat hij kantelt en dat is erg prettig als je kleine kinderen in huis hebt. Kinderen gaan nog wel eens met hun knieën op de stoel zitten en leunen dan voorover op het tafelblad. Daarentegen kun je over het algemeen maar vier stoelen plaatsen om een ronde eettafel met vier poten.

Bij Meubelen-Online vind je zowel eettafels met 4 poten als eettafels met een centrale voet. Als je vragen hebt over de gebruiksmogelijkheden van ronde eettafels bel dan even met Meubelen-Online +31(0)582152877

Om alle eettafels van Meubelen-Online te bekijken klik je hier.


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen