0
Home - Zitmeubelen - Eetkamerstoelen - Rib stoelen
Rib-stoelen

Rib stoelen

Hier vind je de complete collectie Rib stoelen van Meubelen-Online. Eetkamerstoelen bekleed met de tijdloze ribstof zijn enorm populair en wij hebben dan ook een grote collectie voor je samengesteld.
 
* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Grootste collectie Rib stoelen

Als je op zoek bent naar ribstoelen dan heeft Meubelen-Online je wel iets te vertellen! Veel mensen willen de sfeer van ribstoelen in huis halen en daarom heeft Meubelen-Online alle soorten ribstoelen voor je in de collectie. En ook omdat eetkamerstoelen onze specialiteit zijn, wij weten daar erg veel van. In deze categorie Rib stoelen vind je dan ook de grootste collectie van alle soorten ribstoelen en alle informatie die je nodig hebt over de kwaliteit en combineer mogelijkheden van ribstoelen om een goede keuze te kunnen maken.

Ribstoelen in je interieur

Rib stoelen hebben tegelijkertijd een moderne als een tijdloze uitstraling. Daarom kun je de ribstoelen gebruiken in verschillende stijlen interieurs. De ribstoelen zijn eetkamerstoelen die je in een landelijke landelijke stijl kunt gebruiken om de sfeer iets luchtiger te maken. Maar je kunt ribstoelen ook heel mooi gebruiken in een eigentijds en modern interieur. Uiteraard passen de stoelen in de retro stijl of gecombineerd met tweedehands vintage. 

Kleuren combineren met rib stoelen

Bovenaan deze pagina zie je een heel mooi voorbeeld hoe je verschillende kleuren kunt combineren met rib stoelen. De foto is gemaakt in de showroom van Meubelen-Online en laat je zien hoe mooi het is om 6 verschillende kleuren te gebruiken. In een gemiddelde eetkamer worden minder kleuren gebruikt dan in de zitkamer en dan kan het heel verfrissend en sfeervol zijn om meerdere kleuren ribstof eetkamerstoelen om een tafel te plaatsen. Maar ook een combinatie van 2 of 3 kleuren kan heel speciaal zijn. Laatst zag ik bij een klant een combinatie van 3 groene en 3 grijze ribstoelen, heel ingetogen chique!

Rib stoelen combineren met eettafels

Ribstoelen staan heel mooi bij een stoere houten eettafel. De kleuren van de warme stoffen en het frisse chroom van de poten maken de stoere houten tafel wat luchtiger. Maar de ribstoelen staan ook heel mooi bij een moderne design eettafel, bij een glazen eettafel of een eettafel van steigerhout. Aan de stoelen ligt het niet, ze geven jou een optimale sfeer.

Zitcomfort van rib stoelen

Echt super! Alle rib stoelen van Meubelen-Online zitten heerlijk. Dat komt door goede kwaliteit van de vulmaterialen gecombineerd met de lichte vering in het sterke buisframe van de stoelen. De ribstoelen hebben een dik kussen in de zitting en rug voor extra comfort. De ribstoelen hebben een mooie zithoogte van 47 à 48cm afhankelijk van het merk wat je koopt.

Kwaliteit buisframe van rib stoelen

Een ribstoel staat op een stevig metalen buisframe. Stoelen met een verend buisframe worden ook wel sledestoelen genoemd. Het valt mij op dat de kwaliteit van de buisframe stoelen tussen de verschillende merken niet eens zo veel verschilt. Dat komt waarschijnlijk omdat veel producenten van ribstoelen de buisframes betrekken uit de metaalindustrie in Noord Italië. Daar is veel expertise en worden al vele jaren buisframes gemaakt voor allerlei soorten stoelen.
Een buisframe van een ribstoel is belastbaar tot maximaal 120kg en je krijgt 2 jaar garantie op frame en doppen.

Afwerking buisframes ribstoelen

De sterke metalen buisframes zijn bijna altijd afgewerkt met glanzend chroom. Chroom is een duurzaam materiaal wat nauwelijks slijt en wat je goed kunt onderhouden met een vochtige doek. Meubelen-Online heeft echter ook een ribstoel in de collectie met een mat buisframe in de kleur van RVS. Het chroom wordt daarbij mat geborsteld. Dat is wel een extra bewerking en daarom zijn de matte buisframes ietsje duurder. Maar het geeft je wel extra veel mogelijkheden om te combineren met andere soorten metaal die in je interieur gebruikt worden.

Stapelbare rib stoelen

Soms kan het handig zijn als je de ribstoelen kan stapelen. Daarom heeft Meubelen-Online de ribstoel Kink van de firma Zuiver in de collectie. In de voet van de stoel zie je een kink in het buisframe en daardoor kun je ze over elkaar heen zetten als je de stoelen even kwijt moet.

Vloervriendelijke rib stoelen

Uiteraard worden ribstoelen op verschillende soorten vloeren gebruikt. Op vloerbedekking en niet-kwetsbare vloeren kun je gewoon de standaard dopjes gebruiken die onder de stoelen zitten. De dopjes zijn gemaakt van teflon, een goede kwaliteit nylon, en geven niet af op de vloer. Heb je een meer kwetsbare vloer zoals parket of plavuizen dan kun je heel makkelijk vilt onder de dopjes plakken. Zodoende maken de stoelen ook geen geluid bij het schuiven.

Kwaliteit van ribstof

De meeste ribstoffen worden gemaakt van dralon, dat is een hele sterke synthetische stof met goede eigenschappen. Vroeger zag je ook veel ribstoffen, ribcord, ribfluweel van katoen. Dat was ook erg mooi maar het was nogal verkleuringsgevoelig. Daar hebben de dralon ribstoffen geen last van. Wel moet je je interieur altijd beschermen tegen fel zonlicht, zeker als je niet thuis bent.
Verder is een ribstof sterk en gaat lang mee. Voor de liefhebbers: de slijtagewaarde op de Martindale slijtagetest is bij de ribstoffen van Meubelen-Online tussen de 25.000 en 30.000 toeren. Dat is dus zeker boven gemiddeld.

Schoonmaken van ribstoelen

Een ribstof is niet bijzonder vlekgevoelig omdat het een meubelstof is met een pool. Vuil hecht zich dus miner makkelijk aan de dralon ribstof. Een viezigheidje laten drogen en dan wegborstelen is de eerste onderhoudtip. Lukt dat niet dan kun je even een doek met lauwwarm water gebruiken. Dan heb je het meeste er wel uit, dus niet gelijk naar een schoonmaakmiddel grijpen, dat kan altijd nog. Als je een vraag hebt over het schoonmaken van ribstoelen of over een specifieke vlek dan bel je met Meubelen-Online telefoon +31(0)645312785

Rib stoel Ridge van Zuiver

Eetkamerstoel Ridge is een hele bekende ribstoel. Meubelen-Online heeft alle ribstoelen van Zuiver in de webwinkel. De ribstoelen Ridge zijn er in maar liefst 12 kleuren en hebben allemaal een ingenaaid merklabel zodat je kunt zien dat de stoelen echt van het merk Zuiver zijn. De ribstoelen Ridge zijn leverbaar met en zonder zwart bakelieten armleuning. Je kunt kiezen uit een buisframe van glanzend chroom of een mat buisframe, en er is een stapelbare variant. Let er wel op dat de ribstoelen van Zuiver alleen verkocht worden per twee stuks per kleur.
Tenslotte tip ik je graag voor de bijpassende barkrukken Ridge met ribstof.

Voor vragen over onze ribstof eetkamerstoelen bel je met Meubelen-Online +31(0)645312785


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10