0
Home - Stoelen - Eetkamerstoelen - Leren en kunstleren eetkamerstoelen

Leren en kunstleren eetkamerstoelen

Leer en kunstleer worden veel gebruikt als bekleding voor eetkamerstoelen. Beide materialen lijken erg op elkaar en hebben beide voor- en nadelen. Het is leuk om te weten dat met name kunstleer de laatste jaren een enorme ontwikkelijk heeft doorgemaakt en kwalitatief zo goed is geworden dat het makkelijk kan concurreren met echt leer.

Je ziet hier de uitgebreide collectie leren en kunstleren eetkamerstoelen van Meubelen-Online. Als je meer wilt weten over leer en kunstleer:

* Lees verder onder aan de pagina!

Bezig met laden...

Leren eetkamerstoelen

Leren eetkamerstoelen hebben een verfijnde en natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk dat een goede kwaliteit leer wordt gebruikt bij de bekleding van een eetkamerstoel want daar zijn namelijk grote verschillen in. Dik tuigleer wordt bijna niet meer gebruikt voor eetkamerstoelen, alle leer heeft bewerkingen ondergaan waardoor er sprake is van een toplaag van leer die is aangebracht op een dragende en sterke ondergrond. 

Leer is mooi en wordt vaak afgewerkt in zwart, wit of grijs maar er zijn ook frisse moderne kleuren.
Leer is sterk en praktisch, je kunt het afnemen met een vochtige doek.

Tot zover de voordelen van een leren eetkamerstoel. Het is belangrijk dat je weet dat er ook nadelen zijn aan het gebruik van leren eetkamerstoelen. Het leer kan in de loop der tijd een beetje verkleuren omdat het een natuurlijk materiaal is. Ook kan leer een beetje uitdrogen waardoor de oppervlakte kan craqueleren, er komen dan kleine barstjes in het leer. Sommige mensen vinden die doorleefdheid van een leren eetkamerstoel juist heel mooi.

Verder moet je er rekening mee houden dat een leren eetkamerstoel ook kan krassen, bijvoorbeeld als je met een gesp van een tas of een schoen over het leer gaat. En tenslotte zit er vaak een stevig prijskaartje aan een leren eetkamerstoel.
Meubelen-Online staat bekend om betaalbaar design maar ook om een goede kwaliteit. De leren eetkamerstoelen van Meubelen-Online zijn dus speciaal geselecteerd op deze eigenschappen

Kunstleren eetkamerstoelen

Vroeger was er Skai. Dat is een materiaal wat veel mensen kennen. Het was het begin van de ontwikkelingen op het gebied van kunstleren bekledingstoffen. Het skai van vroeger had een beetje plastic-achtige uitstraling en de slijtage zat vooral in de toplaag.
Skai is echter in de loop der jaren links en rechts ingehaald door alle verbeteringen zoals bijvoorbeel PU kunstleer.
Kunstleer is tegenwoordig een door-en door materiaal  en het plastic effect is er helemaal af.

Ik kan wel zeggen dat kunstleer een heel mooi product is geworden van uitmuntende kwaliteit.
Kunstleer is sterk, mooi om te zien en prettig om aan te raken. Bovendien behoort kunstleer tot de sterkere meubelstoffen.

Het mooiste compliment van een klant kreeg ik in onze showroom: Hij dacht dat het echt leer was!| Meer

Beoordeling door klanten: 0 / 10 - 191 beoordelingen
Aantal stemmen: 191 Meubelen-Online
0 10
Beoordeling door klanten: 0 / 10 - 191 beoordelingen