0
Home - Tafels - Eettafels - Eiken eettafel

Eiken eettafel

Er was een tijd waarin eiken eettafels synoniem waren aan burgelijkheid en tafels voor ouderen. Dat is wel voorbij tegenwoordig. Eikenhout is nu eenmaal een prachtige houtsoort om kwalitatief hoogwaardige eettafels van te maken.

Voor informatie over eiken eettafels
* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Wat je moet weten over een eiken eettafel

Eikenhout is een middelharde houtsoort met een vrij korte houtnerf. Over het algemeen kom je niet veel donkere stukken tegen bij goed gekozen eikenhout en daarmee is het bijzonder geschikt voor een designer om fijnzinnige vormen te ontwerpen voor een eiken eettafel. 

Daarbij heeft onbehandeld eiken een vrij lichte kleur. Die kun je behouden met een blanke lak of een transparante olie. Maar eikenhout is ook heel geschikt om in een meer donkere kleur te beitsen. De meest karakteristieke kleur voor eikenhout is geel bruin.

Theoretisch kun je eikenhout ook afwerken in een roodbruine kleur maar dat gebeurt meestal bij kersenhout of mahonie.

Voor eiken eettafels wordt bijna altijd gebruik gemaakt van Europees eikenhout vanwege de hier genoemde karakteristieken. Het minder vaak voor eiken eettafels gebruikte Amerikaans eikenhout is wat roder van kleur en is iets zachter door een meer open houtnerf. 

Bekijk hier een overzicht van alle eettafels van Meubelen-Online.


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen