0
Home - Kasten - Boekenkasten


Bezig met laden...

Boekenkasten kopen

Meubelen-Online heeft een collectie eigentijdse boekenkasten in verschillende kleuren en materialen. Boekenkasten zijn vaak eenvoudige kasten met een aantal planken waar je lekker veel boeken op kunt zetten, zoals bijvoorbeeld onze boekenkast High on Wood van Zuiver, de boekenkast Store met zijn vele afmetingen en de luxe boekenkasten Wittevilla. Toch is mijn advies om om wel aandacht te besteden aan een goed gekozen boekenkast. Boekenkasten zijn meestal open en als je veel boeken hebt dan kan het een rommelige boel worden. Klanten vragen mij vaak kleuradvies en dan wijs ik altijd op de boekenkast. In een interieur wordt de kleurcombinatie zorgvuldig opgebouwd waardoor er sfeer wordt gecreëerd. Maar vervolgens worden alle beschikbare boeken in de boekenkast gezet. En boeken hebben allemaal verschillende kleuren en daardoor wordt het kleurplaatje enorm verstoord.


Tips voor boekenkasten


Hoe kunt u dit rommelige effect in de boekenkast voorkomen? Om te beginnen raad ik u aan om in een woonkamer een niet al te grote wand met boekenkasten te plaatsen. 1 Of 2 boekenkasten is in principe genoeg. Wanneer uw verzameling boeken erg groot is dan kunt u overwegen om daarvoor een speciale kamer in te richten. Het kan heel mooi zijn om zo'n bibliotheek aan huis te maken. Daar kunt u veel boekenkasten plaatsen, desnoods voor alle wanden. En dan maakt het niet uit dat de boeken allemaal verschillende kleuren hebben. U kunt de huis-bibliotheek verder inrichten met een bureau en bureaustoel en bijvoorbeeld een relaxfauteuil met leeslamp waar je heerlijk kunt zitten om een boek te lezen. Zo heb ik al heel wat bibliotheken behagelijk en uitnodigend ingericht voor mijn klanten.
Voor de woonkamer is mijn advies om niet te veel boeken te gebruiken en liefst in rustige kleuren. Boeken waar u toch nooit inkijkt kunnen ook in een andere kamer of op zolder worden opgeslagen.
Ook kunt u een rustig effect bereiken door de boeken te kaften in een paar kleuren die goed in uw interieur passen. En een boekenkast hoeft beslist ook niet helemaal vol te staan met boeken, er mogen open ruimtes zijn waar u bijvoorbeeld een schaal of vaas kunt plaatsen.
Tenslotte nog een praktische tip: maak een boekenkast altijd vast aan de muur door middel van een borg haakje boven in de kast. Een gevulde boekenkast kan bijzonder zwaar zijn en mag natuurlijk nooit omvallen.