Inloggen


Login Registeren
0
Home - Kasten - Boekenkasten

Boekenkasten kopen

Meubelen-Online heeft een collectie eigentijdse boekenkasten van licht en donker hout of wit gelakt. Boekenkasten zijn vaak eenvoudige kasten met een aantal planken waar je lekker veel boeken op kunt zetten, zoals bijvoorbeeld onze boekenkast High on Wood van het merk Zuiver en de boekenkast Store. Maar Meubelen-Online heeft ook hele grote boekenkasten met glazen deuren en veel vakken en lades zoals de luxe boekenkasten Wittevilla. Voor vragen telefoon +31(0)582152877
Bezig met laden...
-31%
€ 165,50 € 114,00
-11%
€ 447,00 € 399,00
   1  2  

Boekenkast wit hout

Op dit moment zijn boekenkasten van wit hout helemaal trendy. Ik heb hierover een leuke blogpost geschreven, die zou ik zeker even doornemen. Boekenkasten van wit hout kunnen een interieur aanzien en sfeer geven. Ik werk daarvoor graag met de collectie van Nova Solo. Je vindt hier werkelijk alle soorten boekenkasten van wit hout, van eenvoudige kasten als Wittevilla open vakken met lade tot vitrinekasten met glazen deuren waar je serviesgoed of boeken in kunt plaatsen zoals Vitrinekast Wittevilla wit 8 deuren glas. De paradepaardjes zijn de echt grote boekenkasten van wit hout zoals Boekenkast Wittevilla wit hout deuren en vakken extra breed​.


Tips voor boekenkasten


Hoe kunt u dit rommelige effect in de boekenkast voorkomen? Om te beginnen raad ik u aan om in een woonkamer een niet al te grote wand met boekenkasten te plaatsen. 1 Of 2 boekenkasten is in principe genoeg. Wanneer uw verzameling boeken erg groot is dan kunt u overwegen om daarvoor een speciale kamer in te richten. Het kan heel mooi zijn om zo'n bibliotheek aan huis te maken. Daar kunt u veel boekenkasten plaatsen, desnoods voor alle wanden. En dan maakt het niet uit dat de boeken allemaal verschillende kleuren hebben. U kunt de huis-bibliotheek verder inrichten met een bureau en bureaustoel en bijvoorbeeld een relaxfauteuil met leeslamp waar je heerlijk kunt zitten om een boek te lezen. Zo heb ik al heel wat bibliotheken behagelijk en uitnodigend ingericht voor mijn klanten.
Voor de woonkamer is mijn advies om niet te veel boeken te gebruiken en liefst in rustige kleuren. Boeken waar u toch nooit inkijkt kunnen ook in een andere kamer of op zolder worden opgeslagen.
Ook kunt u een rustig effect bereiken door de boeken te kaften in een paar kleuren die goed in uw interieur passen. En een boekenkast hoeft beslist ook niet helemaal vol te staan met boeken, er mogen open ruimtes zijn waar u bijvoorbeeld een schaal of vaas kunt plaatsen.
Tenslotte nog een praktische tip: maak een boekenkast altijd vast aan de muur door middel van een borg haakje boven in de kast. Een gevulde boekenkast kan bijzonder zwaar zijn en mag natuurlijk nooit omvallen.


Beoordeling door klanten: 8.5 / 10 - 191 beoordelingen
Aantal stemmen: 191 Meubelen-Online
8.5 10
Beoordeling door klanten: 8.5 / 10 - 191 beoordelingen