0
Home - Merken - Zuiver collectie - zuiver lampen
zuiver-lampen

Zuiver lampen

Je vindt hier de lampen van het merk Zuiver allemaal bij elkaar. Zuiver is een toonaangevend interieur merk en zij hebben een eigen collectie lampen ontwikkeld. Ik ga je alles vertellen over bijvoorbeeld de Zuiver lampen Tripod, de lampen Birdy, Marlon en de beroemde retro hanglamp '70.

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Zuiver verlichting

De firma Zuiver is een Nederlands interieur merk en zij ontwikkelen eigentijdse meubelen en woonaccessoires die in korte tijd heel geliefd zijn geworden bij een breed publiek van interieur liefhebbers. De collectie lampen van Zuiver is toonaangevend en zul je zeker mooi vinden. De creatieve mensen van Zuiver ontwikkelen zelf nieuwe modellen en daarnaast geven zij jonge designers uit de hele wereld een kans om lampen voor Zuiver te ontwerpen. 

Zuiver lampen zijn vernieuwend

Aan de ene kant gebruikt Zuiver bestaande ontwerpen lampen die hun kracht hebben bewezen in de loop der tijd en geven hier een nieuw gezicht aan. Er wordt nagedacht over de mogelijkheden om materialen net iets anders te gebruiken zodat klassieke lampen een modern gezicht krijgen.
Aan de andere kant wordt er bij de lampen van Zuiver volop geëxperimenteerd met nieuwe toepassingen van materialen. Soms moet je wel eens een beetje wennen aan bepaalde ontwerpen maar je ziet gelijk de kracht er van. De mooiste lampen van Zuiver hebben een tijdloze uitstraling.

Wat zijn de functies van een goede verlichting?

Zuiver maakt zelf onderscheidt in de verschillende functies van verlichting:
* Algemene verlichting
Algemene verlichting zijn de lampen die je gebruikt als je een ruimte binnenkomt. Direct naast de deur verwacht je een lichtknopje van lampen die je in staat stellen om de ruimte te bekijken en je route door het huis te bepalen. Algemene verlichting is bijvoorbeeld een plafondlamp in het midden van de kamer, maar het kunnen ook wandlampen zijn in de hal of gang. 
* Taakverlichting
Als je huis eenmaal is ingericht heb je taakverlichting nodig. Je werkplek dient goed uitgelicht te worden met frisse heldere verlichting. In de keuken heb je een combinatie van verlichting nodig om te werken maar ook voor de sfeer. En boven een eettafel geldt hetzelfde. Het mooiste is om de lampen boven de eettafel aan te sluiten op een dimmer, je kunt dan sfeerverlichting gebruiken tijdens een diner en werkverlichting als je iets moet lezen.
* Accentverlichting
Als je bepaalde voorwerpen zoals een vitrinekast of een schilderij wilt uitlichten dan gebruik je accentverlichting. Bij accentverlichting wordt meestal een spotje gebruikt met een smalle geconcentreerde lichtbundel waarmee je het object goed tot zijn recht kunt laten komen.
* Sfeerverlichting
Als je alle belangrijke verlichting geplaatst hebt kun je jouw interieur helemaal af maken met het toevoegen van sfeerverlichting. Gebruik hiervoor een zachte indirecte verlichting met een warme diffuse uitstraling. De staande lamp Tripod van Zuiver is hier bijzonder geschikt voor.

Zuiver Tripod

Met de lamp Tripod heeft Zuiver geschiedenis geschreven. Deze staande sfeerlamp op 3 poten, what's in a name, heeft een stoffen kap en is inmiddels ongekend populair onder interieur liefhebbers. De lamp Tripod is leverbaar in de volgende varianten:
* Lamp Tripod met metalen voet en stoffen kap. Bij deze variant kun je kiezen of je de metalen voet in zwart of wit wilt en datzelfde geldt voor de kap.
* Lamp Tripod met houten voet en stoffen kap. De voet is gemaakt van blank hout en voor de kap kun je kiezen uit zwart of wit. Deze prachtige uiytvoering van de lamp Tripod kun je goed combineren met natuurlijke materialen.
* Lamp Tripod met houten voet en een kap van webbing. Deze variant heeft een bruine houten voet en de kap is gemaakt van naturel riet. 

Speciale kap van de lamp Tripod

Omdat een grote lampekap gemaakt van stof lastig is te vezenden heeft de firma Zuiver iets speciaals bedacht. Je krijgt twee metalen circels met aan de randen klitteband. De stof van de kap is opgerold en ook voorzien van klitteband. Zo kun je thuis de lampekap van de Tripod zelf maken door de stof uit te rollen en op de metalen circels te plakken. Erg makkelijk en zo klaar.

Lichtopbrengst van de lamp Tripod

De lamp Tripod is een sfeerlamp en normaal gebruik je een lichtbron met een laag wattage zodat je zacht en diffuus licht hebt. Maar als je de lamp Tripod vlak naast de bank zet komt er aan de onderkant voldoende licht uit om er ook bij te kunnen lezen. Vanaf de kap valt het licht in een schuine lijn naar boven en beneden dus het leeslicht valt op 1 zitplaats van de bank en de rest is sfeerverlichting.

Montage van de lamp Tripod

Als je de lamp Tripod thuis krijgt, hij wordt gratis verzonden, dien je hem zelf te monteren. Met een bijgeleverd sleuteltje kun je de drie poten in de goede stand zetten. De kap dien je zelf uit te rollen zoals beschreven en de lamp is klaar.

Lichtbron kiezen

Vroeger was het wat makkelijker met de standaard gloeilampen van 40W en 60W. Je wist ongeveer hoeveel licht daar van kwam. Tegenwoordig moeten we een beetje wennen aan alle nieuwe mogelijkheden. Mijn advies is om moderne filament LEDlampen te gebruiken. Als je de lichtopbrengst vergelijkt met de oude gloeilampen dan kun je bij een LEDlamp volstaan met 4W of 6W. Dat scheelt nogal even waardoor je je niet schuldig hoeft te voelen als je de lamp de hele avond laat branden. Kies dan bij LEDlampen voor warmwit licht en je zult er veel plezier van hebben.

Kijk ook eens op de speciale merkpagina van Zuiver, daar zie je alle meubelen en woonaccessoires met een leuke introductie-video.
Heb je een vraagje? Bel Meubelen-Online +31(0)645312785


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen