0
Home - Lampen - retro lamp
retro-lamp

Retro lampen

Retro lampen zijn helemaal in tegenwoordig. Zoek jij ook zo'n stijlvolle retro lamp die jou het gevoel geeft van die goede oude tijd? Bekijk dan de collectie retro lampen van Meubelen-Online. Als je wilt weten wat nu precies het verschil is tussen retro en vintage:

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Wat zijn retro lampen?

De meest duidelijke beschrijving van een retro lamp vind ik: "Een retro lamp combineert de mooie vorm van vroeger met de techniek van nu". Dat betekent dat een retro lamp nieuw gemaakt is en voorzien van moderne bedrading, fitting en de mogelijkheid om LEDlampen als lichtbron te gebruiken. Top voorbeeld is de hanglamp Potenza, leverbaar in drie verschillende kleurstellingen.

Waarom houden mensen van retro lampen?

Zoals bij veel dingen in het interieur gaat het om het gevoel wat je er van krijgt. Oudere mensen zouden retro lampen kunnen waarderen omdat het ze herinnert aan vroeger, zoals het interieur van hun ouders. En jongere mensen kunnen van retro lampen houden omdat ze deze lampen hebben gezien bij hun grootouders of omdat ze speciale belangstelling hebben voor stijlinterieurs uit vervlogen tijden.
Bovendien leven we in een tijd waarin ook architecten en designers zich graag laten inspireren door de Art Deco en de Bauhaus periode uit de vorige eeuw.
Nostalgie en hang naar het oude zal mensen altijd blijven inspireren. Mij persoonlijk ook maar ik zoek altijd naar een eigentijdse toepassing van retro lampen.

Wat zijn vintage lampen?

Het valt mij op dat de benamingen retro en vintage nogal eens door elkaar worden gehaald. Over vintage lampen spreken we als de lamp oud en gebruikt is. Je kunt vintage lampen aantreffen in tweedehands winkels en bij de kringloop. Sommige mensen maken er een sport van om deze gelegenheden af te lopen om een mooie vintage lamp te scoren. 
* TIP: Als je een vintage lamp koopt controleer dan altijd of je de bedrading nog kunt gebruiken, safety first!

Art deco en Bauhaus

Er zijn veel stijlperiodes uit het verleden die mensen kunnen inspireren zoals de art deco en de Bauhaus stijlperiode. Er zijn allerlei varianten op deze periodes zoals  Art nouveau en de Jugendstil. Voor veel liefhebbers van deze vergane glorie is het voldoende als ze enkele mooie items kunnen vergaren maar er zijn ook liefhebbers die zich helemaal onderdompelen en van hun huis een compleet museum maken. Erg mooi om te zien en een positieve herinnering aan ons culturele erfgoed.

Bijzondere lampen

Bij de retro lampen zie je soms hele bijzondere lampen. De staande lampen Yoga zijn daar een mooi voorbeeld van. En zeker heel bijzonder vind ik de hanglampen serie Walnut waarbij de lamp gevormd wordt door een aantal circels van walnoten hout afgewerkt in roodbruin.
Ook de retro lamp Dek van het merk Zuiver is bijzonder te noemen. De lampen Dek zijn gemaakt van metaal en hangen aan een soort leren riem. Door de gaatjes in de riem kun je de lamp in hoogte verstellen.

Heb je zin gekregen om een unieke retro lamp te kopen maar heb je nog een vraagje? Bel dan +31(0)-58-2152877

 | Meer

Beoordeling door klanten: 0 / 10 - 191 beoordelingen
Aantal stemmen: 191 Meubelen-Online
0 10
Beoordeling door klanten: 0 / 10 - 191 beoordelingen