0
Home - Lampen - koperen lamp
koperen-lamp

Lampen van koper en goud

Bekijk onze collectie eigentijdse lampen van koper en goud. Meubelen-Online heeft aparte en kunstzinnige lampen in deze warme materialen. Je vindt hier hanglampen, leeslampen en plafondlampen. Als je wilt weten wat nou precies het verschil is tussen rood koper en geel koper:

* Lees verder onder aan de pagina!
Bezig met laden...

Wat is koper nu precies?

Koper is een roodkleurig metaal wat al heel lang wordt gebruikt. We kennen koper nog van vroeger van de glimmend gepoetste potten en pannen in de betere restaurants. Veel koks koken nog steeds graag met koper. Vroeger zag je ook veel gebruiksvoorwerpen van koper zoals bijvoorbeeld schalen en vazen. Tegenwoordig zie je rood koper veel in lampen, zoals bijvoorbeeld de hanglamp Seventies, en in tafels. De kleur rood koper wordt als een warme accentkleur toegepast. Je kunt rood koper gebruiken in een landelijk of klassiek interieur en ook heel mooi in de ethnische woonstijl. (zie De wooninspiratiegids 2018 van Meubelen-Online)

Wat is goudkleur nu precies?

Goudkleurige voorwerpen zijn natuurlijk niet van echt goud gemaakt maar van geel koper. Geel koper is een legering van koper en zink. Deze warme kleur werd vroeger messing genoemd. Je zag het veel in tafels, lampvoeten, gordijnroedes en bijvoorbeeld deurklinken en scharnieren. Tegenwoordig noemt men geel koper vaak Brass of Goud. Geel koper heeft een meer tijdloze uitstraling dan rood koper en het wordt in bescheiden mate gebruikt bij lampen en tafels. Je kunt er een luxe sfeer mee creëren, zoals met hanglamp Plentywork.Je hebt dus rood koper en geel koper maar er bestaat ook nog brons.

Wat is brons nu precies?

Brons is een legering van koper met tin. Dit geeft een wat meer donkere bruin-geel-groene kleur. Vaak wordt deze bronskleur nog extra gepatineerd met zwart. Brons werd vroeger ook veel toegepast in luxe interieurs. Je had er ook tafels van en lampen. Ik heb de indruk dat zelfs brons, maar dan in een ietsje frissere uitvoering, weer aan het terugkomen is. Brons is bij uitstek geschikt om in een vintage interieur te gebruiken. Bekijk onze schilderijlampen Pintura van brons.

Rood en geel koper zijn accentkleuren

Net zoals je gouden sieraden heel gedoseerd draagt zo zijn lampen en andere voorwerpen van koper echt accenten in je interieur. Je moet ze bescheiden toepassen om te voorkomen dat het overdadig wordt en te glamorous.

Koperen hanglamp

Persoonlijk vind ik hanglampen heel mooi om eens in koper te zien. Twee mooie grote goudkleurige hanglampen boven de eettafel staan fantastisch. Of bijvoorbeeld een kleine koperen hanglamp laag boven een bijzettafel, heel mooi. Zowel koperen als gouden lampen combineren ook erg mooi met groene planten. 
* TIP 1: Je hebt tegenwoordig heel mooi textielsnoer om de koperen lampen aan te hangen. Dat staat net iets verzorgder dan kunststof snoer. Als het toch kuntstof wordt neem dan de kleur zwart, dat combineert het mooiste.
* TIP 2: Omdat hanglampen van koper en goud best zwaar kunnen zijn dien je altijd een trekontlasting te gebruiken, zowel op de fitting als het plafondkapje. De koperen hanglampen van Meubelen-Online worden worden altijd geleverd met een dubbele trekontlasting en zijn dus veilig om op te hangen. 

Hanglamp goud

Wat kan het ontzettend mooi zijn om de hanglamp Seventies van Zuiver tegen te komen in de stijlvolle lobby van een luxe hotel. De hanglamp Seventies bestaat uit twee halve goudkleurige bollen die samen een grote bol vormen van 40cm doorsnede. Tussen de twee halve bollen is een kleine opening van een paar centimeter. Het licht komt dus zowel aan de onderkant uit de bol als in het midden. Dat geeft het goud een extra uitstraling. 
Maar je kunt deze stijlvolle gouden hanglamp ook gewoon in je eigen hal ophangen of boven je eettafel.

Hanglamp messing

Messing is dus geel koper en gewoon een andere naam voor goud. Tegenwoordig wordt meestal de benaming goudkleurige hanglamp gebruikt.

Koperen schilderijlamp

Kleine schilderijlamjes zijn heel mooi als ze gemaakt zijn van geel koper. Meubelen-Online heeft een collectie koperen schilderijlampjes in de variant brons. Dus met een wat donkerder goudkleur en een beetje gepatineerd. Bekijk bijvoorbeeld de koperen schilderijlamp Pintura.

Leeslamp koper

Leeslampen in rood koper zie je niet zo veel maar wij hebben ze wel. Bekijk bijvoorbeeld de koperen leeslamp Reader van het merk Zuiver.
In wat meer klassieke interieurs zie je ook wel leeslampen van brons of mat messing.

Een koperen lamp kopen?

Het materiaal koper in de kleuren rood en geel koper is heel mooi te gebruiken in het eigentijdse interieur. Gebruik koper als een accentkleur in bijvoorbeeld een mooie lamp of een kleine bijzettafel. 

Ik wens je veel plezier van je nieuwe koperen lamp en als je nog een vraagje hebt bel dan met Meubelen-Online telefoon +31(0)58-2152877

Dick Mirck | Interieuradviseur


Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen
Aantal stemmen: Meubelen-Online
10
Beoordeling door klanten: / 10 - beoordelingen