Mijn naam is Dick Mirck en ik ontwerp meubelen, richt beurzen in, adviseer interieurliefhebbers en ben oprichter van de woonwebwinkel Meubelen-Online.nl. Ik vind het leuk mijn ervaringen te delen met andere interieurliefhebbers. Omdat ik niet alle verhalen en tips kwijt kan op onze website heb ik dit woonblog opgezet. Je vind hier leuke artikelen over meubelen, achtergrondinformatie en tips voor je interieur. Volg ons blog en de Facebookpagina en blijf helemaal op de hoogte!

VEEL PLEZIER MET ONDERSTAANDE BLOGPOSTS!


 

Wat is Hygge nu precies?

  Dick Mirck     20/06/2018     Reacties (0)

Mensen vragen mij regelmatig wat "Hygge" nu precies is? Hygge is een begrip afkomstig uit Denemarken en heeft alles te maken met gezelligheid. In de Scandinavische landen kan het soms donker en koud zijn terwijl de Deense mensen juist warm en vriendelijk zijn. Daarom is in de loop der jaren de Hygge trend ontstaan. Je kunt het goed vergelijken met onze Nederlandse behoefte aan gezelligheid. Zowel in de zomer als de winter is het prettig om een behagelijk gevoel te creëren. Dat kun je samen met vrienden en familie doen, het dekken van een grote gastvrije tafel, kaarsen, bloemen en heerlijke muziek. Alles kan bijdragen aan het Hygge gevoel. 

T909TK (2) (1).jpg

Ook de hang naar vroeger, resulterend in de Vintage en Retro trend zou je onder het Hygge verschijnsel kunnen samenvatten. De hang naar de seventies bijvoorbeeld met de meubelen en gebruiksvoorwerpen uit die tijd zal nog vele jaren gaan duren en gaat misschien wel nooit meer voorbij.
Meubelen-Online is de Nederlandse vertegenwoordiger van het stijl merk NovaSolo. Onder dit label is een nieuwe collectie bijzonder sfeervolle meubelen uitgebracht onder de naam "Hygge-collectie". De Hygge collectie bestaat uit een lijn met tafels en bijpassende eetkamerstoelen en er zullen in de komende tijd nog vele modellen gaan bijkomen. Het leuke van de Hygge trend is dat het op een eigentijdse manier wordt gebracht. De Hygge collectie van NovaSolo is gemaakt van donkerbruin teakhout maar de vorm en de grijsheid van de kleur bruin is allemaal net iets meer van deze tijd.


T902TK (4).JPG
 

Lees meer

Tuinfeest bij Zuiver

  Marketing Zuiver     14/04/2018     Reacties (0)

We hebben veel meubels, verlichting en accessoires om uw huis stijlvol en gezellig te maken. Maar hoe zit het met je buitenruimte? Lange tijd was Zuiver vrijwel afwezig in de tuin of op het (dak) terras. We besloten dat het de hoogste tijd was om dit te veranderen! En kijk naar het resultaat!
Het ontwerpen van een tuinmeubilair stond al geruime tijd op het verlanglijstje van onze ontwerper. Met de komst van de tuinstoel Albert Kuip is deze wens voor "outdoorcollectie" werkelijkheid geworden.

Samen met mijn Zuiver-partner Richard - met wie ik leiding gaf aan het ontwerpteam - had ik een verlanglijstje opgesteld voor een Zuiver-waardige buitenstoel. Deze Dutch Design stoel zou modern en trendy moeten zijn, veel designplezier hebben en lichtgewicht, multifunctioneel en aantrekkelijk geprijsd zijn. Nou, we kunnen gerust zeggen dat het resultaat al die vakken tikt. Met trots presenteren wij onze gloednieuwe Albert Kuip Garden-stoel!Richard: "Ik wilde een lichtgewicht tuinstoel, maar een die bij de eerste windvlaag van de Nederlandse wind niet weg zou waaien. De eerste buitenstoel van Zuiver moest ook geïnspireerd worden door onze gerenommeerde, populaire Albert Kuip-stoel. Waarom? Omdat het bijna alle kwaliteiten bezit waar we ook naar op zoek waren in een buitenstoel, het belangrijkste is dat het trendy en super comfortabel is. Bovendien was Albert Kuip al succesvol gebleken ".
Richard: "Het was dus logisch om de Studio APE-kerels (Gert, Tom, Douwe en Lennert) ook te betrekken bij het ontwerpproces van deze buitenstoel. De opdracht was om een Albert Kuip voor buiten te ontwerpen die stapelbaar is, hetzelfde comfort biedt als de eetkamerstoel en is gemaakt van aluminium.Zuiver Albert Kuip Garden is een tuinstoel in gietaluminium. Het werd gemaakt door gesmolten aluminium onder hoge druk in een vorm te gieten, een methode die spuitgieten wordt genoemd. Tom: "Eenmaal verhard, worden de stoelen uit de mal gehaald om het afwerkingsproces te ondergaan. Alle ruwe, scherpe en ongelijke delen worden met een robot of zelfs met de hand weggeschuurd. De stoelen worden vervolgens in de juiste kleur gepoedercoat. "Voor het poederlakproces is de stoel elektrisch geladen om negatief geladen poederdeeltjes aan te trekken. Het wordt vervolgens in een oven geplaatst en uitgehard totdat de coating volledig is uitgehard. Zoals Douwe uitlegt: "Het voordeel van een aluminiumstoel met poedercoating is de duurzaamheid. Aluminium roest niet, ook niet als de stoel is bekrast. Dit betekent dat u nog vele jaren van uw stoelen kunt genieten! "

Er zijn geen compromissen op comfort voor diegenen die bij warm weer op de stoel willen zitten en korte broeken dragen. "De stoel is super comfortabel, zelfs met blote benen. Comfort was een absoluut vereiste, daarom hebben we de stoel constant getest. Bijpassende Albert Kuip-kussens zijn beschikbaar voor degenen die graag op iets zachts zitten. Deze zijn ideaal, zoals Lennert zegt, omdat "de stof bestand is tegen een Nederlandse regendouche, terwijl de rubberen achterkant voorkomt dat het kussen schuift".

Je zult vele jaren gebruiksplezier ervaren met de tuinstoel Albert Kuip van het merk Zuiver. Voor alle vragen over de tuinmeubelen van Zuiver bel je met onze dealer Meubelen-Online +31(0)58-2152877.

Lees meer

De nieuwe Wooninspiratiegids 2018

  Dick Mirck     07/12/2017     Reacties (0)

* GRATIS Download hier de Wooninspiratiegids 2018

De nieuwe Wooninspiratiegids 2018 van Meubelen-Online staat hier voor je klaar. De gids is zo geschreven dat je stap voor stap je eigen smaak leert ontdekken. 

WIE BEN JIJ?  Je interieur weerspiegelt wie je bent en wie je wil zijn. Ben je strak en zakelijk ingesteld, ben je romantisch en houd je van zachte materialen, of ben je bijvoorbeeld reislustig en wil je je souvenirs en herinneringen een mooi plekje geven? Je kunt je voorstellen dat dit heel verschillende interieurs zal opleveren.  Je kunt bijvoorbeeld vanuit je open keuken een hele grote eettafel met leuke stoelen als basis nemen. Door de keuze van je keuken en een grote eethoek kun je gelijk al een beetje ontdekken wat voor stijl je inspireert. WELKE RUIMTE WIL JE INRICHTEN? Door de keuken en eethoek als basis te nemen kun je verder gaan met het inrichten van de zithoek en eventueel een tussenruimte met een eigen thema. De zithoek anno 2017 is bij uitstek een ruimte om te relaxen. Dus de basis van de zithoek is bij voorkeur een grote bank, wanneer mogelijk met een sofa-gedeelte, waar je in alle standen op kan zitten, liggen en hangen. Het zou ideaal zijn als je recht voor je een TV met geluidsinstallatie hebt met daarnaast een open haard. Je kunt dan naar beide tegelijk kijken en je hebt daarmee een centraal punt in je interieur. Als je de ruimte hebt kun je in een tussengedeelte een apart thema gebruiken, zoals bijvoorbeeld “muziek”, je plaatst dan bijvoorbeeld een piano of muziekinstrument met de daarbij behorende verlichting en een bankje. Of je gebruikt het thema “Bibliotheek” wat ik zelf erg leuk vind. Je kiest dan een mooie boekenkast die bij jouw woonstijl past, vult hem met een enorme uitnodigende verzameling boeken, eventueel met speciaal gekleurde kaften, en je plaatst daarbij een heerlijke lounge fauteuil met een bijzettafel en een leeslamp. Veel mensen willen tegenwoordig thuis ook een werkplek hebben. Deze kun je natuurlijk op heel verschillende manieren ergonomisch inrichten maar mijn belangrijkste advies is om er een aparte kamer van te maken. Het voordeel daarvan is dat je tijdens je werk niet steeds gestoord wordt, desnoods hang je een bordje “Niet storen” op de deur om aan te geven dat je echt even geconcentreerd wil werken. Een tweede niet onbelangrijk voordeel van een aparte werkkamer in huis is dat je niet steeds alles hoeft op te ruimen als je weg loopt. 

* Meer in ons volgende blog!

Lees meer

De stoel van Mata Hari

  Dick Mirck     21/10/2017     Reacties (0)

De stoel van Mata Hari bij Meubelen-Online
Lees hier het bijzondere verhaal van Dick Mirck, interieurexpert bij Meubelen-Online.nl over de stoel en de poef van Mara Hari.
 
Brieven gevonden in geboortehuis Mata Hari
Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Mata Hari wegens vermeende spionage ter dood werd gebracht. Een gedenkwaardig moment om stil te staan bij het leven van deze bijzondere vrouw uit Leeuwarden.
Het zal ruim 10 jaar geleden zijn dat Meubelen-Online de opdracht kreeg om nieuwe vloerbedekking te leggen in het oude geboortehuis van Mata Hari. Dick Mirck: “In die tijd verkochten wij nog vloerbedekkingen en ons winkelpand op Voorstreek 4 in Leeuwarden is schuin aan de overkant gelegen, dus het pand was ons goed bekend. Het mooie verhaal is dat wij onder de oude vloerbedekking een aantal brieven ontdekten die blijkbaar niet gevonden mochten worden. In die beschimmelde brieven vonden wij enkele foto’s van Mata Hari en mijn collega heeft daar foto’s van gemaakt en verder hebben wij alles achtergelaten.”
 
Het geheim van een exotische danseres
 
Uit de vele verhalen over Mata Hari en ook uit de vorig jaar nog gevonden geheime brieven blijkt wel dat de jonge moeder in een vechtscheiding terecht was gekomen en het hoofd maar moeilijk boven water kon houden. Het werd voor haar steeds moeilijker om de verleidingen in Parijs te weerstaan. Getuige ook haar uitspraak over haar dochter “Of Nonnie komt bij me en ik zal een fatsoenlijke moeder zijn, of ik ga leven zoals me hier zoo schitterend wordt aangeboden.”
Zoals bekend is Mata Hari exotisch danseres geworden en in haar tijd stonden de kranten vol van haar erotische escapades.
 
De stoel en de poef van Mata Hari nu bij Meubelen-Online.nl
 
Het is nu jaren later en Meubelen-Online.nl is inmiddels een bekende landelijke webwinkel met magazijn in Utrecht. Maar de showroom is altijd in het oude centrum van Leeuwarden gebleven. Op de gevonden foto’s in het geboortehuis van Mata Hari stond zij afgebeeld op een stoel en op een poef. Dick Mirck vertelt “Wij kwamen onlangs op het idee om de foto’s in te kleuren en de stoel en de poef na te laten maken. De kleding die je op de foto’s ziet bestaat uit zijden gewaden en sjaals van  ragfijne tule. De sieraden zijn gemaakt van geel koper en ingelegd met verschillende edelstenen. De stoel en de poef hebben wij laten bekleden met een zacht aanvoelende groene velours stof met een prachtige vleug. De poef is klassiek en uitdagend gecapitonneerd met vele knopen. De stof voelt zo zacht aan dat zou je zelf moeten komen voelen”.
En dat kan want de foto’s, de stoel en de poef van Mata Hari kun je nu bekijken en bestellen in de showroom van Meubelen-Online.nl op Voorstreek 4 Leeuwarden.
 

Lees meer

Welke soorten koper zijn er nu precies?

  Dick Mirck     01/08/2017     Reacties (0)

Welke soorten koper zijn er nu precies?


Wat is het verschil tussen rood koper en geel koper en brons?
Het materiaal koper is helemaal in de mode aan het komen. Het lijkt alsof het uit het niets komt. Maar koperen voorwerpen zijn er altijd al.

Rood koper, is helemaal terug van weggeweest. Vroeger had je al veel gebruiksvoorwerpen van rood koper zoals vazen en schalen. En heel bekend zijn de glimmend gepoetste potten en pannen in de betere restaurants. Tegenwoordig zie je rood koper veel in lampen, zoals bijvoorbeeld de hanglamp Seventies, en in tafels. De kleur rood koper wordt als een warme accentkleur toegepast. Je kunt rood koper gebruiken in een landelijk of klassiek interieur en ook heel mooi in de ethnische woonstijl. (zie De wooninspiratiegids 2018 van Meubelen-Online)Geel koper is een legering van koper met zink. Deze warme kleur werd vroeger messing genoemd. Je zag het veel in tafels, lampvoeten, gordijnroedes en bijvoorbeeld deurklinken en scharnieren. Tegenwoordig noemt men geel koper vaak Brass of Goud. Geel koper heeft een meer tijdloze uitstraling dan rood koper en het wordt in bescheiden mate gebruikt bij lampen en tafels. Je kunt er een luxe sfeer mee creëren, zoals met hanglamp Plentywork.Brons is een legering van koper met tin. Dit geeft een wat meer sombere bruin-geel-groene kleur. Vaak wordt deze bronskleur nog extra gepatineerd met zwart. Brons werd vroeger ook veel toegepast in luxe interieurs. Je had er ook tafels van, lampen, waaronder bijvoorbeeld schilderijlamp Luna. Ik heb de indruk dat zelfs brons, maar dan in een ietsje frissere uitvoering, weer aan het terugkomen is. Brons is bij uitstek geschikt om in een vintage interieur te gebruiken.

Lees meer