Mijn naam is Dick Mirck en ik ontwerp meubelen, richt beurzen in, adviseer interieurliefhebbers en ben oprichter van de woonwebwinkel Meubelen-Online.nl. Ik vind het leuk mijn ervaringen te delen met andere interieurliefhebbers. Omdat ik niet alle verhalen en tips kwijt kan op onze website heb ik dit woonblog opgezet. Je vind hier leuke artikelen over meubelen, achtergrondinformatie en tips voor je interieur. Volg ons blog en de Facebookpagina en blijf helemaal op de hoogte!

VEEL PLEZIER MET ONDERSTAANDE BLOGPOSTS!


 

De nieuwe Wooninspiratiegids 2018

  Dick Mirck     07/12/2017     Reacties (0)

* GRATIS Download hier de Wooninspiratiegids 2018

De nieuwe Wooninspiratiegids 2018 van Meubelen-Online staat hier voor je klaar. De gids is zo geschreven dat je stap voor stap je eigen smaak leert ontdekken. 

WIE BEN JIJ?  Je interieur weerspiegelt wie je bent en wie je wil zijn. Ben je strak en zakelijk ingesteld, ben je romantisch en houd je van zachte materialen, of ben je bijvoorbeeld reislustig en wil je je souvenirs en herinneringen een mooi plekje geven? Je kunt je voorstellen dat dit heel verschillende interieurs zal opleveren.  Je kunt bijvoorbeeld vanuit je open keuken een hele grote eettafel met leuke stoelen als basis nemen. Door de keuze van je keuken en een grote eethoek kun je gelijk al een beetje ontdekken wat voor stijl je inspireert. WELKE RUIMTE WIL JE INRICHTEN? Door de keuken en eethoek als basis te nemen kun je verder gaan met het inrichten van de zithoek en eventueel een tussenruimte met een eigen thema. De zithoek anno 2017 is bij uitstek een ruimte om te relaxen. Dus de basis van de zithoek is bij voorkeur een grote bank, wanneer mogelijk met een sofa-gedeelte, waar je in alle standen op kan zitten, liggen en hangen. Het zou ideaal zijn als je recht voor je een TV met geluidsinstallatie hebt met daarnaast een open haard. Je kunt dan naar beide tegelijk kijken en je hebt daarmee een centraal punt in je interieur. Als je de ruimte hebt kun je in een tussengedeelte een apart thema gebruiken, zoals bijvoorbeeld “muziek”, je plaatst dan bijvoorbeeld een piano of muziekinstrument met de daarbij behorende verlichting en een bankje. Of je gebruikt het thema “Bibliotheek” wat ik zelf erg leuk vind. Je kiest dan een mooie boekenkast die bij jouw woonstijl past, vult hem met een enorme uitnodigende verzameling boeken, eventueel met speciaal gekleurde kaften, en je plaatst daarbij een heerlijke lounge fauteuil met een bijzettafel en een leeslamp. Veel mensen willen tegenwoordig thuis ook een werkplek hebben. Deze kun je natuurlijk op heel verschillende manieren ergonomisch inrichten maar mijn belangrijkste advies is om er een aparte kamer van te maken. Het voordeel daarvan is dat je tijdens je werk niet steeds gestoord wordt, desnoods hang je een bordje “Niet storen” op de deur om aan te geven dat je echt even geconcentreerd wil werken. Een tweede niet onbelangrijk voordeel van een aparte werkkamer in huis is dat je niet steeds alles hoeft op te ruimen als je weg loopt. 

* Meer in ons volgende blog!

Lees meer

De stoel van Mata Hari

  Dick Mirck     21/10/2017     Reacties (0)

De stoel van Mata Hari bij Meubelen-Online
Lees hier het bijzondere verhaal van Dick Mirck, interieurexpert bij Meubelen-Online.nl over de stoel en de poef van Mara Hari.
 
Brieven gevonden in geboortehuis Mata Hari
Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Mata Hari wegens vermeende spionage ter dood werd gebracht. Een gedenkwaardig moment om stil te staan bij het leven van deze bijzondere vrouw uit Leeuwarden.
Het zal ruim 10 jaar geleden zijn dat Meubelen-Online de opdracht kreeg om nieuwe vloerbedekking te leggen in het oude geboortehuis van Mata Hari. Dick Mirck: “In die tijd verkochten wij nog vloerbedekkingen en ons winkelpand op Voorstreek 4 in Leeuwarden is schuin aan de overkant gelegen, dus het pand was ons goed bekend. Het mooie verhaal is dat wij onder de oude vloerbedekking een aantal brieven ontdekten die blijkbaar niet gevonden mochten worden. In die beschimmelde brieven vonden wij enkele foto’s van Mata Hari en mijn collega heeft daar foto’s van gemaakt en verder hebben wij alles achtergelaten.”
 
Het geheim van een exotische danseres
 
Uit de vele verhalen over Mata Hari en ook uit de vorig jaar nog gevonden geheime brieven blijkt wel dat de jonge moeder in een vechtscheiding terecht was gekomen en het hoofd maar moeilijk boven water kon houden. Het werd voor haar steeds moeilijker om de verleidingen in Parijs te weerstaan. Getuige ook haar uitspraak over haar dochter “Of Nonnie komt bij me en ik zal een fatsoenlijke moeder zijn, of ik ga leven zoals me hier zoo schitterend wordt aangeboden.”
Zoals bekend is Mata Hari exotisch danseres geworden en in haar tijd stonden de kranten vol van haar erotische escapades.
 
De stoel en de poef van Mata Hari nu bij Meubelen-Online.nl
 
Het is nu jaren later en Meubelen-Online.nl is inmiddels een bekende landelijke webwinkel met magazijn in Utrecht. Maar de showroom is altijd in het oude centrum van Leeuwarden gebleven. Op de gevonden foto’s in het geboortehuis van Mata Hari stond zij afgebeeld op een stoel en op een poef. Dick Mirck vertelt “Wij kwamen onlangs op het idee om de foto’s in te kleuren en de stoel en de poef na te laten maken. De kleding die je op de foto’s ziet bestaat uit zijden gewaden en sjaals van  ragfijne tule. De sieraden zijn gemaakt van geel koper en ingelegd met verschillende edelstenen. De stoel en de poef hebben wij laten bekleden met een zacht aanvoelende groene velours stof met een prachtige vleug. De poef is klassiek en uitdagend gecapitonneerd met vele knopen. De stof voelt zo zacht aan dat zou je zelf moeten komen voelen”.
En dat kan want de foto’s, de stoel en de poef van Mata Hari kun je nu bekijken en bestellen in de showroom van Meubelen-Online.nl op Voorstreek 4 Leeuwarden.
 

Lees meer

Welke soorten koper zijn er nu precies?

  Dick Mirck     01/08/2017     Reacties (0)

Welke soorten koper zijn er nu precies?


Wat is het verschil tussen rood koper en geel koper en brons?
Het materiaal koper is helemaal in de mode aan het komen. Het lijkt alsof het uit het niets komt. Maar koperen voorwerpen zijn er altijd al.

Rood koper, is helemaal terug van weggeweest. Vroeger had je al veel gebruiksvoorwerpen van rood koper zoals vazen en schalen. En heel bekend zijn de glimmend gepoetste potten en pannen in de betere restaurants. Tegenwoordig zie je rood koper veel in lampen, zoals bijvoorbeeld de hanglamp Seventies, en in tafels. De kleur rood koper wordt als een warme accentkleur toegepast. Je kunt rood koper gebruiken in een landelijk of klassiek interieur en ook heel mooi in de ethnische woonstijl. (zie De wooninspiratiegids 2018 van Meubelen-Online)Geel koper is een legering van koper met zink. Deze warme kleur werd vroeger messing genoemd. Je zag het veel in tafels, lampvoeten, gordijnroedes en bijvoorbeeld deurklinken en scharnieren. Tegenwoordig noemt men geel koper vaak Brass of Goud. Geel koper heeft een meer tijdloze uitstraling dan rood koper en het wordt in bescheiden mate gebruikt bij lampen en tafels. Je kunt er een luxe sfeer mee creëren, zoals met hanglamp Plentywork.Brons is een legering van koper met tin. Dit geeft een wat meer sombere bruin-geel-groene kleur. Vaak wordt deze bronskleur nog extra gepatineerd met zwart. Brons werd vroeger ook veel toegepast in luxe interieurs. Je had er ook tafels van, lampen, waaronder bijvoorbeeld schilderijlamp Luna. Ik heb de indruk dat zelfs brons, maar dan in een ietsje frissere uitvoering, weer aan het terugkomen is. Brons is bij uitstek geschikt om in een vintage interieur te gebruiken.

Lees meer

Showroom Meubelen-Online in Leeuwarden

  Dick Mirck     13/07/2017     Reacties (0)

Meubelen-Online heeft een showroom in Leeuwarden. Hier zijn wij dagelijks bezig om sfeervolle presentaties te maken van onze meubelen en om gasten te ontvangen. Ik hoor vaak van klanten dat ze het best leuk vinden om even een eindje te rijden om ons te bezoeken. De showroom van Meubelen-Online is gevestigd in de oude binnenstad van Leeuwarden. We zitten al heel wat jaren in een grachtenpand met meerdere verdiepingen. In onze showroom vind je een gedeelte van de collectie van Meubelen-Online met een inspirerende presentatie. Het leuke van de locatie van onze showroom in Leeuwarden is dat je na ons bezocht te hebben nog even gezellig de stad in kunt wandelen. Leeuwarden heeft veel te bieden, er zijn aantrekkelijke terrasjes, veel mooie winkels, en een van de mooiste boekenwinkels van Nederland. Aan alle kanten wordt het centrum van Leeuwarden omgeven door moderne parkeergarages dus het is maar een klein stukje wandelen naar de showroom van Meubelen-Online. 
Wij vinden het leuk om je persoonlijk te ontmoeten en je te helpen bij het uitkiezen van de meubelen die het beste bij je passen. 
Dus heb jij ook zin in een gezellig dagje uit, bezoek dan eens de showroom van Meubelen-Online aan de Voorstreek 4 in Leeuwarden.
We veranderen de sfeer en de collectie steeds naar de nieuwste trends op interieurgebied, we krijgen daar veel complimentjes over, dus het is beslist de moeite waard.
Het is trouwens ook mogelijk om alvast een indruk te krijgen van het mooie grachtenpand van Meubelen-Online in Leeuwarden door een kijkje te nemen op Google Streetview. Laat ons maar weten wat je er van vindt!

Lees meer

Boekenkast wit hout bij Meubelen-Online

  Dick Mirck     08/07/2017     Reacties (0)

Witte houten boekenkasten hebben iets, ze geven extra sfeer aan je interieur. Of je er nu boeken inzet of serviesgoed, of zoals ik een combinatie van boeken en decoratieve voorwerpen, het zijn prachtige objecten in je interieur. Als je je probeert voor te stellen hoe een zwarte boekenkast in je interieur zal staan dan ben je er snel uit, dat is somber, verkleint de ruimte en komt op je af. Mijn voorkeur gaat echt uit naar witte houten boekenkasten. Je hebt witte houten boekenkasten in soorten en maten. Een strakke witte moderne boekenkast kan ik nog steeds heel erg waarderen, zoals bijvoorbeeld de boekenkast High on Wood van het merk Zuiver. Maar de laatste tijd zie je dat de mensen wat meer sfeervolle witte houten boekenkasten zoeken. Je komt dan al snel terecht op de collectie van Nova Solo. Dit zijn witte houten boekenkasten gemaakt van het luxe mahoniehout, goed gedroogd hout voor onze Westerse interieurs met alle vocht- en temperatuurwisselingen. De witte houten boekenkasten van Nova Solo zijn mooi strak afgewerkt in mat wit. Je kunt denken aan een eenvoudige kast zoals de witte boekenkast Wittevilla met open vakken. Daarvan zijn er al verschillende afmetingen te vinden in de collectie van Meubelen-Online. Maar echt leuk begint het te worden als je de kasten gaat bekijken met wat meer mogelijkheden. Het paradepaardje van Nova Solo welke in Nederland ook wordt verkocht door Meubelen-Online is voor mij de witte houten boekenkast Wittevilla met 3 delen. Deze kast heeft maar liefst 6 deuren en erg veel ruimte voor boeken en decoratieve voorwerpen. Nova Solo heeft open boekenkasten zowel als gesloten met glazen deuren. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat de boeken stofvrij kunnen worden opgeborgen. 
Kortom als je op zoek bent naar een echte mooie witte houten boekenkast neem dan eens een kijkje in de collectie van Meubelen-Online en speciaal bij het merk Nova Solo.

Lees meer