Mijn naam is Dick Mirck en ik ontwerp meubelen, richt beurzen in, adviseer interieurliefhebbers en ben oprichter van de woonwebwinkel Meubelen-Online.nl. Ik vind het leuk mijn ervaringen te delen met andere interieurliefhebbers. Omdat ik niet alle verhalen en tips kwijt kan op onze website heb ik dit woonblog opgezet. Je vind hier leuke artikelen over meubelen, achtergrondinformatie en tips voor je interieur. Volg ons blog en de Facebookpagina en blijf helemaal op de hoogte!

VEEL PLEZIER MET ONDERSTAANDE BLOGPOSTS!


 

Welke soorten koper zijn er nu precies?

  Dick Mirck     01/08/2017     Reacties (0)

Welke soorten koper zijn er nu precies?


Wat is het verschil tussen rood koper en geel koper en brons?
Het materiaal koper is helemaal in de mode aan het komen. Het lijkt alsof het uit het niets komt. Maar koperen voorwerpen zijn er altijd al.

Rood koper, is helemaal terug van weggeweest. Vroeger had je al veel gebruiksvoorwerpen van rood koper zoals vazen en schalen. En heel bekend zijn de glimmend gepoetste potten en pannen in de betere restaurants. Tegenwoordig zie je rood koper veel in lampen, zoals bijvoorbeeld de hanglamp Seventies, en in tafels. De kleur rood koper wordt als een warme accentkleur toegepast. Je kunt rood koper gebruiken in een landelijk of klassiek interieur en ook heel mooi in de ethnische woonstijl. (zie De wooninspiratiegids 2018 van Meubelen-Online)Geel koper is een legering van koper met zink. Deze warme kleur werd vroeger messing genoemd. Je zag het veel in tafels, lampvoeten, gordijnroedes en bijvoorbeeld deurklinken en scharnieren. Tegenwoordig noemt men geel koper vaak Brass of Goud. Geel koper heeft een meer tijdloze uitstraling dan rood koper en het wordt in bescheiden mate gebruikt bij lampen en tafels. Je kunt er een luxe sfeer mee creëren, zoals met hanglamp Plentywork.Brons is een legering van koper met tin. Dit geeft een wat meer sombere bruin-geel-groene kleur. Vaak wordt deze bronskleur nog extra gepatineerd met zwart. Brons werd vroeger ook veel toegepast in luxe interieurs. Je had er ook tafels van, lampen, waaronder bijvoorbeeld schilderijlamp Luna. Ik heb de indruk dat zelfs brons, maar dan in een ietsje frissere uitvoering, weer aan het terugkomen is. Brons is bij uitstek geschikt om in een vintage interieur te gebruiken.

Lees meer

Showroom Meubelen-Online in Leeuwarden

  Dick Mirck     13/07/2017     Reacties (0)

Meubelen-Online heeft een showroom in Leeuwarden. Hier zijn wij dagelijks bezig om sfeervolle presentaties te maken van onze meubelen en om gasten te ontvangen. Ik hoor vaak van klanten dat ze het best leuk vinden om even een eindje te rijden om ons te bezoeken. De showroom van Meubelen-Online is gevestigd in de oude binnenstad van Leeuwarden. We zitten al heel wat jaren in een grachtenpand met meerdere verdiepingen. In onze showroom vind je een gedeelte van de collectie van Meubelen-Online met een inspirerende presentatie. Het leuke van de locatie van onze showroom in Leeuwarden is dat je na ons bezocht te hebben nog even gezellig de stad in kunt wandelen. Leeuwarden heeft veel te bieden, er zijn aantrekkelijke terrasjes, veel mooie winkels, en een van de mooiste boekenwinkels van Nederland. Aan alle kanten wordt het centrum van Leeuwarden omgeven door moderne parkeergarages dus het is maar een klein stukje wandelen naar de showroom van Meubelen-Online. 
Wij vinden het leuk om je persoonlijk te ontmoeten en je te helpen bij het uitkiezen van de meubelen die het beste bij je passen. 
Dus heb jij ook zin in een gezellig dagje uit, bezoek dan eens de showroom van Meubelen-Online aan de Voorstreek 4 in Leeuwarden.
We veranderen de sfeer en de collectie steeds naar de nieuwste trends op interieurgebied, we krijgen daar veel complimentjes over, dus het is beslist de moeite waard.
Het is trouwens ook mogelijk om alvast een indruk te krijgen van het mooie grachtenpand van Meubelen-Online in Leeuwarden door een kijkje te nemen op Google Streetview. Laat ons maar weten wat je er van vindt!

Lees meer

Boekenkast wit hout bij Meubelen-Online

  Dick Mirck     08/07/2017     Reacties (0)

Witte houten boekenkasten hebben iets, ze geven extra sfeer aan je interieur. Of je er nu boeken inzet of serviesgoed, of zoals ik een combinatie van boeken en decoratieve voorwerpen, het zijn prachtige objecten in je interieur. Als je je probeert voor te stellen hoe een zwarte boekenkast in je interieur zal staan dan ben je er snel uit, dat is somber, verkleint de ruimte en komt op je af. Mijn voorkeur gaat echt uit naar witte houten boekenkasten. Je hebt witte houten boekenkasten in soorten en maten. Een strakke witte moderne boekenkast kan ik nog steeds heel erg waarderen, zoals bijvoorbeeld de boekenkast High on Wood van het merk Zuiver. Maar de laatste tijd zie je dat de mensen wat meer sfeervolle witte houten boekenkasten zoeken. Je komt dan al snel terecht op de collectie van Nova Solo. Dit zijn witte houten boekenkasten gemaakt van het luxe mahoniehout, goed gedroogd hout voor onze Westerse interieurs met alle vocht- en temperatuurwisselingen. De witte houten boekenkasten van Nova Solo zijn mooi strak afgewerkt in mat wit. Je kunt denken aan een eenvoudige kast zoals de witte boekenkast Wittevilla met open vakken. Daarvan zijn er al verschillende afmetingen te vinden in de collectie van Meubelen-Online. Maar echt leuk begint het te worden als je de kasten gaat bekijken met wat meer mogelijkheden. Het paradepaardje van Nova Solo welke in Nederland ook wordt verkocht door Meubelen-Online is voor mij de witte houten boekenkast Wittevilla met 3 delen. Deze kast heeft maar liefst 6 deuren en erg veel ruimte voor boeken en decoratieve voorwerpen. Nova Solo heeft open boekenkasten zowel als gesloten met glazen deuren. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat de boeken stofvrij kunnen worden opgeborgen. 
Kortom als je op zoek bent naar een echte mooie witte houten boekenkast neem dan eens een kijkje in de collectie van Meubelen-Online en speciaal bij het merk Nova Solo.

Lees meer

Bij Meubelen-Online.nl zit u goed!

  Dick Mirck     18/09/2016     Reacties (0)

Bij Meubelen-Online zit u goed!

Zowel letterlijk als figuurlijk zit u heel goed bij Meubelen-Online. Zoekt u een heerlijke lounge bank, of meer een strakke design bank voor een representatief interieur, of misschien juist een kunstzinnige bank, wij hebben een uitgebreide nieuwe collectie banken en bijpassende fauteuils. Laat je nu inspireren door onze topkwaliteit. Onze service: Advies, antwoord op al uw vragen, kwaliteitsgarantie, gratis thuis bezorgen en retour.
 
Een comfortabele groet,
Dick van Meubelen-Online.nl

Lees meer

Aan het werk met Meubelen-Online

  Dick Mirck     04/09/2016     Reacties (0)Wist je dat Meubelen-Online een hele mooie collectie meubelen heeft voor op de werkvloer? Zowel voor uw eigen Home Office als voor professioneel gebruik hebben wij bureaustoelen, bureaus, werktafels, boekenkasten en bureaulampen.
Bureaustoelen geven aanzien en stijl aan uw werkplek en daarvoor hebben wij bijvoorbeeld onze toonaangevende bureaustoel DOC in 3 kleuren. Een hele mooie werktafel is bijvoorbeeld de ovale tafel Dali. Deze kun je uitschuiven van 170cm tot 220cm en zelfs tot 270cm. Echt handig als je een vergadering hebt met veel mensen. Over handig en maatwerk gesproken, wat dacht je van onze werktafels Alpha? Het unieke van deze tafels is dat je ze in hoogte kunt verstellen. Laat je inspireren door de originele en ergonomisch vormgegeven kantoormeubelen van Meubelen-Online.

Lees meer