Mijn naam is Dick Mirck en ik ontwerp meubelen, richt beurzen in, adviseer interieurliefhebbers en ben oprichter van de woonwebwinkel Meubelen-Online.nl. Ik vind het leuk mijn ervaringen te delen met andere interieurliefhebbers. Omdat ik niet alle verhalen en tips kwijt kan op onze website heb ik dit woonblog opgezet. Je vind hier leuke artikelen over meubelen, achtergrondinformatie en tips voor je interieur. Volg ons blog en de Facebookpagina en blijf helemaal op de hoogte!

VEEL PLEZIER MET ONDERSTAANDE BLOGPOSTS!


 

Is eten een sociaal gebeuren?

  Dick Mirck     18/12/2018     Reacties (0)In hoeverre is eten een sociaal gebeuren? Het is bijzonder gezellig om samen met vrienden, familie of collega's een hapje te eten. Dat gebeurt zowel thuis als in een restaurant. Uit onderzoek is gebleken dat als je samen met iemand de maaltijd gebruikt dat je dan minder eet dan als je alleen bent. Dat zou bijvoorbeeld kunnen komen omdat je in een gesprek terecht komt waardoor er minder aandacht voor het eten is. En het zou gedeeltelijk ook veroorzaakt kunnen worden door de menselijke eigenschap om niet als inhalig over te komen. De schroom om het laatste hapje van de schaal te pakken bijvoorbeeld.
Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat je juist iets meer gaat eten als je met drie personen aan tafel zit. Blijkbaar is het dan zeker gelegitimeerd om iets meer te eten en te laten zien dat je er van geniet. Een bijzondere uitkomst is ook dat als je met vier of meer personen aan tafel zit je aanzienlijk meer gaat eten. Hoe zou dat komen? Blijkbaar kom je dan niet als inhalig over. Misschien speelt er wel een drang om niets tekort te komen, je moet goed voor jezelf zorgen. 
Uit eigen onderzoek kan ik je vertellen dat het ook heel fijn kan zijn om alleen te eten. Je begint met het uitkiezen van een goed restaurant wat aansluit bij de sfeer zoals je die dag ervaart. Bij vroeg donker kies ik dan graag voor gezelligheid met veel lichtjes en een seizoenskaart. Mijn ervaring is dat je echt geconcentreerd van de smaak kunt genieten als je niet afgeleid wordt door gespreksgenoten. Daarbij luister ik door de koptelefoon naar een heerlijk sfeer ondersteunend stuk muziek. Dat laatste heeft ook weer als voordeel dat je niet afgeleid kunt worden door geluiden in de omgeving. Ik heb geen idee of ik meer of minder eet als ik alleen aan tafel zit maar het gaat me dan ook om de kwaliteit waar je op deze manier optimaal van kunt genieten. Een heerlijke afwisseling van het samen eten met mijn geliefde familie en vrienden.

Lees meer

De Gatenplant

  Dick Mirck     26/10/2018     Reacties (0)De Gatenplant is bij verre de meest populaire plant van Nederland. Deze grote plant met groene bladeren en luchtwortels was in de jaren -60 en -70 ook heel populair. Daarna kwam een periode dat mensen eigenlijk niet zo bezig waren met planten en toen zag je de gatenplant niet zo vaak. Hooguit in een hele grote variant van een paar meter hoog in een kantoorgebouw. Maar bij mensen thuis waren dit soort grote planten niet veel te zien. 
Het kan zijn dat onder invloed van de groene periode waarin we nu terecht komen, meer aandacht voor het milieu en biologische voeding, de gatenplant weer meer zijn plaats heeft gekregen in het eigentijdse interieur. Misschien nog wel meer bijdrage aan de hernieuwde populariteit van de gatenplant heeft de huidige retro stroming geleverd. Een lichte hang naar vroeger, nostalgie, heeft een enorme vintage en retro periode met zich mee gebracht. Er is vooral onder jonge mensen een hang naar de jaren -60 en -70 ontstaan. Huishoudelijke artikelen met een retro design, kofferplatenspelers, art deco meubelen, mode uit die tijd, veel dingen komen weer terug. En ook de ouderen vinden deze stroming wel best want het was gewoon een hele leuke tijd in die tijd! 
Maar retro artikelen moeten wel voldoen aan de moderne tijd want in een kofferplatenspeler kun je bijvoorbeeld tegenwoordig een USB stick gebruiken voor extra mogelijkheden.
Maar terugkomend op de prachtige Gatenplant, ik mag hem graag tegenkomen in het interieur. En hij hoeft echt niet zo groot te zijn, een kleine plant met slechts een paar grote bladeren mag ook. Of een vaas met maar een blad, het staat gewoon eigentijds leuk. En de gatenplant is ook heel makkelijk te stekken, knip maar een blad af en zet het in een vaas met water dan komen er vanzelf wortels aan en kun je hem in de pot zetten. Zegt het voort en vermenigvuldig de Gatenplant.

Lees meer

Wat is Hygge nu precies?

  Dick Mirck     20/06/2018     Reacties (0)

Mensen vragen mij regelmatig wat "Hygge" nu precies is? Hygge is een begrip afkomstig uit Denemarken en heeft alles te maken met gezelligheid. In de Scandinavische landen kan het soms donker en koud zijn terwijl de Deense mensen juist warm en vriendelijk zijn. Daarom is in de loop der jaren de Hygge trend ontstaan. Je kunt het goed vergelijken met onze Nederlandse behoefte aan gezelligheid. Zowel in de zomer als de winter is het prettig om een behagelijk gevoel te creëren. Dat kun je samen met vrienden en familie doen, het dekken van een grote gastvrije tafel, kaarsen, bloemen en heerlijke muziek. Alles kan bijdragen aan het Hygge gevoel. 

T909TK (2) (1).jpg

Ook de hang naar vroeger, resulterend in de Vintage en Retro trend zou je onder het Hygge verschijnsel kunnen samenvatten. De hang naar de seventies bijvoorbeeld met de meubelen en gebruiksvoorwerpen uit die tijd zal nog vele jaren gaan duren en gaat misschien wel nooit meer voorbij.
Meubelen-Online is de Nederlandse vertegenwoordiger van het stijl merk NovaSolo. Onder dit label is een nieuwe collectie bijzonder sfeervolle meubelen uitgebracht onder de naam "Hygge-collectie". De Hygge collectie bestaat uit een lijn met tafels en bijpassende eetkamerstoelen en er zullen in de komende tijd nog vele modellen gaan bijkomen. Het leuke van de Hygge trend is dat het op een eigentijdse manier wordt gebracht. De Hygge collectie van NovaSolo is gemaakt van donkerbruin teakhout maar de vorm en de grijsheid van de kleur bruin is allemaal net iets meer van deze tijd.


T902TK (4).JPG
 

Lees meer

Tuinfeest bij Zuiver

  Marketing Zuiver     14/04/2018     Reacties (0)

We hebben veel meubels, verlichting en accessoires om uw huis stijlvol en gezellig te maken. Maar hoe zit het met je buitenruimte? Lange tijd was Zuiver vrijwel afwezig in de tuin of op het (dak) terras. We besloten dat het de hoogste tijd was om dit te veranderen! En kijk naar het resultaat!
Het ontwerpen van een tuinmeubilair stond al geruime tijd op het verlanglijstje van onze ontwerper. Met de komst van de tuinstoel Albert Kuip is deze wens voor "outdoorcollectie" werkelijkheid geworden.

Samen met mijn Zuiver-partner Richard - met wie ik leiding gaf aan het ontwerpteam - had ik een verlanglijstje opgesteld voor een Zuiver-waardige buitenstoel. Deze Dutch Design stoel zou modern en trendy moeten zijn, veel designplezier hebben en lichtgewicht, multifunctioneel en aantrekkelijk geprijsd zijn. Nou, we kunnen gerust zeggen dat het resultaat al die vakken tikt. Met trots presenteren wij onze gloednieuwe Albert Kuip Garden-stoel!Richard: "Ik wilde een lichtgewicht tuinstoel, maar een die bij de eerste windvlaag van de Nederlandse wind niet weg zou waaien. De eerste buitenstoel van Zuiver moest ook geïnspireerd worden door onze gerenommeerde, populaire Albert Kuip-stoel. Waarom? Omdat het bijna alle kwaliteiten bezit waar we ook naar op zoek waren in een buitenstoel, het belangrijkste is dat het trendy en super comfortabel is. Bovendien was Albert Kuip al succesvol gebleken ".
Richard: "Het was dus logisch om de Studio APE-kerels (Gert, Tom, Douwe en Lennert) ook te betrekken bij het ontwerpproces van deze buitenstoel. De opdracht was om een Albert Kuip voor buiten te ontwerpen die stapelbaar is, hetzelfde comfort biedt als de eetkamerstoel en is gemaakt van aluminium.Zuiver Albert Kuip Garden is een tuinstoel in gietaluminium. Het werd gemaakt door gesmolten aluminium onder hoge druk in een vorm te gieten, een methode die spuitgieten wordt genoemd. Tom: "Eenmaal verhard, worden de stoelen uit de mal gehaald om het afwerkingsproces te ondergaan. Alle ruwe, scherpe en ongelijke delen worden met een robot of zelfs met de hand weggeschuurd. De stoelen worden vervolgens in de juiste kleur gepoedercoat. "Voor het poederlakproces is de stoel elektrisch geladen om negatief geladen poederdeeltjes aan te trekken. Het wordt vervolgens in een oven geplaatst en uitgehard totdat de coating volledig is uitgehard. Zoals Douwe uitlegt: "Het voordeel van een aluminiumstoel met poedercoating is de duurzaamheid. Aluminium roest niet, ook niet als de stoel is bekrast. Dit betekent dat u nog vele jaren van uw stoelen kunt genieten! "

Er zijn geen compromissen op comfort voor diegenen die bij warm weer op de stoel willen zitten en korte broeken dragen. "De stoel is super comfortabel, zelfs met blote benen. Comfort was een absoluut vereiste, daarom hebben we de stoel constant getest. Bijpassende Albert Kuip-kussens zijn beschikbaar voor degenen die graag op iets zachts zitten. Deze zijn ideaal, zoals Lennert zegt, omdat "de stof bestand is tegen een Nederlandse regendouche, terwijl de rubberen achterkant voorkomt dat het kussen schuift".

Je zult vele jaren gebruiksplezier ervaren met de tuinstoel Albert Kuip van het merk Zuiver. Voor alle vragen over de tuinmeubelen van Zuiver bel je met onze dealer Meubelen-Online +31(0)58-2152877.

Lees meer

De nieuwe Wooninspiratiegids 2018

  Dick Mirck     07/12/2017     Reacties (0)

* GRATIS Download hier de Wooninspiratiegids 2018

De nieuwe Wooninspiratiegids 2018 van Meubelen-Online staat hier voor je klaar. De gids is zo geschreven dat je stap voor stap je eigen smaak leert ontdekken. 

WIE BEN JIJ?  Je interieur weerspiegelt wie je bent en wie je wil zijn. Ben je strak en zakelijk ingesteld, ben je romantisch en houd je van zachte materialen, of ben je bijvoorbeeld reislustig en wil je je souvenirs en herinneringen een mooi plekje geven? Je kunt je voorstellen dat dit heel verschillende interieurs zal opleveren.  Je kunt bijvoorbeeld vanuit je open keuken een hele grote eettafel met leuke stoelen als basis nemen. Door de keuze van je keuken en een grote eethoek kun je gelijk al een beetje ontdekken wat voor stijl je inspireert. WELKE RUIMTE WIL JE INRICHTEN? Door de keuken en eethoek als basis te nemen kun je verder gaan met het inrichten van de zithoek en eventueel een tussenruimte met een eigen thema. De zithoek anno 2017 is bij uitstek een ruimte om te relaxen. Dus de basis van de zithoek is bij voorkeur een grote bank, wanneer mogelijk met een sofa-gedeelte, waar je in alle standen op kan zitten, liggen en hangen. Het zou ideaal zijn als je recht voor je een TV met geluidsinstallatie hebt met daarnaast een open haard. Je kunt dan naar beide tegelijk kijken en je hebt daarmee een centraal punt in je interieur. Als je de ruimte hebt kun je in een tussengedeelte een apart thema gebruiken, zoals bijvoorbeeld “muziek”, je plaatst dan bijvoorbeeld een piano of muziekinstrument met de daarbij behorende verlichting en een bankje. Of je gebruikt het thema “Bibliotheek” wat ik zelf erg leuk vind. Je kiest dan een mooie boekenkast die bij jouw woonstijl past, vult hem met een enorme uitnodigende verzameling boeken, eventueel met speciaal gekleurde kaften, en je plaatst daarbij een heerlijke lounge fauteuil met een bijzettafel en een leeslamp. Veel mensen willen tegenwoordig thuis ook een werkplek hebben. Deze kun je natuurlijk op heel verschillende manieren ergonomisch inrichten maar mijn belangrijkste advies is om er een aparte kamer van te maken. Het voordeel daarvan is dat je tijdens je werk niet steeds gestoord wordt, desnoods hang je een bordje “Niet storen” op de deur om aan te geven dat je echt even geconcentreerd wil werken. Een tweede niet onbelangrijk voordeel van een aparte werkkamer in huis is dat je niet steeds alles hoeft op te ruimen als je weg loopt. 

* Meer in ons volgende blog!

Lees meer